• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Η "επιστροφή" της Κόμισσας της Κέρκυρας

December 22, 2023 1997

 

"Επιστρέφει " στη γη της Κέρκυρας η Ρένα Βλαχοπούλου, καθώς το Σάββατο 23/12 στις τέσσερις το μεσημέρι θα ολοκληρωθεί η μετακομιδή των οστών της αείμνηστης ηθοποιού και η τοποθέτηση τους στον οικογενειακό τάφο του Α’ Κοιμητηρίου της Πόλης της Κέρκυρας (Γαρίτσα).

Την περασμένη Παρασκευή σε μία σεμνή τελετή στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, έγινε η παραλαβή των οστών της από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Δημήτρη Μεταλληνό, προκειμένου να μεταφερθούν στην γενέτειρά της.

Η Ρένα Βλαχοπούλου γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1923 και πέθανε στην Αθήνα το 2004.

Όπως είναι γνωστό η μεγάλη Κερκυραία ηθοποιός και τραγουδίστρια απεβίωσε στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης 29 Ιουλίου 2004 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Η κηδεία της τελέστηκε δημοσία δαπάνη το Σάββατο 31 Ιουλίου 2004 στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, υπό τη συνοδεία της μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρείας “Μάντζαρος” . 

Το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας καλεί φίλους καθώς και την ευρύτερη θεατρική οικογένεια να παρευρεθούν, στην τελετή και να τιμήσουν τη μνήμη της.

Η ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕΚ

Αγαπητοί φίλοι της Θεατρικής Οικογένειας αλλά και φίλοι της Κέρκυρας
Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 16.00’, θα ολοκληρωθεί η μετακομιδή των οστών της αείμνηστης, αγαπητής ηθοποιού, Ρένας Βλαχοπούλου, και η τοποθέτηση τους στον οικογενειακό τάφο του Α’ Κοιμητηρίου της Πόλης της Κέρκυρας (Γαρίτσα).
Όσοι φίλοι από την ευρύτερη θεατρική οικογένεια και από τον καλλιτεχνικό κόσμο της Κέρκυρας, το επιθυμούν, μπορούν να παρευρεθούν, και να τιμήσουν τη μνήμη της.

H ανακοίνωση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Με μια σεμνή και συνάμα συμβολική εκκλησιαστική τελετή θα ολοκληρωθεί αύριο Σάββατο 23/12 στις 4 το απόγευμα η μετακομιδή των οστών της Κερκυραίας ηθοποιού Ρένας Βλαχοπούλου και η τοποθέτησή τους στον οικογενειακό τάφο που βρίσκεται στο Α’ Κοιμητήριο της πόλης στη Γαρίτσα.
Η Δήμαρχος Μ. Υδραίου, σε αγαστή συνεργασία και συνεννόηση με τον αδελφό της αείμνηστης ηθοποιού Σπύρο (ο οποίος πρόσφατα έφυγε από τη ζωή), τις ανηψιές της και με τη συμβολή του συμπατριώτη μας Κωνσταντίνου Γεωργάτου, ζήτησε από τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Μπακογιάννη να επιτραπεί η μεταφορά των οστών και η ταφή τους στην Κέρκυρα.
Η Δήμαρχος ευχαριστεί θερμά τη δημοτική αρχή Αθηναίων που απεδέχθη το κοινό αίτημα του Δήμου και της οικογένειας για μεταφορά των λειψάνων της Ρένας Βλαχοπούλου μετά από περίπου είκοσι χρόνια από το θάνατό της στον γενέθλιο τόπο της.
Δήλωσε επιπρόσθετα τα εξής: «Ως Δήμαρχος Κερκυραίων θεώρησα χρέος μου να φροντίσω η Ρένα Βλαχοπούλου, η διασημότερη Κερκυραία της σύγχρονης περιόδου που προέβαλλε όσο κανείς άλλος την Κέρκυρα, με τη σύμφωνη γνώμη και της οικογενείας της, να αναπαυθεί στον ιερό χώρο του Α’ Κοιμητηρίου Γαρίτσας, ανάμεσα σε εμβληματικές μορφές της τοπικής και εθνικής μας ιστορίας, αλλά και ανάμεσα σε εκατοντάδες λιγότερο γνωστούς και αγνώστους συμπατριώτες μας. Στη γη που τόσο αγάπησε, τραγούδησε, ερμήνευσε και τίμησε. Σε μια δύσκολη εποχή, όπου αναζητείται η ευτυχία ή έστω το χαμόγελο, μας προσέφερε απλόχερα αξέχαστες στιγμές ευτυχίας και γέλιου, αλλά συνεχίζει και θα συνεχίζει να το πράττει όσο απολαμβάνουμε τις ταινίες της. Ο Δήμος Κερκυραίων επί Δημαρχίας Χρυσάνθου Σαρλή απένειμε στην αείμνηστη Ρένα Βλαχοπούλου την υψίστη διάκριση του «Αργυρού Μεταλλίου Κερκυραϊκής αξιοσύνης», και θεωρούμε ότι ολοκληρώνεται η υψίστη αυτή τιμή με τον ενταφιασμό των λειψάνων της στη γενέθλια γη, στον ιστορικό οικογενειακό της τάφο, ανάμεσα σε οικείους, γνωστούς, συμπατριώτες και εραστές του νησιού μας. Στο νέο μας Δημοτικό Συμβούλιο προτίθεμαι να αιτηθώ και την ονοματοδοσία ενός δρόμου ή μιας πλατείας στη μνήμη της.»
Η Εκκλησιαστική Τελετή, θα πραγματοποιηθεί υπό την ευλογία των εκπροσώπων της τοπικής μας Εκκλησίας και του ιερατικώς προϊσταμένου π. Σπυρίδωνος Κοσκινά, τους αγαπημένους μουσικούς ήχους της αείμνηστης ηθοποιού από την ιστορική Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Σπύρου Ρουβά (η οποία και συμμετείχε κατά την εξόδιο ακολουθία στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών το έτος 2004), με την παρουσία και συμμετοχή των αγαπημένων ανηψιών της κυρίας Καλλιόπης Βλαχοπούλου – Κούστα και Ειρήνης Βλαχοπούλου, θυγατέρας του αείμνηστου τελευταίου αδελφού της Ρένας Σπύρου Βλαχόπουλου, αρκετών συναδέλφων της ηθοποιών και καλλιτεχνών, αλλά και του Κερκυραϊκού λαού.»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search