• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Τα "κοινωνικά" από τη "Φωνή των Αργυραδιτών"

January 24, 2023 486

Τα "κοινωνικά" από τη "Φωνή των Αργυραδιτών", αρ, φ. 168 (Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2022)

Κοινωνικά

Γάμοι

Ο Κάντας Κωνσταντίνος του Βασιλείου (Λεανδρή) και η Γιώτη Δήμητρα του Κωνσταντίνου τέλεσαν τον γάμο τους την Κυριακή 30 Οκτώβρη 2022 στο ΙΠ Τριών Ιεραρχών στο κτήμα VINTAGE. Κουμπάρα η Νεκταρία Οικονόμου.

Βαπτίσεις

Ο Κάντας Κωνσταντίνος του Βασιλείου (Λεανδρή) και η Γιώτη Δήμητρα του Κωνσταντίνου βάπτισαν το αγοράκι τους την Κυριακή 30 Οκτώβρη 2022 στο ΙΠ Τριών Ιεραρχών στο κτήμα VINTAGE. Ανάδοχος παρέστη η Αλίκη Μπίρη.

Θάνατοι

Ακόμα άλλο ένα ταξίδι για τη Μαρίκα Λούδα - Καλούδη.

Μετά τη νότιο Αφρική και την Αυστραλία έφυγε για τον ουρανό στις 24 του Σεπτέμβρη 2022, σε ηλικία 82 ετών.

 

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Περθ της Αυστραλίας με τις κόρες της και τις οικογένειές τους.

Η Μαρίκα, όπως την ήξεραν στο χωριό, άφησε πίσω της μια όμορφη οικογένεια. Οι κόρες της Τίνα και Πόπη σπούδασαν στο πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ, εκεί παντρεύτηκαν και δεν είχαν δυσκολία να συνεχίσουν στη

Αυστραλία. Η εκλιπούσα κηδεύτηκε στο ελληνικό νεκροταφείο του Περθ.

Αιωνία της η μνήμη.

Ο αδελφός Κώστας, η νύφη της Σοφία και τα ανίψια της Μάκης, Μαρίνα και παιδία.

Βαθιά θλίψη για την απώλεια Ανδρέα Καββαδία (Μπελότη)

 

Ο Ανδρέας Καββαδίας (Μπελότης) άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη 6/12 σε ηλικία 81 ετών στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας που εισήχθη για παρακέντηση και αφαίρεση υγρού από τους πνεύμονες. Η είδηση του ξαφνικού θανάτου σκόρπισε τη θλίψη στην κοινωνία των Αργυράδων και ευρύτερα, γιατί ήταν άνθρωπος αγαπητός.

Άσκησε για πολλές δεκαετίες το επάγγελμα του ράφτη στην Αθήνα και το ραφείο του στη Θεμιστοκλέους 18 ήταν για χρόνια το θρυλικό στέκι των Αργυραδιτών και όχι μόνο,  το δεύτερο σπίτι για πολλούς από μας στα νεανικά μας χρόνια. Ο Ανδρέας ήταν δεύτερος πατέρας και αδελφός για δεκάδες Αργυραδίτες που συχνάζαμε εκεί. Ήταν το απάνεμο λιμάνι, το στήριγμά μας για να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε όχι μόνο στο διάστημα της προσαρμογής στη μεγαλούπολη, αλλά και στη συνέχεια. Το ραφείο του ήταν προέκταση των Αργυράδων. Εκεί μαθαίναμε τα νέα από το χωριό, συζητούσαμε ατέλειωτες ιστορίες, θυμόμαστε παλιές ιστορίες του χωριού.

Μας συμπαραστεκόταν σε κάθε προσωπικό ή άλλο πρόβλημα και μας βοηθούσε να το ξεπερνάμε. Μοιραζόμασταν μαζί του κάθε μυστικό και του είχαμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Μας έδινε τις συμβουλές του πάντα με τον όμορφο και χιουμοριστικό τρόπο του. Αντιμετώπιζε κάθε θέμα με την πείρα και τη σοφία της ζωής και σε όλα έβγαινε  αληθινός! Μας δίδαξε πολλά! Με χιούμορ ανεξάντλητο που έκανε τις ώρες που περνούσαμε στο Ραφείο διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε την καλοσύνη και την αγάπη του για κάθε Αργυραδίτη και συνάνθρωπο. Συντρέχτης και αυθεντικός άνθρωπος, δάσκαλος της ζωής με το παράδειγμά του. Άνθρωπος της προσφοράς. Η προσφορά του στον Σύλλογο των εν Αττική Αργυραδιτών υπερπολύτιμη. Για χρόνια μέλος και ταμίας του ΔΣ.

Θα σε θυμόμαστε πάντα Ανδρέα με τα αστεία με τις καλές κουβέντες σου και το παράδειγμά σου. Συνεπής σε όλα σου. Τίμιος και δουλευταράς. 11.45 πανέτοιμος κάθε εργάσιμη μέρα έκλεινες το ραφείο και τρέχοντας για την αφετηρία του λεωφορείου για να προλάβεις το τελευταίο λεωφορείο για το Χαϊδάρι στο σπίτι σου.

Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη σου οικογένεια που τόσο αγάπησες και για την οποία τόσο μόχθησες! Έδωσες απλόχερα πολλή αγάπη και καλοσύνη, χωρίς να περιμένεις ανταπόδοση. Πήρες πολλή αγάπη από την οικογένειά σου και όλους όσοι σε γνωρίσαμε.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη στον ΙΝ ΥΘ Παναγίας στις Αργυράδες και πλήθος κόσμου σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οδύνης τον συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία στο Κοιμητήριο Αργυράδων.

