• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Οι "Αγανακτισμένοι" της Κάτω Πλατείας - Δυο σημαντικά άρθρα - (ΦΩΤΟ)

April 10, 2022 1018
 
 
Αγανάκτηση και οργή για τη δημοτική αρχή Κεντρικής Κέρκυρας και την απόφαση για το κλείσιμο της Κάτω Πλατείας. Ενδεικτικά παραθέτουμε δυο σημαντικά άρθρα που έχουν αναρτηθεί στο FACEBOOK
 
Μπορεί να είναι εικόνα οδός και δρόμος
Απαράδεκτη κατάσταση
 
Του Γιώργου Ζούμπου
 
Έχοντας υπόψιν την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Κάτω Πλατεία στις τελευταίες εβδομάδες μπορούμε να πούμε ότι το να χαρακτηρίζουμε τη δημοτική αρχή σαν αποσυνδεδεμένη από την καθημερινότητα της πόλης είναι εξαιρετικά επιεικές. Οι άνθρωποι πειραματίζονται και δεν υπολογίζουν τίποτα.
Στις 15 Μάρτη βγάζουν φιρμάνι για κλείσιμο της Κάτω Πλατείας. Φυσικό και λογικό ο κόσμος να μπαινοβγαίνει από τη μεριά του Συντριβανιού και ας λένε διάφορες «εξυπνάδες» όσοι δεν κατοικούν στην Παλιά Πόλη και έρχονται μόνο για εσπρέσο και ούζο στο Λιστόν.
Η κατάσταση τράβηξε μέχρι πριν λίγες μέρες οπότε νέο απειλητικό φιρμάνι με άγνωστο εκδότη και με άθλια σύνταξη εμφανίστηκε. Επειδή όσο παράνομο και να είναι το φιρμάνι ο άλλος φοβάται μην του σακατέψουν το αμάξι, η Πλατεία σχεδόν άδειασε.
Περιμέναμε λοιπόν να εμφανιστούν άμεσα πολυπληθή συνεργεία να ξανακάνουν τις διαγραμμίσεις, να κάνουν «ευπρεπισμό» (δηλαδή λουλούδια στην πλατεία και ασβέστη στα δέντρα), αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
Σάββατο πρωί δημοσιεύεται επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου προς τη δημοτική αρχή όπου φαίνεται ότι οι έμποροι είναι κυριολεκτικά έξαλλοι με τον τρόπο διαχείρισης του κυκλοφοριακού και της στάθμευσης. Η δημοτική αρχή καταφέρε κάτι πραγματικά δύσκολο, να έχει εναντίον της όλη την πόλη.
Το πρωί του Σαββάτου εμφανίζεται ένα συνεργείο που προσπάθησε να σβύσει κάποιες διαγραμμίσεις, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το βράδυ της ίδια μέρας τα εμπόδια στην είσοδο της Κάτω Πλατείας από τη μεριά της Μαντρακίνας αφαιρούνται και τα αυτοκίνητα μπαίνουν πλέον ελεύθερα χωρίς να πληρώνουν. Στην έξοδο στην πλευρά του συντριβανιού, η μπάρα ανεβοκατεβαίνει κανονικά επιτρέποντας την έξοδο και αφαιρέθηκαν και κάποια κολωνάκια που δημιουργούσαν εκεί μια … περίεργη και επικίνδυνη γωνία.
Ταυτόχρονα το τμήμα από Καρβουνιάρη ως Ακταίον δεσμεύεται πάλι για τα τουριστικά λεωφορεία.
Με την τροπή που πήρε το ζήτημα, η Δημοτική Αρχή οφείλει να ανακοινώσει σε συλλόγους, εφημερίδες και κανάλια μερικά απλά και αυτονόητα (διαφορετικά, μάλλον στερείται κάθε ίχνους σοβαρότητας):
1. Υπάρχει αδειοδότηση για να εκμεταλλευθεί σαν χώρο στάθμευσης την Κάτω Πλατεία; Αν ΝΑΙ να τη δημοσιεύσει. Αν ΟΧΙ, ποιοι είναι υπεύθυνοι για την πραγματικά άθλια κατάσταση που δημιουργήθηκε επί 25 μέρες στην Παλιά Πόλη και στην περίμετρό της;
2. Τι σχεδιάζει για την Κάτω Πλατεία; Αν η απάντηση είναι «ευπρεπισμός-διαγραμμίσεις» σημαίνει ότι μας κοροϊδεύουν. Δεν χρειαζόνταν να γίνει ότι έγινε για να ξαναβάψουν τις διαγραμμίσεις και βάλουν κανένα λουλούδι. Πέστε μας τι σχεδιάζ(α)ετε εις βάρος των μονίμων κατοίκων.
Στο μεταξύ μετριούνται στα μισά δάχτυλα τους ενός χεριού οι δημοτικοί σύμβουλοι που ενδιαφέρονται για την Παλιά Πόλη. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση για όσα συμβαίνουν.
Περιμέναμε τουλάχιστον ανακοινώσεις από τις παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και από τις οργανώσεις των κομμάτων.
Κανένας δεν ενδιαφέρεται για όσα συμβαίνουν σε αυτήν την πόλη;
Τόση αδιαφορία από όσους καίγονται να μας σώσουν κάθε φορά που κοντεύουν εκλογές;
Θαυμάστε τους, συγχαρείτε τους και βέβαια ξαναψηφίστε τους, μη χάσει η Βενετιά βελόνι.
Μπορεί να είναι εικόνα δρόμος και οδός
 
(Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το βράδυ του Σαββάτου και για την ακρίβεια, στις 20:25΄)
 
Είμαι θυμωμένος με τη συμπεριφορά των αιρετών μας και με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους δημότες.
 
Του Γεράσιμου Μουρμούρη
 
Είμαι θυμωμένος με τη συμπεριφορά των αιρετών μας και με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους δημότες. Τους ανθρώπους, δηλαδή, των οποίων την ψήφο εκλιπαρούσαν προεκλογικά και τώρα αγνοούν τη γνώμη τους και βιάζουν την καθημερινότητα τους. Βλέπεις τώρα απέκτησαν εξουσία και δημόσιοτητα. Ποιοί? Οι υπηρέτες μας. Αυτοί που ζήτησαν τη ψήφο μας για να μας υπηρετούν, αμειβόμενοι.
Πάρκινγκ πλατείας: Μια δημοτική αρχή, που σέβεται τον δημότη, ανακοινώνει το διάστημα που θα κλείσει ο χώρος, ενημερώνει για τις επικείμενες εργασίες και ζητάει συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Αντί αυτών, με τσαμπουκά και χωρίς καμία ενημέρωση, κλείσατε το πάρκινγκ, παραμονές Πάσχα το κρατάτε κλειστό χωρίς να εκτελούνται εργασίες και μάς απειλείτε ότι θα απομακρύνει γερανός τα οχήματα μας.
Άλσος Γαρίτσας: Πάλι με τσαμπουκά και αγνοώντας επιδεικτικά την αντίδραση των δημοτών κατακρεουργήσατε τα δέντρα. Αυτό δεν είναι εξωραϊσμός του άλσους. Είναι εφαρμογή μιας αδιάφορης μελέτης, από αλαζόνες αυτοδιοικητικούς.
Πάσχα: Κάθε Πάσχα η ζωή στο νησί του Πάσχα (ιθαγενών και επισκεπτών) είναι μαρτυρική. Και είναι μαρτυρική γιατί κάποιοι, που ασχολούνται με το μαζικό τουρισμό, θησαυρίζουν εις βάρος όλων μας με τις ευλογίες των αυτοδιοικητικών μας.
Θυμάμαι ότι, σε προεκλογική ομιλία στο Εμπορικό Επιμελητήριο, όλοι σας αναγνωρίσατε την επιτακτική ανάγκη της απομάκρυνσης των τουριστικών λεωφορείων, των διώροφων και των τρένων, από το "Υστερικό" Κέντρο χωρίς μέχρι σήμερα, σχεδόν τρία χρόνια μετά, να έχετε κάνει το παραμικρό προς την κατεύθυνση αυτή. Αντί αυτών, διώχνετε και επιπλήττετε διαρκώς τους μόνιμους κατοίκους. Επιτρέπετε να εκφυλίζονται και να τουριστικοποιούνται τα έθιμα μας, στο βωμό του άκρατου κέρδους. Βλέπετε τα χάλια, εισπράττετε τα αρνητικά σχόλια, αλλά δεν σπάτε αβγά. Σάς "κρατούν" μήπως, οι σωτήρες του τουρισμού μας?
Τελικά, δεν είδαμε ούτε νοικοκύρεμα, ούτε βελτίωση της καθημερινότητας μας. Εισπράξαμε αδιαφορία, άγνοια και κυρίως αλαζονεία!
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search