• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Έσβησε η φωτιά στον ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό φρούριο της Κέρκυρας

June 12, 2023 651

Η Πυροσβεστική κατάφερε να σβήσει τη φωτιά που ξέσπασε στη στέγη του ναού του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας

Ολοκληρώθηκε, λίγο μετά τις 5.00 μ.μ., η κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, έπειτα από επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε στη στέγη του ναού από πτώση κεραυνού κατά τη διάρκεια ισχυρής καταιγίδας. Το ένα έκτο της σκεπής και της οροφής του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου  καταστράφηκε από φωτιά που προκλήθηκε κατά πάσα πιθανότητα από διπλό κεραυνό που έπεσε στο σημείο σήμερα αργά το μεσημέρι.

Για την κατάσβεση έσπευσε μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής, η πολιτική προστασία του δήμου κεντρικής Κέρκυρας και τα στελέχη της αρχαιολογίας, ενώ καθώς δεν μπορούσαν να περάσουν τα μεγάλα πυροσβεστικά οχήματα από την τάφρο του παλαιού φρουρίου, χρησιμοποιήθηκε ειδικό γερανοφόρο του δήμου για να μπορέσουν οι πυροσβέστες να προσεγγίσουν τη φλεγόμενη οροφή σε ύψος μεγαλύτερο των 12 μέτρων.

Όλα τα κειμήλια και τα έργα τέχνης που βρίσκονταν στον ναό, απομακρύνθηκαν εγκαίρως από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας και φυλάσσονται σε ασφαλές σημείο.

Κλιμάκιο των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ θα προχωρήσει σε αυτοψία και αναλυτική εκτίμηση των ζημιών, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η αποκατάσταση της στέγης του ναού. Μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών ο ναός θα παραμείνει κλειστός για το κοινό, καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search