• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Δύο μεγάλες αναζωπυρώσεις στην Άνω Περίθεια και στον Άγιο Γεώργιο Κασσιόπης

July 24, 2023 786

Η μάχη για τον έλεγχο της μεγάλης φωτιάς στη Βόρεια Κέρκυρα που έχει κάψει κατ΄ εκτίμηση 20.000 στρέμματα συνεχίζεται. Αντιμέτωποι με δύο μεγάλες αναζωπυρώσεις στην Άνω Περίθεια και στον Άγιο Γεώργιο Κασσιόπης είναι οι πυροσβέστες από νωρίς το απόγευμα στην Κέρκυρα. Μεγάλη ήταν η μάχη της Πυροσβεστικής τη νύχτα. Δεν έχουν καεί σπίτια.

Μαζί με τους πυροσβέστες μάχη με τις φλόγες δίνουν οι άνδρες της πολιτικής προστασίας του δήμου της Βόρειας Κέρκυρας, κάτοικοι και εθελοντές.

Υπεράνθρωπες ήταν οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής όλη τη νύχτα. Στο έργο της κατάσβεσης καθοριστική συμβολή έχουν τα εναέρια μέσα. Ειδικότερα επιχειρούν ένα ελικόπτερο Agusta Bell , δύο πυροσβεστικά ουκρανικά αεροπλάνα και δύο αεροπλάνα τύπου PZL.

Από τις υψηλές θερμοκρασίες και τους καπνούς αντιμετώπισε αναπνευστικό πρόβλημα ο περιφερειακός διοικητής Ιονίων νήσων Νίκος Κολοβός ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του.

Οι άνθρωποι -κατά κύριο λόγο τουρίστες- που χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους μέσω μηνυμάτων του 112 και της Πολιτικής Προστασίας, επιστρέφουν σταδιακά σε αυτές, εφόσον κρίνεται ασφαλές. Χθες περίπου 2.500 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε άλλα τουριστικά καλύμματα και κάποιοι στο δημοτικό θέατρο, στον ΟΛΚΕ και στην αίθουσα της Π.Ε. Κέρκυρας από όπου ξεκίνησε σήμερα το πρωί με λεωφορεία η επιστροφή στα ξενοδοχεία τους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search