• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Τα "κοινωνικά" από τη "Φωνή των Αργυραδιτών"

January 24, 2023 429

Τα "κοινωνικά" από τη "Φωνή των Αργυραδιτών", αρ, φ. 168 (Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2022)

Κοινωνικά

Γάμοι

Ο Κάντας Κωνσταντίνος του Βασιλείου (Λεανδρή) και η Γιώτη Δήμητρα του Κωνσταντίνου τέλεσαν τον γάμο τους την Κυριακή 30 Οκτώβρη 2022 στο ΙΠ Τριών Ιεραρχών στο κτήμα VINTAGE. Κουμπάρα η Νεκταρία Οικονόμου.

Βαπτίσεις

Ο Κάντας Κωνσταντίνος του Βασιλείου (Λεανδρή) και η Γιώτη Δήμητρα του Κωνσταντίνου βάπτισαν το αγοράκι τους την Κυριακή 30 Οκτώβρη 2022 στο ΙΠ Τριών Ιεραρχών στο κτήμα VINTAGE. Ανάδοχος παρέστη η Αλίκη Μπίρη.

Θάνατοι

Ακόμα άλλο ένα ταξίδι για τη Μαρίκα Λούδα - Καλούδη.

Μετά τη νότιο Αφρική και την Αυστραλία έφυγε για τον ουρανό στις 24 του Σεπτέμβρη 2022, σε ηλικία 82 ετών.

 

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Περθ της Αυστραλίας με τις κόρες της και τις οικογένειές τους.

Η Μαρίκα, όπως την ήξεραν στο χωριό, άφησε πίσω της μια όμορφη οικογένεια. Οι κόρες της Τίνα και Πόπη σπούδασαν στο πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ, εκεί παντρεύτηκαν και δεν είχαν δυσκολία να συνεχίσουν στη

Αυστραλία. Η εκλιπούσα κηδεύτηκε στο ελληνικό νεκροταφείο του Περθ.

Αιωνία της η μνήμη.

Ο αδελφός Κώστας, η νύφη της Σοφία και τα ανίψια της Μάκης, Μαρίνα και παιδία.

Βαθιά θλίψη για την απώλεια Ανδρέα Καββαδία (Μπελότη)

 

Ο Ανδρέας Καββαδίας (Μπελότης) άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη 6/12 σε ηλικία 81 ετών στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας που εισήχθη για παρακέντηση και αφαίρεση υγρού από τους πνεύμονες. Η είδηση του ξαφνικού θανάτου σκόρπισε τη θλίψη στην κοινωνία των Αργυράδων και ευρύτερα, γιατί ήταν άνθρωπος αγαπητός.

Άσκησε για πολλές δεκαετίες το επάγγελμα του ράφτη στην Αθήνα και το ραφείο του στη Θεμιστοκλέους 18 ήταν για χρόνια το θρυλικό στέκι των Αργυραδιτών και όχι μόνο,  το δεύτερο σπίτι για πολλούς από μας στα νεανικά μας χρόνια. Ο Ανδρέας ήταν δεύτερος πατέρας και αδελφός για δεκάδες Αργυραδίτες που συχνάζαμε εκεί. Ήταν το απάνεμο λιμάνι, το στήριγμά μας για να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε όχι μόνο στο διάστημα της προσαρμογής στη μεγαλούπολη, αλλά και στη συνέχεια. Το ραφείο του ήταν προέκταση των Αργυράδων. Εκεί μαθαίναμε τα νέα από το χωριό, συζητούσαμε ατέλειωτες ιστορίες, θυμόμαστε παλιές ιστορίες του χωριού.

Μας συμπαραστεκόταν σε κάθε προσωπικό ή άλλο πρόβλημα και μας βοηθούσε να το ξεπερνάμε. Μοιραζόμασταν μαζί του κάθε μυστικό και του είχαμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Μας έδινε τις συμβουλές του πάντα με τον όμορφο και χιουμοριστικό τρόπο του. Αντιμετώπιζε κάθε θέμα με την πείρα και τη σοφία της ζωής και σε όλα έβγαινε  αληθινός! Μας δίδαξε πολλά! Με χιούμορ ανεξάντλητο που έκανε τις ώρες που περνούσαμε στο Ραφείο διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε την καλοσύνη και την αγάπη του για κάθε Αργυραδίτη και συνάνθρωπο. Συντρέχτης και αυθεντικός άνθρωπος, δάσκαλος της ζωής με το παράδειγμά του. Άνθρωπος της προσφοράς. Η προσφορά του στον Σύλλογο των εν Αττική Αργυραδιτών υπερπολύτιμη. Για χρόνια μέλος και ταμίας του ΔΣ.

Θα σε θυμόμαστε πάντα Ανδρέα με τα αστεία με τις καλές κουβέντες σου και το παράδειγμά σου. Συνεπής σε όλα σου. Τίμιος και δουλευταράς. 11.45 πανέτοιμος κάθε εργάσιμη μέρα έκλεινες το ραφείο και τρέχοντας για την αφετηρία του λεωφορείου για να προλάβεις το τελευταίο λεωφορείο για το Χαϊδάρι στο σπίτι σου.

Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη σου οικογένεια που τόσο αγάπησες και για την οποία τόσο μόχθησες! Έδωσες απλόχερα πολλή αγάπη και καλοσύνη, χωρίς να περιμένεις ανταπόδοση. Πήρες πολλή αγάπη από την οικογένειά σου και όλους όσοι σε γνωρίσαμε.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη στον ΙΝ ΥΘ Παναγίας στις Αργυράδες και πλήθος κόσμου σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οδύνης τον συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία στο Κοιμητήριο Αργυράδων.

 

Στερνό ταξίδι για την Παρασκευή Καββαδία, χήρα Γεωργίου (Ανέστη) που άφησε την τελευταία της πνοή στις Αργυράδες που κατοικούσε μόνιμα την Παρασκευή 9 Δεκέμβρη. Η Παρασκευή ξεχώριζε για την καλοσύνη, την τιμιότητα και την εργατικότητά της. Αγαπητή σε όλο το χωριό ήταν υπόδειγμα μάνας και συζύγου. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ της Παναγίας στις Αργυράδες το Σάββατο 10 Δεκέμβρη και η κηδεία της στο Κοιμητήριο Αργυράδων.

Αποχαιρετισμός από τον αδελφό της Λευτέρη Καλούδη

«Αγαπημένη μου αδερφή Παρασκευή, ήσουν ένας θαυμάσιος άνθρωπος ο οποίος αγαπούσε  την οικογένεια του, αλλά και όλο τον κόσμο.

Αγαπούσες και φρόντιζες τα αδέρφια  σου σαν μια δεύτερη μάνα, αγαπούσες τον άνδρα σου   μεγάλωσες  τα παιδιά σου με αγάπη σε αντίξοες συνθήκες. Το ίδιο και τα εγγόνια σου. Στο τέλος της ζωής σου, τα παιδιά σου ήταν πολύ κοντά σου και σου φέρθηκαν με πολύ αγάπη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.

Με αδερφική αγάπη ο αδερφός σου Λευτέρης»

Έφυγε από τη ζωή ο Νικόδημος Ζερβός του Μιλτιάδη  σε ηλικία 84 ετών την προπαραμονή των Χριστουγέννων.