• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

ΔΗΜΟΣΥΝ - Ν. Γκούσης: Ευθύνη της δημοτικής αρχής Κ. Λέσση η καθυστέρηση ορισμού Δ.Σ. σε ΔΗΠΕΘΕ και ΔΕΥΑΚ

June 29, 2020 51

 

Ανακοίνωση σχετικά με την καθυστέρηση ορισμού εκπροσώπων του Δήμου Νότιας Κέρκυρας στα Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ και της ΔΕΥΑΚ εξέδωσε η Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο με επικεφαλής τον Νίκο Γκούση

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Μετά την ανακοίνωση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νότιας Κέρκυρας ενδεχομένως μένει η εντύπωση, ότι για την όλη καθυστέρηση στη συγκρότηση των νέων ΔΣ ευθύνεται η μειοψηφία, για την οποία δεν αναφέρει ότι έχει ορίσει τα δικά της μέλη- αντιπροσώπους.

Όμως αυτό είναι παραπλανητικό γιατί ήδη από το δημοτικό συμβούλιο της 9ης Ιουνίου είχαμε προτείνει τον εκπρόσωπό μας για τη ΔΕΥΑ, αλλά η δημοτική Αρχή απέσυρε το θέμα για να διερευνήσει το θέμα της ποσόστωσης. Στη συνέχεια και όταν μας ζητήθηκε ηλεκτρονικά να ορίσουμε και με έγγραφο την πρότασή μας για τη ΔΕΥΑ (αλλά και για το ΔΗΠΕΘΕ που τότε προέκυψε!). αμέσως την επόμενη ημέρα (17.6.2020) το πράξαμε.

Μετά τα προαναφερθέντα υποχρεωθήκαμε για τις σχετικές διευκρινήσεις:

Μπαίνουμε στον 11ο μήνα των νέων δημοτικών αρχών και η διαδημοτική ΔΕΥΑ της Κέρκυρας συνεχίζει ακέφαλη, χωρίς να μπορεί να πάρει αποφάσεις ούτε καν για τις επείγουσες ανάγκες της.

Επομένως οι Πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων οφείλουν για λόγους ουσίας -πέρα από τις διάφορες δηλώσεις ότι ήδη έχουν οριστεί οι εκπρόσωποι- να στείλουν προς έγκριση και τις αναγκαίες τυπικές αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, ώστε στη συνέχεια να καταστεί δυνατή η νόμιμη συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ.    

Καλούμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου της Νότιας Κέρκυρας, αντί να εκδίδει άστοχες προσωπικές ανακοινώσεις περί των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής μεταξύ των οποίων και τον ορισμό των μελών για τη ΔΕΥΑ μόνο της πλειοψηφίας!, αλλά και άλλες αόριστες υποσχέσεις, να σταματήσει να μειώνει το κύρος του θεσμού που υπηρετεί και να ασχοληθεί με την ουσία, ώστε  άμεσα να αποσταλεί η σχετική απόφαση με τους ήδη προσυμφωνημένους εκπροσώπους του Δήμου μας και στη ΔΕΥΑ και στο ΔΗΠΕΘΕ.

Προς διευκρίνιση, οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας έχουν αποσταλεί στη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου ακόμη και ηλεκτρονικά, ήδη από 17.6.2020».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search