• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Βόρεια Κέρκυρα: Σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή προεκλογικές εκδηλώσεις του Μ-Λ ΚΚΕ

May 13, 2023 276

 

ΚΕΡΚΥΡΑ

   → Στο χωριό Νυμφές: Σάββατο 13/5, 7:30 μ.μ.

   → Στο χωριό Βαλανειό: Κυριακή 14/5, 7:30 μ.μ.

Κέρκυρα 1

Υπάρχει λόγος «στέρεος σαν τον Όλυμπο», για να ψηφίσει κάποιος Μ-Λ ΚΚΕ, αναφέρονται το εξής: 

► Το Μ-Λ ΚΚΕ αγωνίζεται μισόν αιώνα με αταλάντευτη συνέπεια για όλα τα λαϊκά προβλήματα. Παρά το μικρό του μέγεθος έχει βαθιές ρίζες στο κομμουνιστικό κίνημα, από το παλιό ΚΚΕ, το ΕΑΜ, το ΔΣΕ, τις φυλακές και τις εξορίες, την Αναγέννηση και την ΟΜΛΕ, έως τη νέα στρατιά των αγωνιστών που «δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό». Έρχεται από μακρυά και θα πάει πολύ μακρυά!

► Γιατί τολμήσαμε να αποκαλύψουμε την αναθεωρητική στροφή στη σοσιαλιστική ΕΣΣΔ, που ξεκινάει από το 20ο συνέδριο του ΚΚΣΕ φτάνει στην περεστρόικα και τον Πούτιν καθώς και την ανάλογη παλινόρθωση στην Κίνα, μην υπολογίζοντας κόπους και θυσίες. Για εμάς η καπιταλιστική παλινόρθωση σε ΕΣΣΔ-Κίνα εξηγεί στο μεγαλύτερο βαθμό τη σημερινή παγκόσμια κατάσταση. Σε αντίθεση με τους καιροσκόπους, αναθεωρητές και «τσιμπολόγους» των αστικών εγχειριδίων, θεωρούμε πως ο αντιρεβιζιονισμός είναι συστατικό θεμέλιο των σύγχρονων κομμουνιστών.

► Το Μ-Λ ΚΚΕ υποστηρίζει τις παραδόσεις της κομμουνιστικής αριστεράς και τα διδάγματα των Μαρξ-Ένγκελς-Λένιν-Στάλιν και Μάο Τσε Τουνγκ. Η πραγματική αριστερά και πολύ περισσότερο ο βαθύς πυρήνας της, το κομμουνιστικό κίνημα, δεν μπορεί να χτιστεί στο κενό και σε νεοπαγείς δοξασίες. Αξιοποιεί δημιουργικά -κι όχι δογματικά- όλες τις παραδόσεις του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος από την πρώτη και τρίτη Διεθνή, την Οκτωβριανή και Κινεζική Επανάσταση, την Πολιτιστική Επανάσταση. Οι ζωντανές παραδόσεις και η ιστορική πείρα αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για το σήμερα και το αύριο.

► Είναι κόμμα πατριωτικό και συνάμα διεθνιστικό. Γιατί όταν όλοι ξέχασαν τον ιμπεριαλισμό και την εξάρτηση της χώρας μας -άλλοι συνειδητά, άλλοι από ανοησία- το Μ-Λ ΚΚΕ, σε πείσμα των καιρών, δεν παρέλειπε να υπογραμμίζει τον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία και να καταπολεμά τις μεταμφιέσεις της Μεγάλης Ιδέας που μπήκε στο DNA όλων των κομμάτων φτάνοντας στο ΚΚΕ και τη «Νέα Αριστερά».

► Γιατί όταν ο ρεβιζιονισμός που κυριαρχεί στην αριστερά αρνείται την ανατροπή του συστήματος με επανάσταση και το λαό στη διακυβέρνηση, το Μ-Λ ΚΚΕ, αξιοποιώντας τα ιστορικά διδάγματα και κυρίως τη φύση του καπιταλισμού, προπαγανδίζει την ανατροπή του αστικού κόσμου με την επαναστατική πάλη.

