• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Τέλος το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο από τις Αργυράδες!

February 11, 2021 1297

 

Εδώ και μήνες έχει δρομολογηθεί η μεταφορά του Πυροσβεστικού κλιμακίου από τις Αργυράδες και αυτό φαίνεται ότι "κλείδωσε" στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στο ΔΣ της Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΥΠΣ) Νομού Κέρκυρας με τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας Κ. Λέσση και τον Αργυραδίτη πρόεδρο του ΔΣ Ι. Καββαδία. Στο σχετικό δελτίο τύπου επισημαίνεται μεταξύ άλλων: "Ο Δήμαρχος αφού μας καλωσόρισε, άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που υπάρχουν στο Κλιμάκιο, του παραδόθηκε φωτογραφικό υλικό και μας ανέφερε ότι γνωρίζει πλήρως για τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν στον Κλιμάκιο, συμμερίζεται τις απόψεις μας περί ανάγκης μεταστέγασης,  όπως επίσης ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα εισηγηθεί ώστε να επιλυθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται αυτό το χρόνιο πρόβλημα."

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ενημέρωση από την δημοτική αρχή για το τι μέλλει γενέσθαι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο θα μετεγκατασταθεί στα Βραγκανιώτικα., τουλάχιστον αυτά ήταν τα σχέδια της δημοτικής αρχής μέχρι πρόσφατα. ;Άλλωστε αυτό φάνηκε και από την επίσκεψη του Βουλευτή της ΝΔ Στ. Γκίκα στο ΠΚ στις 7 Σεπτέμβρη 2020. Από την άλλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της  Δευτέρας 15/2 θα συζητηθεί ως θέμα:  Έγκριση παράτασης μίσθωσης ακίνητου ως χώρος στέγασης Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων. (Εισηγητής κ. Σαγιάς Γεώργιος – Αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοιν. Πολιτικής). Οπότε αυτό σημαίνει, αν δεν κ;aνουμε λάθος, ότι η μετεγκατάσταση θα καθυστερήσει. Ούτως ή άλλως φαίνεται ότι έχει δρομολογηθεί, αργά ή γρήγορα να τελειώνει από τις Αργυράδες το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο. Άλλωστε οι Αργυράδες ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, όπως έχει δείξει μέχρι τώρα η πολιτική της δημοτικής αρχής.

 Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΕΥΠΣ

Την Τετάρτη 10/2/2021 το Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Νομού Κέρκυρας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας  Λέσση Κωνσταντίνο ύστερα από αίτημα μας με κύριο θέμα την ανάγκη μεταστέγασης  του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων.

Στην συνάντηση παρευρέθη και το Μέλος -Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων. Όπως ανακοίνωσε η Ένωση: Ο Δήμαρχος αφού μας καλωσόρισε, άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που υπάρχουν στο Κλιμάκιο, του παραδόθηκε φωτογραφικό υλικό και μας ανέφερε ότι γνωρίζει πλήρως για τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν στον Κλιμάκιο, συμμερίζεται τις απόψεις μας περί ανάγκης μεταστέγασης,  όπως επίσης ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα εισηγηθεί ώστε να επιλυθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται αυτό το χρόνιο πρόβλημα.

Στην συνέχεια το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Καββαδίας Ιωάννης, ο οποίος αφού του έγινε μία ενημέρωση, μας ανέφερε πως αφού ο Δήμος είναι αυτός που πληρώνει για την στέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, αυτός είναι και ο υπεύθυνος να βρει κατάλληλο χώρο για να στεγαστεί  νέο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο. Η Ε.Υ.Π.Σ.Ν. Κέρκυρας ευχαριστεί τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας για την άμεση ανταπόκριση  του στο αίτημα συνάντησης και θέλει να ελπίζει ότι θα υλοποιηθούν άμεσα οι δεσμεύσεις του και ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας να έχει επιτέλους ένα Πυροσβεστικό Κλιμάκιο σύμφωνα με τις ανάγκες και της προδιαγραφές του προβλέπονται αλλά και εφάμιλλο της προσφοράς που δίνουν οι Πυροσβέστες για τους συνανθρώπους μας και την κοινωνία.                                                                                                                                                                 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Υ.Π.Σ. Νομού Κέρκυρας              

Ο  Πρόεδρος                                                Ο  Γεν. Γραμματέας         

Καραταράκης Ι. Νικόλαος                               Μπούμπας Δ. Βασίλειος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search