• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Πανελλήνιες 2024: Υπάρχει Σκάνδαλο. Υπάρχει το σκάνδαλο των Αφύσικων θεμάτων της ΚΕΕ. Όλα τα άλλα βοηθούν την συγκάλυψη του αληθινού σκανδάλου!

June 16, 2024 2105
Όσοι εξέτρεψαν την συζήτηση στο αν το Γ θέμα ή μάλλον παρόμοιό του έχει δημοσιευτεί κάπου είναι ολοφάνερο πως αντικειμενικά ανεξαρτήτως προθέσεων βοηθούν την συγκάλυψη του αληθινού σκανδάλου

Μια μεγάλη συζήτηση άνοιξε με τα "αδιάβατα" θέματα της Φυσικής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις που έφεραν σε απόγνωση χιλιάδες υποψήφιους.

Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο αναδείχθηκε το σοβαρό αυτό ζήτημα, η κάλυψη του από τον τύπο και η αναπαραγωγή του στα σαιτ και κυρίως οι παρεμβάσεις ενός γνωστού Βουλευτή όχι μόνο το συσκοτίζουν αλλά πριμοδοτούν και μια άνευ προηγουμένου ανθρωποφαγία, ανεξέλεγκτη, τυφλή διψασμένη για αίμα σε βάρος ενός γνωστού και καταξιωμένου φυσικού που έπρεπε να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.

Υπάρχει Σκάνδαλο; Ναι υπάρχει!
Όπως εύστοχα επισημαίνει ο ο Δημήτρης Γκενές (στο δικτυακό τόπο των Φυσικών και Χημικών ylikonet.gr) υπάρχει το σκάνδαλο των Αφύσικων θεμάτων της ΚΕΕ.

"Όσοι εξέτρεψαν την συζήτηση στο αν το Γ θέμα ή μάλλον παρόμοιό του έχει δημοσιευτεί κάπου είναι ολοφάνερο πως αντικειμενικά ανεξαρτήτως προθέσεων βοηθούν την συγκάλυψη του αληθινού σκανδάλου" σημειώνει ο Δημήτρης Γκενές.

Και για το θέμα ένα σχόλιο του χημικού Άρη Αλεβίζου (στο δικτυακό τόπο των Φυσικών και Χημικών ylikonet.gr)

Τετάρτη από το πρωί χαζεύω τα θέματα των πανελλαδικών. Καταλήγω στο συμπέρασμα που καταλήγουν σχεδόν όλοι οι συνάδελφοι. Από τα χειρότερα που έχουμε δει σε εξετάσεις.

Πέμπτη το μεσημέρι  μπαίνω μέσα και πέφτω στην.. μπόμπα. 

Τα γεγονότα.

Ο Παπασγουρίδης δημοσίευσε μόνος του τα θέματα του σχολείου του όπως κάνει πολλές φορές με πρόθεση την ώσμωση μεταξύ συναδέλφων μέσω του ylikonet. 

Το βράδυ της Τρίτης αργά μετά τα μεσάνυχτα μπαίνει στο ylikonet όταν η ΚΕΕ είναι αμπαρωμένη στο Υπουργείο. Την άλλη μέρα από το πρωί εξετάζει φυσικά αδύνατους, φυσικά με πολλούς ακόμη παρόντες.

Άρα προκύπτει αβίαστα προφανώς δεν ήταν μέλος της επιτροπής εξετάσεων.

Who care? Η  «εφημερίδα των συντακτών», δυστυχώς, και ο βουλευτής  κ. Πολάκης (έκαστος και η γνώμη του) στον προσωπικό του λογαριασμό αναγγέλλουν στο πανελλήνιο ότι ο Παπασγουρίδης  ήταν μέλος της ΚΕΕ.

Από δίπλα και συνάδελφοι που απορούν πως σε κάποιο σχολείο μπήκε ερώτηση που είναι θεωρητική και αυτή μπήκε και στις εξετάσεις.

Η απάντηση στο πρώτο είναι  «Διδάσκω περισσότερο θεωρία παρά συνταγές προς επίλυση ασκήσεων.  Το ίδιο και οι συνάδελφοι στο σχολείο» όπως έγραψε ο Θοδωρής  που είναι θέση και πολλών  άλλων συναδέλφων σε αυτό το site (ylikonet.gr) που το ξέρουν όσοι το παρακολουθούν.