 

Στερνό ταξίδι για την Παρασκευή Καββαδία, χήρα Γεωργίου (Ανέστη) που άφησε την τελευταία της πνοή στις Αργυράδες που κατοικούσε μόνιμα την Παρασκευή 9 Δεκέμβρη. Η Παρασκευή ξεχώριζε για την καλοσύνη, την τιμιότητα και την εργατικότητά της. Αγαπητή σε όλο το χωριό ήταν υπόδειγμα μάνας και συζύγου. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ της Παναγίας στις Αργυράδες το Σάββατο 10 Δεκέμβρη και η κηδεία της στο Κοιμητήριο Αργυράδων.

Αποχαιρετισμός από τον αδελφό της Λευτέρη Καλούδη

«Αγαπημένη μου αδερφή Παρασκευή, ήσουν ένας θαυμάσιος άνθρωπος ο οποίος αγαπούσε  την οικογένεια του, αλλά και όλο τον κόσμο.

Αγαπούσες και φρόντιζες τα αδέρφια  σου σαν μια δεύτερη μάνα, αγαπούσες τον άνδρα σου   μεγάλωσες  τα παιδιά σου με αγάπη σε αντίξοες συνθήκες. Το ίδιο και τα εγγόνια σου. Στο τέλος της ζωής σου, τα παιδιά σου ήταν πολύ κοντά σου και σου φέρθηκαν με πολύ αγάπη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.

Με αδερφική αγάπη ο αδερφός σου Λευτέρης»

Έφυγε από τη ζωή ο Νικόδημος Ζερβός του Μιλτιάδη  σε ηλικία 84 ετών την προπαραμονή των Χριστουγέννων.

Ο Νικόδημος ήταν μόνιμος κάτοικος της πόλης της Κέρκυρας και άσκησε για δεκαετίες με ευσυνειδησία και επιστημονική αρτιότητα το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού. Ήταν αγαπητός σε όλο το νησί και ξεχώριζε για το ήθος. Άνθρωπος χαμηλών τόνων, με χιούμορ, αλλά και δυναμικός, όταν χρειαζόταν. Άνθρωπος με εξαιρετικό χιούμορ ήταν ευχάριστος και πάντα ευγενής στις συναναστροφές του. Ήταν από τους πρωτεργάτες της οργάνωσης του Σωματείου των πολιτικών μηχανικών της Κέρκυρας και υπηρέτησε με συνέπεια τις δημοκρατικές αρχές και αξίες. Υπόδειγμα πατέρα και συζύγου, δημιούργησε μια εξαιρετική οικογένεια. Έδωσε και εισέπραξε πολλή αγάπη. Η εξόδιος ακολουθία και η κηδεία τελέστηκε την Τρίτη 27 Δεκέμβρη στο Α΄ Νεκροταφείο στη Γαρίτσα.  

Εις μνήμην

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του Σπύρου Κυνηγόπουλου (Τζαρέλου) ο γιος του Γιάννης Κυνηγόπουλος και η οικογένειά του προσφέρουν στη «Φωνή των Αργυραδιτών» 200 ευρώ.

Πτυχιούχοι

Συγχαρητήρια στην Αρετή Ρέβη - Πολίτη

 

Για το πτυχίο στο Τμήμα της Σχολής, Ανθρωπιστικών Επιστημών. Του Ιονίου Πανεπιστημίου… Ορκωμοσία 2-12-22 Και εις ανώτερα.

 

Ευχαριστήριο

Το ΔΣ του Συλλόγου των εν Αττική Αργυραδιτών και η «Φωνή των Αργυραδιτών» ευχαριστούν τον πρωτοπρεσβύτερο Αριστείδη Κουλούρη για την ενημέρωση προς την εφημερίδα μας για τα «κοινωνικά» και γενικότερα για το πολύτιμο έργο του στις εκκλησίες και το χωριό.

Υποναύαρχος ο Πολυχρόνης Κουλούρης

Ο συγχωριανός μας Πολυχρόνης Κουλούρης του Πελοπίδα προήχθη σε υποναύαρχο. Έχει υπηρετήσει σε μονάδες κρούσεως του ΑΣ ως Αξιωματικός Επιστασιών, Διευθυντής Διευθύνσεων και Κυβερνήτης, καθώς και ως Αξιωματικός και εκπαιδευτής/αξιολογητής TACCO στην 353 Μοίρα Ναυτικής Συνεργασίας . Παράλληλα έχει υπηρετήσει ως Τμηματάρχης-Διευθυντής σε Διευθύνσεις του ΓΕΝ. Έχει υπηρετήσει στο  HQ MC Naples , Ακόλουθος Άμυνας στο Ηνωμένο Βασίλειο , ΔΜΦΓ/2 και Υποδιευθυντής ΓΕΝ/ΔΕΞ. Την 19 Μαρτίου 2020 ανέλαβε καθήκοντα Διοικητού Διοικήσεως Φρεγατών . Τον Απρίλιο 2021 τοποθετήθηκε στη ΓΔΑΕΕ ως Τμηματάρχης Διεθνών Σχέσεων. Τον Μάρτιο του 2022 παρέλαβε καθήκοντα Υπαρχηγού Στόλου.

Η «ΦτΑ» τον συγχαίρει και του εύχεται και εις ανώτερα

Προφορές στον Σύλλογο και τη «ΦτΑ»

Αφοι Κουρτέση SPER MARKET COOP Μωραϊτικα 50

Καλούδης Βασίλης LORD TRAVEL 50

Καλούδης Δημήτρης (Ιατρός) 50

Παπαμιχαήλ Γραφεία Τελετών 50

Πέρρος Νίκος (Γυμναστής - προπονητής) 50

 Χρέλιας Χαράλαμπος (Ιατρός) 100

Προεπισκόπηση εικόνας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search