• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Σύνδεσμος Οικοδόμων Κέρκυρας: "Άλλος ένας συνάδελφος μας νεκρός για ένα μεροκάματο... ένα ακόμα έγκλημα"

October 25, 2023 1997


Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Οικοδόμων για το εργατικό ατύχημα του 49χρονου στην Κέρκυρα αναφέρει:

Άλλος ένας οικοδόμος, άλλος ένας συνάδελφος μας νεκρός για ένα μεροκάματο. Ο 49χρονος συνάδελφος από το Πακιστάν έχασε τη ζωή του, όταν καταπλακώθηκε από τοίχο ενώ πραγματοποιούσε εργασίες στο κτίριο που μέχρι πέρσι στεγαζόταν το 4ο Λύκειο στα Παγκρατέικα. Ακόμα και με μία πρόχειρη ματιά είναι φανερό ότι ο συνάδελφος εργαζόταν χωρίς κανένα απολύτως μετρό προστασίας της ασφάλειάς του. Στην τραγική αυτή λίστα της χρονιάς ο συνάδελφος αποτελεί το 17ο θύμα. Μονάχα που για εμάς δεν είναι ένας αριθμός σε ένα ακόμα χαρτάκι, σε μία ακόμα λίστα, είναι ο συνάδελφος που πήγαμε το πρωί μαζί για το μεροκάματο και δεν γύρισε ποτέ, μία ακόμα ανθρώπινη ζωή, ένας από εμάς.

Είναι ένα ακόμα έγκλημα κι όχι κάτι που έχει να κάνει με το «κακό μας το ριζικό». Την ευθύνη για αυτά τα εγκλήματα την έχει και η σημερινή Κυβέρνηση αλλά και όλες οι προηγούμενες που με το αντιλαϊκό χαλί που έστρωναν η μία στην άλλη, φτάσαμε στο σήμερα, που τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους δουλειάς είναι ανύπαρκτα. Είναι χαρακτηριστική η αποψίλωση στις Επιθεωρήσεις Εργασίας, όπου για την Κέρκυρα
με τους χιλιάδες εργαζόμενους, το ανάλογο τμήμα δεν υπάρχει και καλύπτεται από τα Γιάννενα, που έχει τρεις επιθεωρητές για όλη την Ήπειρο!!! Είναι αυτονόητο, λοιπόν, ότι ενώ από τη μία οι εργοδότες ανενόχλητοι μπορούν να εξαφανίζουν το κόστος των μέτρων ασφαλείας, από την άλλη, σε περιπτώσεις όπως του συναδέλφου, έρχονται να κάνουν το «νεκροθάφτη» αφού όσο καλή προαίρεση και να υπάρχει, αν περάσει ένα εικοσιτετράωρο χωρίς να ελεγχθούν τα αίτια και να αποδοθούν ευθύνες για ένα εργατικό ατύχημα, θανατηφόρο ή όχι, όλα παραμένουν ανοιχτά.

Αλήθεια, πόσο φιλολαϊκή είναι η σημερινή Κυβέρνηση, όπως κομπάζεται, που περνάει νόμους-εκτρώματα για 13 ώρες δουλειάς τη μέρα, 78 ώρες την εβδομάδα; Μήπως μία τέτοια
εξέλιξη, αν μπει στη ζωή τώρα που τελειώνει η σεζόν για τους τουρίστες και ξεκινάει για τους εργαζόμενους στην κατασκευή, δεν θα φέρει «ρεκόρ» εντατικοποίησης και ταυτόχρονα «ρεκόρ» ατυχημάτων και θανάτων; Το καλό μας το ξέρουμε πρώτα και κύρια εμείς. Οι οικοδόμοι δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν θα επιτρέψουμε το αίμα μας να ποτίσει τα κέρδη τους.

Με πρώτο σταθμό την απεργία του κλάδου μας στις 8 του Νοέμβρη και όπλο ένα από τα βασικά μας αιτήματα, χωρίς καμία αναμονή παλεύουμε και διεκδικούμε να επαναλειτουργήσουν σε σταθερή βάση οι μικτές επιτροπές ελέγχου των μέτρων Υγείας και Ασφάλειας στις Κατασκευές, να στελεχωθούν άμεσα και πλήρως με επιθεωρητές οι επιθεωρήσεις εργασίας, να δημιουργηθεί το ανάλογο τμήμα και στην Κέρκυρα, με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

Συνάδελφε, μόνο εμείς κι ο αγώνας μας μπορούμε να επιβάλλουμε τις λύσεις που έχουμε ανάγκη.

Δυναμώνουμε το Συνδικάτο, κανένας οικοδόμος ανοργάνωτος, κανένας οικοδόμος μόνος.

Με το Συνδικάτο και την Ομοσπονδία μας δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τα εργοτάξια και τα γιαπιά σύγχρονα κρεματόρια. Ο Σύνδεσμος εργατοτεχνιτών οικοδόμων Κέρκυρας στέλνει τα θερμά του συλλυπητήριά στην οικογένεια του συναδέλφου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search