• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

Σε πανικό η εργοδοσία της "LIDL"

June 26, 2024 441

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Σε πολύ δύσκολη κατάσταση φαίνεται πως έχει βρεθεί η εργοδοσία της "Lidl" λόγω των πιέσεων και του πολύμορφου αγώνα, που διεξάγει το Σωματείο μας και οι εργαζόμενοι εδώ και πάνω από έναν μήνα, ενάντια στις μεθοδεύσεις της, για το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας στην Κέρκυρα κατά τη θερινή περίοδο. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το πρόστιμο της Επιθεώρησης Εργασίας, που επιβλήθηκε στην εργοδοσία για παράνομο άνοιγμα κατά την Κυριακή και παράνομη απασχόληση εργαζομένων Κυριακή, τώρα, ύστερα από νέες καταγγελίες του Σωματείου μας και το Τμήμα Εμπορίου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων παραπέμπει την επιχείρηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για επιβολή προστίμου για τον ίδιο λόγο (αρ. πρωτ.: 47773/21440/07-06-2024 & 51221/23016/13-06-2024).

Παρά το γεγονός ότι η εργοδοσία πίσω της έχει ολόκληρο μηχανισμό (και τον κρατικό-βλέπε αστυνομία) τα σχέδιά της δεν προχωράνε, όπως θα ήθελε. Έτσι, τις τελευταίες εβδομάδες, στο χώρο των καταστημάτων της Κέρκυρας δεν ακούγεται πια από τα μεγάφωνα το γνωστό ηχογραφημένο μήνυμα, ότι τα καταστήματα λειτουργούν από Δευτέρα έως Κυριακή αλλά από Δευτέρα έως Σάββατο ενώ σποραδικά ακούγεται ξεχωριστό μήνυμα, που αναφέρεται στην Κυριακή. Σε ερώτηση μάλιστα πελατών αν τελικά τα καταστήματα είναι ανοιχτά τις Κυριακές, η απάντηση είναι "ναι αλλά δεν το λέμε ανοιχτά"...

Παράλληλα, η εργοδοσία σε μια προσπάθεια να νομιμοποιήσει την παρανομία της και την κατάργηση της αργίας της Κυριακής στη συνείδηση των εργαζομένων, διαδίδει ψευτιές (και εκτός νησιού), ότι τάχα το αν μείνουν ανοιχτά ή αν τελικά κλείσουν τα καταστήματα στην Κέρκυρα, θα είναι αποτέλεσμα "συνεννόησης" της εργοδοσίας με το Σωματείο μας και όχι αποτέλεσμα του πολυήμερου-πολύμορφου αγώνα που διεξάγει το Σωματείο μας και που τελικά θα εξαναγκάσει την εργοδοσία σε άτακτη υποχώρηση! Γελάνε και οι πέτρες με τα επιχειρήματά της! Είναι γνωστό σε όλους ότι το Σωματείο μας βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων και ουδέποτε μπήκε στη λογική της "ταξικής συνεργασίας", της "συννενόησης" με τους μεγαλοεργοδότες. Σταθερά αντιπαλεύει τις μεθοδεύσεις των μεγαλοεργοδοτών και των κυβερνήσεών τους, επίμονα προτάσσοντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.

Το λέμε ξεκάθαρα! Ο αγώνας του Σωματείου μας και των εργαζομένων ενάντια στις μηχανορραφίες της εργοδοσίας και των μηχανισμών της θα είναι νικηφόρος! Η εργοδοσία της "Lidl" πολύ σύντομα, θα "φάει τα μούτρα" της για άλλη μια φορά! Η οργή των εργαζομένων μετατρέπεται μέρα με τη μέρα σε αντίσταση και αγώνα!

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search