► Γιατί υποστηρίζουμε πολιτικά και επιστημονικά το «Κ». Δηλαδή το αυθεντικό, επαναστατικό, κομμουνιστικό κόμμα ενάντια σε κάθε ρεβιζιονιστική παραχάραξή του. Ο σημερινός κόσμος και τα δημοκρατικά δικαιώματα (καθολική ψήφος, οκτάωρο, σύνταξη, θέση της γυναίκας, δωρεάν, δημόσια υγεία, παιδεία κλπ) είναι αποτέλεσμα του οράματος και των αγώνων των κομμουνιστών όπου γης για έναν καλύτερο κόσμο. Η αφαίρεση του κομμουνιστικού οράματος, οι ειρηνικοί δρόμοι, η συνύπαρξη με τον ιμπεριαλισμό είναι προδοσία. Και αποδείχτηκε περίτρανα στη ζωή, πολλές φορές με οδυνηρό τρόπο.

► Γιατί όταν σχεδόν όλοι λουφάξαν την περίοδο της πανδημίας, το Μ-Λ ΚΚΕ, κόντρα στο ρεύμα, βγήκε μπροστά υπερασπίζοντας την υγεία του λαού και το δικαίωμα στη διαδήλωση (θυμίζουμε ότι το ΚΚΕ παρουσιάστηκε στο Σύνταγμα κάνοντας επίδειξη συμμόρφωσης με γυμναστική παράταξη και μάσκες).

► Το Μ-Λ ΚΚΕ θεωρεί πως μόνο ο μαζικός εξωκοινοβουλευτικός αγώνας (πχ Γαλλία) και η άρνηση των κοινοβουλευτικών αυταπατών είναι ο δρόμος του λαού. Σε αντίθεση με τους καιροσκόπους και συμβιβασμένους επιμένουμε σε αυτό το μεγάλο δίδαγμα και προσπαθούμε να το υπηρετήσουμε με συνέπεια.

► Το Μ-Λ ΚΚΕ υποστηρίζει την οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία-συνδικάτα. Όταν ορισμένοι πρόβαλλαν «την οργάνωση των φίλων μας», με κόστος και ένταση στηρίξαμε τα σωματεία, προσθέτοντας ότι σε αυτά πρέπει να γίνει αλλαγή συσχετισμών σε όφελος της ταξικής πτέρυγας.

► Γιατί αρνείται κάθε κρατική επιχορήγηση, όχι για λόγους ηθικής αλλά γιατί τα κρατικά δοσίματα γεννούν εξάρτηση και υποταγή. Όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου, με πρώτο το ΚΚΕ, βάζουν το χέρι στην τσέπη του εργαζόμενου λαού με διάφορες προφάσεις. Για εμάς ισχύει η βασική αρχή σε βαθμό αξιώματος, «Να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις».

► Το Μ-Λ ΚΚΕ αγωνίζεται για την ενότητα του κομμουνιστικού κινήματος και της αριστεράς. Ως πρώτο βήμα θεωρούμε ότι χρειάζεται η ενότητα των μαρξιστών-λενινιστών, κόντρα στην πολιτική τυφλόμυγα που συναντούμε ιδιαιτέρα στους σπουδαστικούς χώρους.

► Το σώμα του Μ-Λ ΚΚΕ αποτελείται από εργαζόμενους, βιοπαλαιστές, ανθρώπους της δουλειάς και της πάλης. Στο κόμμα μας, στα έντυπά του και στις εκπροσωπήσεις της ΕΡΓΑΣ βρίσκονται άνθρωποι των αγώνων, ακέραιοι και ατσαλάκωτοι. Είναι και αυτό δείγμα ζωντάνιας και πολιτικής υγείας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« September 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search