• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

"Ανησυχούμε πάρα πολύ για την εγκατάλειψη του Βίδο"

June 04, 2023 308

Ο Σύλλογος  “Οι φίλοι του Βίδο” με ανακοίνωσή του αναφέρεται στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους άλλων συλλόγων και συνδέσμων για το θέμα της νησίδας.

Η ανακοίνωση

Το Σάββατο 3/6, μετά από πρόσκληση του συλλόγου «Οι Φίλοι του Βίδο», έγινε συνάντηση με εκπροσώπους των Συλλόγων Μόνιμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης, San Giacomo, Άλσους Γαρίτσας, Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος, Σύλλογο Προστασίας Δασιάς και Σύνδεσμο Ελληνοσερβικής Φιλίας. Ενημερώσαμε για την κατάσταση στο Βίδο και την πρόθεσή μας να οργανώσουμε επίσκεψη την Κυριακή 11 Ιουνίου στο Βίδο.
Μετά από πλούσια συζήτηση καταλήξαμε από κοινού στα παρακάτω:


Ανησυχούμε πάρα πολύ για την εγκατάλειψη του Βίδο, την ανύπαρκτη συγκοινωνία, τη μη λειτουργία των κατασκηνώσεων και τον αποκλεισμό των Κερκυραίων από το νησί.
Το Βίδο είναι το μπαλκόνι της πόλης και το στολίδι της Κέρκυρας. Ιδίως τώρα με την αύξηση των τουριστών που μένουν στην πόλη, αποτελεί μια κοντινή λύση για ηρεμία και μπάνιο για όλους κα πρέπει να ανοίξει η σταθερή πρόσβαση άμεσα. Ανήκει σε όλους και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει με κανένα τρόπο, άμεσο ή έμμεσο, ιδιωτικό νησί.
Το Βίδο κινδυνεύει από την παρατεταμένη εγκατάλειψη και οφείλει ο Δήμος να στείλει άμεσα προσωπικό για συντήρηση και προστασία, να λειτουργήσει η πυρασφάλεια, οι κατασκηνώσεις και η δημιουργική απασχόληση.
Όλοι οι Σύλλογοι θα συμμετάσχουμε στην επίσκεψη στο Βίδο την Κυριακή 11/6 με δράσεις γνωριμίας, καταγραφής προβλημάτων, καθαρισμού, ενημέρωσης, μουσικής εκδήλωσης κλπ. Το πρόγραμμα θα αποφασιστεί την Τρίτη 6/6 σε συνάντηση που θα γίνει στο βιβλιοπωλείο ΠΛΟΥΣ στις 20:00 και είναι ανοιχτή σε ιδέες και προτάσεις.
Αν λειτουργήσει το δημοτικό καΐκι τη Δευτέρα 5/6 όπως (ακόμα μια φορά) δεσμεύτηκε η Δήμαρχος, θα οργανώσουμε την επίσκεψη με το δημοτικό καΐκι «Άγιος Στέφανος». Αν δεν λειτουργήσει, θα ναυλώσουμε καΐκι όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν.

Θα υπάρξει σύντομα ενημέρωση για το πρόγραμμα της επίσκεψης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search