• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας (ΚΥ) Λευκίμμης χειροτερεύει διαρκώς...

October 04, 2021 534

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΒ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ & ΚΟΒ ΝΟΤΟΥ ΚΚΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

Η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας (ΚΥ) Λευκίμμης χειροτερεύει διαρκώς με όλες τις συνέπειες που αυτό έχει στο επίπεδο της ζωής και της υγείας του λαού της περιοχής. Παρά την επίσκεψη του διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε, τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις για ενίσχυση, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε μήνα και χειρότερα.

Μεγάλοι χαμένοι από αυτήν την κατάσταση είναι και οι εργαζόμενοι του ΚΥ που με πολύ μεγάλες δυσκολίες προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στο έργο τους. Επί της ουσίας το ΚΥ λειτουργεί χάρη στις ηρωικές προσπάθειες και το φιλότιμο του εναπομείναντος προσωπικού.

Το πρόγραμμα εμβολιασμών υλοποιείται επειδή ο Δήμος Ν. Κέρκυρας παρέχει προσωπικό το οποίο το πληρώνει από τα δικά του έσοδα, ενώ αυτό αποτελεί υποχρέωση του Υπουργείου Υγείας.

Για να λειτουργήσει το ΚΥ και να μπορεί να προσφέρει στοιχειώδεις υπηρεσίες στο λαό της Ν. Κέρκυρας χρειάζεται επιπλέον 2 Επιμελητές Α’ ,1 Παιδίατρο, 1 Οδοντίατρο και 1 Διοικητικό Υπάλληλο.

Αυτές τις ελλείψεις προφανώς η κυβέρνηση και το Υπουργείο δεν τις καλύπτουν αφού τις θεωρούν υψηλό κόστος. Η κατάσταση αυτή είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά είτε μονοκομματικών είτε συνεργασίας.

Σήμερα η ΝΔ, βρήκε στρωμένο έδαφος από το ΣΥΡΙΖΑ και ετοιμάζει νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης της δημόσια υγείας με τον τίτλο «νέο ΕΣΥ». Το «νέο ΕΣΥ» θα περιλαμβάνει την επέκταση των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέας (ΣΔΙΤ), συγχωνεύσεως δομών υγείας, οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των νοσοκομείων κλπ. Όλα αυτά με βασικό κριτήριο την καλύτερη προσαρμογή του συστήματος υγείας στις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας και την εξασφάλιση ακόμη πιο φθηνής εργατικής δύναμης.

Ο λαός της Ν. Κέρκυρας δεν μπορεί και δεν πρέπει να δέχεται αυτή τη κατάσταση παθητικά. Δικαιούται και πρέπει να έχει υπηρεσίες υγείας, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Πρέπει αγωνιστικά να διεκδικήσει την στελέχωση του Κέντρου Υγείας άμεσα.

Σήμερα είναι πιο ώριμο από ποτέ να ενισχυθεί η λαϊκή πάλη για ένα αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγεία – Πρόνοιας, καθολικό, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν. Ένα σύστημα Υγείας – Πρόνοιας χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, που οι υπηρεσίες του θα αποτελούν στην πράξη κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι όπως σήμερα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

04/10/2021

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search