• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Δυναμικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην Ανουτσιάτα για την Παλαιστίνη (ΦΩΤΟ)

May 14, 2024 442

Το αίμα των παιδιών κηλίδα που δε σβήνει, ποτίζει το χώμα σε Ράφα-Παλαιστίνη – Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία!

Μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο εργατικών σωματείων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην Αννουτσιάτα από αρκετά σωματεία για την Παλαιστίνη. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους

 

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και κείμενο που λέει "ALLEYES ALL EYES on RAFAH nAH ΙΣΤΙΗ al GCKAHMA ΑΝΘΡΩΤΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΛΑΟ τo ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝ ΗnA EE ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ T. ·ΑΔΕΔΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗ"

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, Πιάτσα ντι Σπάνια, οδός, Camogli, πλήθος, το Πάνθεον και κείμενο που λέει "6X3 JOT"

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ, καταδικάζει το τερατώδες έγκλημα της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού και το ανείπωτο δράμα του που συντελείται στη Γάζα, από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και τους συμμάχους του (ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ), μεταξύ των οποίων και η Ελληνική κυβέρνηση.

Η δολοφονική μηχανή του Ισραήλ καθημερινά δολοφονεί αθώους, άμαχους και μικρά παιδιά οδηγεί στην απόγνωση και την απελπισία ανθρώπινες ψυχές. Τώρα ετοιμάζονται να αφανίσουν ολοκληρωτικά και τη Ράφα όπου 1,5 εκατομμύριο άμαχοι ζουν σε απόγνωση στο τελευταίο καταφύγιο και κάτω από άθλιες συνθήκες.

Μέχρι σήμερα είναι τραγικός ο απολογισμός των πρόσφατων επιθέσεων του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας. Σε 35.000 ανέρχονται οι νεκροί Παλαιστίνιοι (90 % από τους οποίους άμαχοι από τους οποίου πάνω από 14.000 παιδιά και βρέφη).

Εδώ και 75 χρόνια το κράτος του Ισραήλ, με την ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δολοφονεί έναν ολόκληρο λαό. Έχει εισβάλλει στην γη των Παλαιστίνιων και έχει υπό κατοχή τα 3/4 των εδαφών τους, προχωρά σε εποικισμούς και ερήμωση ολόκληρων πόλεων.

Μόνο τα τελευταία 18 χρόνια έχει δολοφονήσει 150.000 ανθρώπους, εκ των οποίων 33.000 μικρά παιδιά. Πάνω από 2.500.000 Παλαιστίνιοι ζουν υπό καθεστώς μόνιμου αποκλεισμού, σε μια ανθρώπινη φυλακή στη Λωρίδα της Γάζας. Μέσα στα 375 τετραγωνικά χιλιόμετρα της Γάζας επικρατούν απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς τροφή, ρεύμα, νερό, φάρμακα.

Απαιτούμε τον τερματισμό της γενοκτονίας που διαπράττει το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ. Δεν ανεχόμαστε να σκοτώνονται άμαχοι και παιδιά, δεν ανεχόμαστε να μαστίζεται ο Παλαιστινιακός Λαός από την πείνα από τον “στραγγαλισμό” της βοήθειας προς τους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που μέχρι σήμερα δεν έχουν προχωρήσει στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων που στήριξαν την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που στηρίζουν το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας εδώ και μήνες ως «αυτοάμυνα» την εξόφθαλμη γενοκτονία των Παλαιστινίων, που ματώνουν τον ελληνικό λαό για να δίνουν μισό εκατομμύριο την ημέρα για να πλέει η φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα, δεν ξεπλένονται.

Στεκόμαστε στο πλευρό των φοιτητών που ξεσηκώνονται στην Αμερική, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία και σε πολλές ακόμα χώρες του κόσμου κόντρα στην άγρια επίθεση που δέχονται από δυνάμεις καταστολής, καθώς και στην επιχείρηση συκοφάντησης από τις κυβερνήσεις συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ενώνουμε τις φωνές μας, μαζί τους, για «Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και να αποχωρήσουν τα Ισραηλινά στρατεύματα από την Λωρίδα της Γάζας.

• Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

• Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ και την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

• Καμία στήριξη του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Ούτε σκέψη να μετατραπούν οι βάσεις που βρίσκονται στην Ελλάδα ως ορμητήρια των ιμπεριαλιστών.

• Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.

• Κανένας Έλληνας στρατιωτικός έξω από τα σύνορα. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ύδρα” από τη Μέση Ανατολή.

Διαλέγουμε τη σωστή πλευρά της ιστορίας!

Για να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στο σφαγείο!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ (ΣΕΠΕ):

Το αίμα των παιδιών κηλίδα που δε σβήνει, ποτίζει το χώμα σε Ράφα-Παλαιστίνη – Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία!

 Όλος ο κόσμος παρακολουθεί συγκλονισμένος τις νέες δολοφονικές επιθέσεις του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ στον Παλαιστινιακό λαό. Οι εικόνες των νεκρών παιδιών στα συντρίμμια των επιθέσεων στη Ράφα είναι το αποτέλεσμα της στήριξης του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ από τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Κέρκυρας καταδικάζει με κάθε δυνατό τρόπο, το συνεχιζόμενο έγκλημα στη Γάζα, από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και τους συμμάχους του, μεταξύ των οποίων και η ελληνική κυβέρνηση.

Το κράτος του Ισραήλ κλιμακώνει τη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού με την επίθεση στο πέρασμα της Ράφα, επιχειρώντας παράλληλα τον «στραγγαλισμό» της βοήθειας προς τους σχεδόν 1,4 εκατ. εκτοπισμένους Παλαιστίνιους, που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή, για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς, με όλους πλέον να αναγνωρίζουν την ολοκληρωτική ανθρωπιστική καταστροφή. Πάνω από 35.000 νεκροί Παλαιστίνιοι, το 90 % από τους οποίους άμαχοι και πάνω από 14.000 παιδιά είναι ο –μέχρι τώρα- τραγικός απολογισμός των επιθέσεων του Ισραήλ.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων που στήριξαν την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που στηρίζουν το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας εδώ και μήνες ως «αυτοάμυνα» την εξόφθαλμη γενοκτονία των Παλαιστινίων, που ματώνουν τον ελληνικό λαό για να δίνουν μισό εκατομμύριο την ημέρα για να πλέει η φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα, δεν ξεπλένονται. Έχουν βάλει την σφραγίδα τους σε αυτή την φρίκη!

Ο πρωτόγνωρος φοιτητικός ξεσηκωμός σε πανεπιστήμια σε όλο τον πλανήτη είναι η απάντησή μας απέναντι στο έγκλημα! Από τα Πανεπιστήμια της Αμερικής και τους φοιτητές που δε λυγίζουν απέναντι στην βάρβαρη καταστολή της δήθεν προοδευτικής κυβέρνησης Μπάιντεν μέχρι τη Γαλλία και πολλές ακόμα χώρες της Ευρώπης, οι φοιτητές στέκονται στην σωστή πλευρά της ιστορίας και απαιτούν να σταματήσει εδώ και τώρα η γενοκτονία που Παλαιστινιακού λαού, οποιαδήποτε συνεργασία των πανεπιστημίων τους με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, γινόμαστε ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που όλο και δυναμώνει!

 Απέναντι στους πολέμους που για τα κέρδη σκορπούν το θάνατο καθένας έχει την ευθύνη να μην μείνει σιωπηλός!  

Αν θέλεις να λέγεται άνθρωπος, πρέπει να βγεις στο δρόμο, να φωνάξεις!

Απαιτούμε ΤΩΡΑ:

  • Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.
  • Να αποχωρήσουν τα Ισραηλινά στρατεύματα από την Λωρίδα της Γάζας.
  • Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.
  • Η ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ.
  • Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να γυρίσει πίσω η Φρεγάτα Ύδρα. “Δώστε λεφτά για την παιδεία όχι για του ΝΑΤΟ και της ΕΕ τα σφαγεία!”

ΦΩΤΟ Αντώνης Κουρσάρης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search