• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Για τις ειδικές συνεδριάσεις για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας

June 14, 2024 630


Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας εξέδωσε ανακοίνωση για τις ειδικές συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων για την αποτίμηση των δράσεων στα πλαίσια της αξιολόγησης.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι, «κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι εκπαιδευτικοί, με τις συλλογικές μας αποφάσεις, δεν αποδεχόμαστε τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης, τη βαθιά αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων στέκεται απέναντι στα σχέδια για κατηγοριοποίηση και ταξική διαφοροποίηση των σχολείων, για απαξίωση της ολόπλευρης μόρφωσης για όλα τα παιδιά και στροφή στις εφήμερες δεξιότητες, για τη μεταφορά του κόστους ακόμα περισσότερο στις τσέπες των γονιών, για απαξίωση των συλλόγων διδασκόντων και αλλοίωση του παιδαγωγικού ρόλο των εκπαιδευτικών».

Η ανακοίνωση
«Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας παραμένει σταθερά και αταλάντευτα στον δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, ενάντια στην κατηγοριοποίηση μαθητών, σχολείων και εκπαιδευτικών που επιχειρεί η κυβέρνηση, μέσω και της “αξιολόγησης”.

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι εκπαιδευτικοί, με τις συλλογικές μας αποφάσεις, δεν αποδεχόμαστε τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης, τη βαθιά αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων στέκεται απέναντι στα σχέδια για κατηγοριοποίηση και ταξική διαφοροποίηση των σχολείων, για απαξίωση της ολόπλευρης μόρφωσης για όλα τα παιδιά και στροφή στις εφήμερες δεξιότητες, για τη μεταφορά του κόστους ακόμα περισσότερο στις τσέπες των γονιών, για απαξίωση των συλλόγων διδασκόντων και αλλοίωση του παιδαγωγικού ρόλο των εκπαιδευτικών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας εξειδικεύει τα βήματα, τα οποία πρέπει να ακολουθήσουν οι συνάδελφοι και οι Σύλλογοι Διδασκόντων, μια και διαφοροποιούνται σε σχέση με την τακτική μας τα προηγούμενα χρόνια. Εξαιτίας των «ενιαίων κειμένων», στις φετινές ειδικές συνεδριάσεις, δε θα προκηρυχθεί στάση εργασίας, προκειμένου -αποχωρώντας- να μπλοκάρουμε τη διαδικασία. Αντ’ αυτού, συμμετέχουμε στην ειδική συνεδρίαση και δίνουμε τη μάχη, προκειμένου ο Σύλλογος Διδασκόντων -ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία- να πάρει απόφαση υπέρ των ενιαίων κειμένων.

Αναλυτικά η διαδικασία:

Έως τις 25 Ιουνίου προβλέπεται να συνεδριάσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων, σε ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την «τελική αποτίμηση του έτους 2023- 2024». Η πρόσκληση για τη συνεδρίαση γίνεται το λιγότερο 2 μέρες πριν και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι συνάδελφοι ανήκουν στο Σύλλογο Διδασκόντων.
Η ΟΛΜΕ απέστειλε στους Συλλόγους Διδασκόντων το τελικό ενιαίο κείμενο αποτίμησης, για τις συνεδριάσεις αυτές.
Στις συνεδριάσεις καταθέτουμε ως πρόταση για απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, το ενιαίο κείμενο αποτίμησης, ως έχει, χωρίς εξειδικευμένη και διαφοροποιημένη αναφορά.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων ψηφίζει και αν αποφασίσει -ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία- την υιοθέτηση του ενιαίου κειμένου αποτίμησης της ΟΛΜΕ, τότε αυτή είναι και η τελική απόφαση του Συλλόγου και η οποία δεν μπορεί να τροποποιηθεί, αλλαχτεί ή απορριφθεί, για κανέναν λόγο και από κανέναν! Σε αυτήν την περίπτωση, ο/η Διευθυντής/ντρια του σχολείου, είναι υποχρεωμένος/η, να σεβαστεί την απόφαση του Συλλόγου και να αναρτήσει στην πλατφόρμα του ΙΕΠ, τα ενιαίο κείμενο αποτίμησης.
Η απόφαση καταγράφεται και καταχωρείται στο Πρακτικό της συγκεκριμένης συνεδρίασης και υπογράφεται, όπως όλα τα Πρακτικά. Αν υπάρχει η παράνομη άρνηση καταγραφής των αποφάσεων του συλλόγου διδασκόντων στο Πρακτικό, τότε οι συνάδελφοι επιμένουν να καταγραφούν οι νόμιμα, ειλημμένες αποφάσεις κι έπειτα υπογράφουν.
Μετά τη λήψη της απόφασης και την καταχώρησή της στο βιβλίο Πρακτικών, αυτή πρέπει να αναρτηθεί και ηλεκτρονικά στη σχετική πλατφόρμα του ΙΕΠ, έως τις 25 Ιουνίου, με τους κωδικούς της σχολικής μονάδας.
Τα τελικά κείμενα που στέλνει η ΟΛΜΕ, όπως και όλα όσα έστειλε μέχρι τώρα (Φάσεις Β1, Β2, Β3) υπηρετούν τον στόχο να μην διαφοροποιηθούν τα σχολεία, να μην μετατραπούν σε ανταγωνιζόμενες, κατηγοριοποιημένες σχολικές μονάδες. Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να επιλέξουν για όλους τους άξονες, στην 4βαθμη κλίμακα βαθμολόγησης, τον υψηλότερο βαθμό (4), ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα ποσοτικής διάκρισης μεταξύ των σχολείων.

Ο αγώνας μας για Δημόσιο Σχολείο, που θα ικανοποιεί τα μορφωτικά δικαιώματα και τις μαθησιακές ανάγκες των μαθητών και των μαθητριών μας, με σεβασμό στην εργασία μας και τις αρχές της παιδαγωγικής επιστήμης, συνεχίζεται με μεγαλύτερο πάθος, συλλογικότητα και ορμή.

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην αλλάξουν ούτε λέξη, ούτε τόνο, από τα κείμενα που έχουν αποφασίσει και αναρτήσει.

Καλούμε τους/τις Διευθυντές/ντριες των σχολείων να σεβαστούν τις αποφάσεις των Σ.Δ. που αποτελούν τα προπύργια της δημοκρατικής λειτουργίας του σχολείου.

Τονίζουμε ότι οποιαδήποτε απόπειρα παραχάραξης των αποφάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων ή οποιαδήποτε προσπάθεια ανάθεσης νέων κειμένων είναι απόλυτα παράνομη.

Αποδεικνύεται περίτρανα πως όταν οι εργαζόμενοι έχουν θέληση και αποφασιστικότητα μπορούν να μετράνε νίκες, να εμποδίζουν την εφαρμογή αντιλαϊκών νόμων!»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search