Την Παρασκευή 16 Ιουνίου έγινε η απονομή βραβείων και επαίνων του 8ου ετήσιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Αλίκη Παδοβά» στο χώρο της Αναγνωστικής Εταιρείας. Συνδιοργανωτές του διαγωνισμού ήταν η Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά το φωνητικό σύνολο των Λυκειακών Τάξεων του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας.

Βραβεύτηκαν οι εξής:

– 1ο βραβείο: Ανδριάνα-Μαρίνα Σχοινά του Αναστασίου και της Κωνσταντίνας, από το 3ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας

– 2ο βραβείο: Αγγελική-Μελίνα Ζερμπιώνη του Χρήστου και της Πραξιθέας-Μαρίας, από το 1ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας

– 3ο βραβείο: Ελένη-Μαρία Σώμα του Ευαγγέλου-Χριστοφόρου και της Ανθούλας, από το 5ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας

Απονεμήθηκαν επίσης:

Δίπλωμα ευφήμου μνείας με τη μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών απονεμήθηκε στο 1ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας.

Δίπλωμα ευφήμου μνείας απονεμήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση.

Εκτός από τις τρεις βραβευθείσες, που έλαβαν και ένα συμβολικό χρηματικό έπαθλο, έπαινο συμμετοχής και εκδόσεις της Αναγνωστικής Εταιρίας έλαβαν και όλοι οι παρευρισκόμενοι μαθητές και μαθήτριες, ενώ για όσες και όσους δεν κατάφεραν να προσέλθουν, τα παρέλαβαν οι καθηγήτριές τους.

Φέτος η Επιτροπή προέκρινε το ακόλουθο θέμα: «Το 2022 συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Αφού εξετάσετε σχετικές πηγές και εντοπίσετε μαρτυρίες προσφύγων που βρήκαν καταφύγιο στην Κέρκυρα, ή και απογόνων τους, συνθέστε ένα κείμενο με τις σκέψεις και τις παρατηρήσεις σας για την παραμονή τους στο νησί μας και για την ενσωμάτωσή τους στην κερκυραϊκή κοινωνία.».

Ο ετήσιος μαθητικός διαγωνισμός γίνεται μετά από έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ. (αρ. πρωτ. 64779 / Γ2/ 28-4-2014), με ένα συμβολικό χρηματικό βραβείο για μαθητές της Α΄ Λυκείου του Νομού Κέρκυρας, γύρω από θέματα σχετικά με την κερκυραϊκή και γενικότερη επτανησιακή πολιτισμική κληρονομιά, όπως αυτή νοείται στις μέρες μας (ιστορική, μνημειακή, άυλη, περιβαλλοντολογική).

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά εκατό σαράντα (140) μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης των πέντε Γενικών Λυκείων της πόλης της Κέρκυρας, καθώς και του Γενικού Λυκείου Αγρού και των Λυκειακών Τάξεων του Γυμνασίου Σκριπερού.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Πέτρος Δ. Αγγελόπουλος ευχαριστεί θερμά τη Δ.Ε. της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας, τους/τις Διευθυντές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς των Σχολικών Μονάδων καθώς επίσης εκφράζει τις εξαιρετικές ευχαριστίες του προς τους/τις μαθητές/τριες και τους γονείς τους που στηρίζουν αυτές τις δράσεις. Τέλος θα ήθελε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας για την καλλιτεχνική του συνδρομή στην εκδήλωση.