• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

12ο Φεστιβάλ Ένωσης Χορωδιών Κέρκυρας 19 - 22/1

January 17, 2024 1207

Η  Ένωση Χορωδιών Κέρκυρας διοργανώνει το 12ο Φεστιβάλ χορωδιών στην Ιόνιο Ακαδημία την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιανουαρίου.


Μέσα στα πλαίσια των Πολιτιστικών –Χορωδιακών εκδηλώσεων που γίνονται στο νησί της Κέρκυρας και την τρέχουσα χρονιά διοργανώνεται από την Ενωση Χορωδιών Κερκύρας το καθιερωμένο κεντρικό Χορωδιακό Φεστιβάλ.

Το 12ο στην σειρά. Εκεί όπου οι χορωδίες του νησιού θα ἐχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν και να δείχνουν απτά δείγματα της Χορωδιακής δουλειάς που σε αυτές γίνεται.

Η αίθουσα εκδηλώσεων της Ιονίου Ακαδημίας θα είναι ο τόπος διεξαγωγής του Φεστιβάλ αυτού που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο Παρασκευή 19, Σάββατο 20, και Δευτέρα 22 του Γενάρη όπου θα συμμετέχουν 25 συνολικά Χορωδιακά σχήματα. Μεταξύ αυτών και δύο Παιδικές Χορωδίες, όπως και δύο Παραδοσιακά Πολυφωνικά Χορωδιακά σχήματα . Οι χορωδίες θα εκτελέσουν τέσσερα Χορωδιακά κομμάτια, εκ των οποίων το ένα xωρίς συνοδεία οργάνου ( a capella ).

Την χρονιά αυτή ως Φιλοξενούμενη συμμετοχή κοσμεί την Χορωδιακή αυτή συνάντηση η Χορωδία του Πολιτιστικού σωματείου * Διαμαντίδου * Κύπρου. Το κοινό γιά όλες τις Χορωδίες τραγούδι , που καθιερωμένα εκτελείται στο τέλος της κάθε χορωδιακής ημέρας είναι τον χρόνο αυτό το σε στίχους και μουσική ΚΟΡΦΟΥ –ΣΧΕΡΙΑ –ΚΟΡΚΥΡΑ του Κερκυραίου Συνθέτη Γιάννη Κούρκουλου.

Καινοτομία της Χρονιάς αυτής είναι και η παρουσίαση της Ποιητικής συλλογής * Ημιτελές * της νέας Ποιήτριας Αναστασίας Σταυράκη. Η ποιητική συλλογή με τίτλο “Ημιτελές” είναι σκέψεις που ντύθηκαν με λέξεις εναρμονισμένες με τα χρώματα της ψυχής. Σκοτεινά, θαμπά, ξεθωριασμένα, φωτεινά, ζωηρά  συναντήθηκαν για να χαρίσουν σε κάθε ποίημα τη δική του ξεχωριστή απόχρωση. Η ποιητική αυτή συλλογή που θα παρουσιαστεί το Σάββατο δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ, περιλαμβάνει και ένα ποίημα που είναι αφιερωμένο στην Κέρκυρα. Η παρουσίαση της Ποιητικής συλλογής θα γίνει από τον Ηθοποιό Σπύρο Βέργη.

Το Δ.Σ της Ενωσης Χορωδιών Κερκύρας επιθυμεί να ευχαριστήσει την Πρυτανεία του Ιονίου Πανεπιστημίου , γιά την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων της Ιονίου Ακαδημίας με ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Αντιπρύτανη Κο Μακρή Σ.. Επίσης τον σεβασμιότατο Μητρόπολίτη Κερκύρας Κο, Κο Νεκτάριο γιά την παραχώρηση του Πνευματικού κέντρου της Μητρόπολης γιά τις ανάγκες του Φεστιβάλ. Οπως επίσης τα Δ.Σ των χορωδιών και Χορωδιακών σχημάτων που συμμετέχουν. Ακόμη θερμές ευχαριστίες εκφράζει προς τους Χορωδούς, μουσικούς και Μαέστρους και επίσης όλους όσους με κάθε τρόπο συμβάλουν στον προγραμματισμό, οργάνωση και πραγματοποίηση της σημαντικής αυτής Χορωδιακής συνάντησης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search