• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Άθλιες συνθήκες σε σχολεία της Κέρκυρας

November 28, 2023 1742

Δύσκολη ήταν η εβδομάδα που πέρασε για τις σχολικές υποδομές στην Κέρκυρα και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ εκφράζει για μια ακόμα φορά την ανησυχία και τον προβληματισμό που έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές στην Κέρκυρα για την κατάσταση των σχολείων. 

Αρκούσε μια έντονη βροχή την Τετάρτη, ώστε να μετατραπεί σε λίμνη, τόσο ο εξωτερικός χώρος του 2ου ΕΠΑΛ (το οποίο είναι μάλιστα και το πρότυπο ΕΠΑΛ του νησιού), όσο και το Δημοτικό Σχολείο του Ποταμού.  Και δεν είναι η πρώτη φορά. Στο χώρο του 2ου ΕΠΑΛ, όπου μάλιστα δίπλα είναι το καινούριο 4ο ΓΕΛ, κάθε φορά που βρέχει, ο δρόμος μπροστά από το σχολείο, καθώς και το μικρό δρομάκι, το οποίο οδηγεί στο 4ο ΓΕΛ, γεμίζουν με νερά, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατο για μαθητές και εκπαιδευτικούς να κινηθούν από και προς το σχολείο. Την Τετάρτη, οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ, έφτιαξαν αυτοσχέδιες «γέφυρες» για να φύγουν από το σχολείο, ενώ το φουαγιέ του καινούριου 4ου ΓΕΛ, γέμισε νερά, όπως συμβαίνει κάθε φορά που βρέχει. Τα ίδια συμβαίνουν και στο Δ.Σ. του Ποταμού, μόνο που εκεί η κατάσταση είναι πιο επικίνδυνη, αφού μιλάμε για μικρά παιδιά.

Επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

 
kerkyra
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για τις σχολικές υποδομές στην Κέρκυρα

Δύσκολη ήταν η εβδομάδα που πέρασε για τις σχολικές υποδομές στην Κέρκυρα και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ εκφράζει για μια ακόμα φορά την ανησυχία και τον προβληματισμό που έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές στην Κέρκυρα για την κατάσταση των σχολείων.

Αρκούσε μια έντονη βροχή την Τετάρτη, ώστε να μετατραπεί σε λίμνη, τόσο ο εξωτερικός χώρος του 2ου ΕΠΑΛ (το οποίο είναι μάλιστα και το πρότυπο ΕΠΑΛ του νησιού), όσο και το Δημοτικό Σχολείο του Ποταμού. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Στο χώρο του 2ου ΕΠΑΛ, όπου μάλιστα δίπλα είναι το καινούριο 4ο ΓΕΛ, κάθε φορά που βρέχει, ο δρόμος μπροστά από το σχολείο, καθώς και το μικρό δρομάκι, το οποίο οδηγεί στο 4ο ΓΕΛ, γεμίζουν με νερά, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατο για μαθητές και εκπαιδευτικούς να κινηθούν από και προς το σχολείο. Την Τετάρτη, οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ, έφτιαξαν αυτοσχέδιες «γέφυρες» για να φύγουν από το σχολείο, ενώ το φουαγιέ του καινούριου 4ου ΓΕΛ, γέμισε νερά, όπως συμβαίνει κάθε φορά που βρέχει. Τα ίδια συμβαίνουν και στο Δ.Σ. του Ποταμού, μόνο που εκεί η κατάσταση είναι πιο επικίνδυνη, αφού μιλάμε για μικρά παιδιά.

Δύσκολη ήταν και η κατάσταση στο Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών, όπου η ελλιπής συντήρηση οδήγησε σε πτώση σοβάδων, ενώ η συνεχιζόμενη απαξίωση του σχολείου από το Δήμο έχει οδηγήσει να γίνεται η εκπαιδευτική διαδικασία κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, με κοντέινερ και κακοσυντηρημένα κτίρια να στεγάζουν τους μαθητές.

Ακόμα και στο κέντρο της πόλης τα προβλήματα δε λείπουν. Στο 2ο ΓΕΛ δε λειτουργούν τα καλοριφέρ μια και οι σωληνώσεις είναι διαλυμένες και είναι άγνωστο το πότε θα γίνει η αποκατάστασή τους, με αποτέλεσμα να γίνεται «μετ’ εμποδίων» η εκπαιδευτική διαδικασία και τα παιδιά να κάνουν μάθημα μέσα στο κρύο.

Αναδεικνύεται για μια ακόμα φορά η επικίνδυνη κατάσταση των σχολικών κτιρίων στην Κέρκυρα -κτίρια τα οποία είναι από τα χειρότερα σε όλη τη χώρα-, η ανυπαρξία συστηματικής συντήρησης και έργων πρόληψης-αποκατάστασης. Αναδεικνύεται με τραγικό τρόπο η αδιαφορία της κυβέρνησης, να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή. Η αδιαφορία στη διασφάλιση ανθρώπινων και ασφαλών συνθηκών για εκπαιδευτικούς και μαθητές μέσα στα σχολεία. Τελικά, η αδιαφορία της, για ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια και τη ζωή του λαού.

Το δικαίωμα για ασφαλή σχολεία, με σύγχρονο εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποδομή, για μαθητές και εκπαιδευτικούς, είναι αδιαπραγμάτευτο!

Απαιτούμε την άμεση και οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος στα σχολεία, την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search