• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

"Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο, το τελευταίο σχολείο της ΒΔ Ελλάδας, να μην μπορεί να λειτουργήσει κανονικά"

August 21, 2023 805

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο, το τελευταίο σχολείο της ΒΔ Ελλάδας, να μην μπορεί να λειτουργήσει κανονικά και να μην μπορεί να παρέχει στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς την ασφάλεια που υποχρεούται.

Εμάς, ως εκπαιδευτικούς, δεν μας τιμά αυτή η αντιμετώπιση απέναντι στο Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών – Ανδρέας Κάλβος, την τοπική κοινωνία, τους μαθητές και στους συναδέλφους μας.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης και κάθε αρμόδιο, να ενεργήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση ώστε να λειτουργήσει το σχολείο.

Επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Για το Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας ενημερώθηκε από το σύλλογο διδασκόντων του Γυμνασίου Αμφιπαγιτών – Ανδρέας Κάλβος σχετικά με ένα σοβαρό κτιριακό θέμα, το οποίο προέκυψε στο τέλος Ιουνίου και δεν έχει επιλυθεί ακόμα.

Από τις 23 Ιουνίου άρχισαν εργασίες διαμόρφωσης του αύλειου χώρου του γυμνασίου, με σκοπό την επίλυση προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί εδώ και χρόνια και καθιστούσαν την αυλή εξαιρετικά δυσλειτουργική κυρίως κατά τη διάρκεια των βροχών, όταν μετατρεπόταν σε λίμνη με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των εργασιών η αυλή του σχολείου, η οποία ταυτοχρόνως αποτελεί τον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, σκάφτηκε και τοποθετήθηκαν σίδερα και σανίδες, ώστε να τσιμεντοστρωθεί. Γκρεμίστηκαν τα εξωτερικά τοιχία του σχολείου και αφαιρέθηκε η καγκελόπορτα της κεντρικής εισόδου. Λόγω των εργασιών και προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά ατυχήματα τοποθετήθηκε από τους αρμοδίους πινακίδα που απαγορεύει την είσοδο στο εργοτάξιο λόγω κινδύνου. Όμως, δυο μέρες μετά την έναρξη των εργασιών, οι άνωθεν εργασίες σταμάτησαν καθότι δεν υπήρχε άδεια της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Το σχολείο, ως όφειλε, έχει ενημερώσει εγγράφως δύο φορές τις αρμόδιες αρχές (Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας και Εφορεία Αρχαιοτήτων Κερκύρας) αλλά καμία απάντηση δεν έχει δοθεί και καμία πρόοδος στις εργασίες δεν έχει υπάρξει. Εν τω μεταξύ ο αύλειος χώρος του σχολείου έχει μετατραπεί σε χωματερή και είναι ήδη θύμα βανδαλισμών.

Το σχολείο θα κληθεί να ανοίξει την 1η Σεπτεμβρίου και να λειτουργήσει κανονικά με τη διεξαγωγή προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων.

Για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του χρειάζεται η αποκατάσταση της αυλής, το ξαναχτίσιμο των τοιχίων με τα κάγκελά τους και η τοποθέτηση της σιδερένιας αυλόπορτας. Επίσης πρέπει να ξαναχτιστούν και να λειτουργήσουν οι κοινόχρηστες βρύσες, γιατί δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει πρόσβαση σε νερό. Επίσης χρειάζεται βαθύς και γενικός καθαρισμός των αιθουσών και όλων των χώρων και η επανατοποθέτηση του τεχνολογικού εξοπλισμού (οθόνες, διαδραστικοί πίνακες, υπολογιστές, κλπ), ο οποίος με το τέλος της σχολικής χρονιάς (Ιούνιος 2023) είχε υποχρεωτικά μεταφερθεί στο κεντρικό κτίριο της Διεύθυνσης και του γραφείου καθηγητών, αφού δεν υπήρχε καμιά ασφάλεια στις αίθουσες καθώς τα παράθυρα δύο αιθουσών δεν έκλειναν και μέχρι σήμερα δεν έχουν αντικατασταθεί ακόμα.

Την 1η Σεπτεμβρίου το σχολείο θα είναι σε θέση να λειτουργήσει; Οι συνάδελφοι θα μπουν με δική τους ευθύνη στο χώρο τη στιγμή που η πινακίδα προειδοποιεί για κίνδυνο; Ποιος εγγυάται για την ακεραιότητα των μαθητών, των κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα προσέλθουν στο χώρο; Θα μπορέσει το σχολείο να λειτουργήσει κανονικά και με ασφάλεια στις 11 Σεπτεμβρίου;

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο, το τελευταίο σχολείο της ΒΔ Ελλάδας, να μην μπορεί να λειτουργήσει κανονικά και να μην μπορεί να παρέχει στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς την ασφάλεια που υποχρεούται.

Εμάς, ως εκπαιδευτικούς, δεν μας τιμά αυτή η αντιμετώπιση απέναντι στο Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών – Ανδρέας Κάλβος, την τοπική κοινωνία, τους μαθητές και στους συναδέλφους μας.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης και κάθε αρμόδιο, να ενεργήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση ώστε να λειτουργήσει το σχολείο.

Σε περίπτωση, όμως, κατά την οποία η καθυστέρηση θα συνεχιστεί ζητάμε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας να δώσει σαφείς γραπτές οδηγίες στους συναδέλφους για την είσοδό τους ή όχι στο σχολείο την 1η Σεπτεμβρίου λαμβάνοντας υπόψη ότι εκτός από τις προαγωγικές είναι αναγκαίο να διεξαχθούν και οι απολυτήριες εξετάσεις προκειμένου οι μαθητές να εγγραφούν στα ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ.

Η πλήρης και αποκλειστική ευθύνη για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου και την έγκαιρη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, είναι της Διοίκησης και δεν μπορεί να μετακυλιστεί στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, αποτελούν υπηρεσίες του ίδιου «επιτελικού» κράτους και θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να συντονιστούν και να λύσουν ΑΜΕΣΑ το πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί. Η δημόσια εκπαίδευση, η υγεία, τα δημόσια αγαθά, η ύδρευση, το ρεύμα οφείλουν να είναι η πρώτιστη προτεραιότητα για την τοπική και κεντρική διοίκηση.

Επίσης, ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας πρέπει να δώσει εξηγήσεις για την μη τοποθέτηση καινούριων παραθύρων, μετά από ένα χρόνο της υπογραφής της σύμβασης με εργολάβο για το συγκεκριμένο έργο, παρόλο που τον Μάιο τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας διαβεβαίωσαν την ΕΛΜΕ για την αντικατάσταση των παραθύρων αλλά και για την κάλυψη των επισκευαστικών αναγκών των σχολείων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες και βίντεο όπου φαίνεται με κάθε λεπτομέρεια η κατάσταση του αύλειου χώρου του Γυμνασίου Αμφιπαγιτών – Ανδρέας Κάλβος την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search