Η απάντηση στο δεύτερο. Με την συγκεκριμένη ύλη τόσα χρόνια πολύ δύσκολο ή αδύνατο να μην υπάρξει χρονιά που να μην μπορεί κάποιος να βρει θέμα που υπάρχει σε κάποιο φροντιστηριακό βιβλίο,  σε κάποιο site, το ίδιο. Έχω την άποψη ότι η στατιστική δεν είναι υπέρ των απορρούντων.

Το πρόβλημα όμως είναι τι γίνεται πέρα από τους  «οδηγούς» κυρίως την εφημερίδα και τον βουλευτή όταν φτάνει στο fb . Η ανθρωποφαγία, ανεξέλεγκτη, τυφλή διψασμένη για αίμα.

Θα μου επιτρέψετε να βάλω ένα κείμενο που θυμάμαι κάθε φορά που  διαπιστώνω αυτό το φαινόμενο, γενικά.  Ζητάω προκαταβολικά συγνώμη για το αθυρόστομο του παραθέματος.

Ηνωμένες Πολιτείες, 1964. Παραμονές προεδρικών εκλογών.

Ο Λίντον Τζόνσον, εν ενεργεία πρόεδρος (μετά τη δολοφονία του Τζον Κένεντι) και υποψήφιος των Δημοκρατικών, συσκέπτεται με τους συμβούλους του για να σκαρφιστούν τη συκοφαντία με την οποία θα «ξεπαστρέψουν» άπαξ και διά παντός την υπόληψη του Μπάρι Γκολντγουότερ, υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών.

Ρίχνουν διάφορες ιδέες στο τραπέζι. Καμία δεν αρέσει στον πρόεδρο. «Λέω να διαδώσουμε», προτείνει τελικά ο ίδιος, «πως γα..ει αγελάδες».

Πέφτει παγωμάρα. «Κύριε πρόεδρε, με όλο το σεβασμό», τολμάει να σχολιάσει ένας σύμβουλος, «κανένας δεν θα πιστέψει ότι ο Γκολντγουότερ γα..ει αγελάδες».

«Το ξέρω», αντιτείνει ο Τζόνσον, «αλλά θέλω να τον δω να το διαψεύδει δημόσια».

Μισό αιώνα αργότερα, η τεχνολογία απέχει έτη φωτός, αλλά η διττή σκοπιμότητα μιας συκοφαντίας παραμένει αναλλοίωτη.

Το ψέμα πρέπει να είναι τόσο εξωφρενικό ώστε να σοκάρει ακόμη και η διάψευσή του. Πώς να ξαναπάρεις στα σοβαρά τον Γκολντγουότερ, όταν κάθε φορά που θα τον ακούς εφεξής –είτε αναφέρεται στον αμυντικό προϋπολογισμό είτε στις δαπάνες για τη δημόσια υγεία– συνειρμικά θα τον φαντασιώνεσαι με κατεβασμένα τα σώβρακα, να πλευρίζει το ανύποπτο θηλαστικό;

Με τη σημερινή τεχνολογία, ωστόσο, δεν χρειάζεσαι το μηχανισμό ενός Αμερικανού προέδρου για να διασπείρεις σε πανεθνική κλίμακα μια τόσο γελοία και ανυπόστατη σπερμολογία.

Σου αρκεί ένα PC κι ένας βαριεστημένος αργόσχολος. Θα φυτέψει την πρώτη φήμη το πρωί και, με τη βοήθεια του τυφλού streaming, μεσημεριάτικα θα έχει κάνει το γύρο του πλανήτη.

Από αντίγραφο σε αντίγραφο η φήμη κατά τι θα «ξεπλένεται» και συν τω χρόνω θα μοσχοβολάει «εγκυρότητα». Στο τέλος της ημέρας ο Γκολντγουότερ θα έχει ξεράσει τα πάντα. Μέχρι και από τις αγελάδες θα έχεις αποσπάσει ομολογία………»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search