• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ τιμά την ημέρα Περιβάλλοντος συμμετέχοντας στην διαμαρτυρία του Συλλόγου Τεμπλονίου

June 01, 2021 41

 

Με ανακοίνωση της η ΕΚΚΙΝΗΣΗ για την 5η Ιουνίου, ημέρα Περιβάλλοντος αναφέρει τα εξής:

«Η συνεχής επιδείνωση της περιβαλλοντικής εικόνας του τόπου μας, είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να το προσπεράσει κανένας. Το Τεμπλόνι συνεχίζει να αποτελεί μαύρη τρύπα, με χιλιάδες δέματα απορριμμάτων, ολόκληρα βουνά χύδην στερεών αποβλήτων και μια προγραμματισμένη αποκατάσταση που καρκινοβατεί. Επίσης έχει τεκμηριωθεί πλέον, πως ο αέρας και ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής έχουν μολυνθεί αποτελώντας κίνδυνο για τους κατοίκους της περιοχής. Η Λευκίμμη έχει αποφύγει την επιδείνωση της δικής της κατάστασης, με την διακοπή λειτουργίας του παράνομου Χ.Υ.Τ.Α. Νότου, όμως κι εκεί τα χιλιάδες δέματα που μεταφέρθηκαν το 2018, παραμένουν χωρίς να είναι ορατό το πότε και για πού θα απομακρυνθούν από το χώρο αυτό. Ο Ερημίτης, περιοχή απείρου φυσικού κάλους, μία από τις λίγες παρθένες που έχουν απομείνει στο νησί, κινδυνεύει με πλήρη καταστροφή στο όνομα της αλόγιστης τουριστικής ανάπτυξης, όπως αυτή συνδέθηκε με τα μνημόνια της τρόικας και του άκρατου νεοφιλελευθερισμού. Συνεχίζοντας μπορούμε να πούμε και για την Πυλίδα, όπου αναμένεται να ξεκινήσουν λατομικές δραστηριότητες από ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία αποδεδειγμένα έχουν κάνει περιβαλλοντική ζημιά, χωρίς ποτέ να προχωρήσουν στην αποκατάσταση, που υποχρεώνονταν από το νόμο.

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ συνεπής με τις θέσεις της, για μια Κέρκυρα περιβαλλοντικά προστατευμένη, συνδεδεμένη με ένα μοντέλο αειφορίας, θα τιμήσει την ημέρα Περιβάλλοντος συμμετέχοντας στην διαμαρτυρία που καλεί ο Σύλλογος Τεμπλονίου στις 9:30 στις 5/06/21, μπροστά από την είσοδο του Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου. Επίσης, καλούμε όλους τους συνδημότες, να συμμετέχουν στην συγκέντρωση αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία τους πάνω στα περιβαλλοντικά ζητήματα».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« June 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search