• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

"Σφεντονιές": Η στήλη της "Φωνής των Αργυραδιτών"

September 24, 2020 523

Αναδημοσιεύουμε από τη ¨Φωνή των Αργυραδιτών" αρ. φ. 157 (Ιουν. - Αυγ. 2020) τη μόνιμη στήλη ¨Σφεντονιές" 

 

Σφεντονιές

Του Γιώργου Κ. Καββαδία

Σε συνθήκες πανδημίας το αγαθό της υγείας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Για τη Νότια Κέρκυρας οι ελλείψεις του συστήματος υγείας είναι δραματικές.  Η γύμνια των περιφερειακών ιατρείων και του Κέντρου Υγείας Λευκίμμης Κέντρων Υγείας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών. και την μεταφορά γιατρών στο λιμάνι για ελέγχους κορονοϊού. Το κτήριο του ΚΥ  είναι εγκαταλειμμένο και οι εργαζόμενοι με δικά τους έξοδα κάνουν συντήρηση σε συσκευές πχ  κλιματιστικά. Το σημαντικότερο είναι η μεγάλη έλλειψη προσωπικού, ιδιαίτερα ιατρικού νοσηλευτικού προσωπικού. Από τις επτά (7) προβλεπόμενες οργανικές θέσεις, είναι καλυμμένη μόνο μία (1). Παιδίατρος δεν υπάρχει. Οδοντίατρος ένας και με σοβαρά προβλήματα υγείας. Στα χαρτιά εργάζονται έντεκα (11) ειδικευμένοι. Στην πράξη μάχιμοι είναι μόνο δύο (2).

Την ώρα που η κατάσταση στη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί μας βρίσκεται σε οριακό σημείο, η δημοτική αρχή επιλέγει να ανοίξει το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής. Είναι απολύτως παράλογο ο δήμος να περιμένει νέα μηχανήματα για την αποκομιδή, να έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία για την προμήθεια επιπλέον μηχανημάτων με leasing και την ίδια στιγμή να ξεκινάει διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση της αποκομιδής σε εργολάβους, με κόστος 4.000.000€. Επισημαίνει σε ανακοίνωσή της  η παράταξη του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων ΕΚΚΙΝΗΣΗ 

Ο κερκυραϊκός λαός πληρώνει το μάρμαρο από τις πολιτικές διαχείρισης των απορριμμάτων που εφάρμοσαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές. Τεράστια ποσά δαπανώνται και το πρόβλημα ανακυκλώνεται. Ένα ακόμα επεισόδιο σε αυτό το σήριαλ είναι ότι ο διαγωνισμός για το εργοστάσιο διαχείρισης των απορριμμάτων προϋπολογισμού 44 εκατ. ευρώ, τινάχτηκε στον αέρα με απόφαση της επταμελούς σύνθεσης Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών στην οποία προσέφυγε η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Η απόφαση στηρίζεται στο ότι το τεύχος διακήρυξης βρίθει σφαλμάτων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του capital.gr αυτό κάνει "ορισμένους να μιλούν για διαγωνισμό που εάν δεν "στήθηκε", στηρίζεται σε όρους που συντάχθηκαν πρόχειρα και δεν προωθούν τον ανταγωνισμό". 

Σε εκδήλωση του Kassiopi Project ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σημαντικότητα των επενδύσεων με βάση τη λογική ότι όλα πωλούνται.  Από την αντίθετη πλευρά το μήνυμα του συλλόγου ΕΡΗΜΙΤΗ ΠΛΟΥΣ: Είμαστε εδώ και ο αγώνας συνεχίζεται! «Θέλουμε για μια ακόμη φορά να υπενθυμίσουμε ότι είμαστε εδώ και ο αγώνας συνεχίζεται. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής αλλά και όλης της Κέρκυρας συνεχίζει τον αγώνα για τη διάσωση του Ερημίτη, έχοντας απέναντι της μια μικρή ομάδα ατόμων, τα οποία αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση των δικών τους και μόνο συμφερόντων. Κάθε κίνησή τους θα βρίσκει την απάντηση που της αρμόζει. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη!!!»

 

Όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες φρόντισαν, με πρώτη την γειτονική Ιταλία, η οποία στο πρώτο κύμα υπέστη οδυνηρές απώλειες, να εξασφαλίσουν την υγειονομική προστασία των μαθητών και παιδιών. ( χιλιάδες νέες αίθουσες, 80.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών, δωρεάν χρήση μάσκας και τέστ, 2,5 εκατομ. μονά θρανία). Αποτέλεσμα της στάσης της κυβέρνησης και της εγκληματικής αδιαφορίας για την υγιεινή και ασφάλεια στα σχολεία, για τη μόρφωση των μαθητών, είναι το άνοιγμα των σχολείων χωρίς τη λήψη ουσιαστικών μέτρων. Για μια ακόμα φορά ρίχνουν όλο το βάρος στην «ατομική ευθύνη». Ενώ δεν πήραν κανένα μέτρο για την ανάπτυξη των σχολικών υποδομών, με τη δημιουργία νέων σχολικών τάξεων, με την αξιοποίηση σχολικών μονάδων που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια, με την εξεύρεση κατάλληλων χώρων, ζητάνε από τους μαθητές να κρατούν αποστάσεις μέσα σε αίθουσες κλουβιά των 25 τ.μ., στις οποίες στοιβάζονται 25 μαθητές. Δεν εξασφαλίζουν μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας για όλα τα σχολεία. Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕ Κέρκυρας σε ανακοίνωσή της.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search