• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Όλοι/ες στην απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση! Ούτε βήμα πίσω!

March 06, 2024 1151

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το δίκιο θα κριθεί στο δρόμο και όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων!

Η κατηγοριοποίηση των σχολείων μας δε θα περάσει!
Όλοι/ες στην απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση! Ούτε βήμα πίσω!

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, για μια ακόμη φορά, σέρνουν στα δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στα σχέδια της κατηγοριοποίησης των σχολείων μέσω της αξιολόγησης! Αφού πρώτα πήγε τις Ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ στα δικαστήρια, έσυρε τώρα και την ΑΔΕΔΥ στα δικαστήρια.

Ο πραγματικός χαμένος είναι το ίδιο το ΥΠΑΙΘΑ και η κυβέρνηση της ΝΔ που προσφεύγουν στα δικαστήρια απέναντι σε μαχόμενους εκπαιδευτικούς, που με διώξεις και καταστολή επιχειρούν κάμψουν τον δίκαιο αγώνα μας για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και της παιδαγωγική μας υπόσταση.

Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες προκατασκευασμένες
αποφάσεις θα μας λυγίσουν!

Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο αποφασιστικά! Η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση δε θα περάσει!

Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας, έχουμε τον τρόπο να ακυρώσουμε για ακόμα μια φορά το σχέδιο τρομοκράτησης και επιβολής της πολιτικής της κατηγοριοποίησης σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών. Τώρα είναι η ώρα της αποφασιστικής μάχης για το τι σχολείο, τι ρόλο και τι εργασιακές συνθήκες θα έχουμε τα επόμενα χρόνια.

Συνεχίζουμε την υλοποίηση των συλλογικών αποφάσεων του κλάδου για το μπλοκάρισμα της εφαρμογής της ατομικής αξιολόγησης και της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Υπερασπιζόμαστε τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Τα σωματεία με σχέδιο, δίπλα σε όλους τους νεοδιόριστους, έχουν καθήκον να συμβάλλουν στη συμμετοχή στην απεργία-αποχή των ομοσπονδιών από την ατομική αξιολόγηση, να καλλιεργήσουν τη συλλογική στάση των Συλλόγων Διδασκόντων και τη συμμετοχή στη στάση εργασίας, σε περιπτώσεις που οι σύμβουλοι και οι διευθυντές προχωρούν τις διαδικασίες. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους/τις διευθυντές/ριες να υπογράψουν το κείμενο της απεργίας αποχής, να υλοποιήσουν τις αποφάσεις του κλάδου, να παραμείνουμε ενωμένοι μέσα στα σχολεία.

Η απεργία στις 28 Φλεβάρη έστειλε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που τσακίζει τη ζωή του λαού. Εκατοντάδες σχολεία έκλεισαν, η μεγάλη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενη κινητοποίηση γιατί το ποτήρι έχει ξεχειλίσει σε όλους τους κλάδους και στους χώρους δουλειάς. Συνεχίζουμε! Η απεργία με αριθμό απεργιακών αποφάσεων-ρεκόρ των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, των εκατοντάδων συνδικάτων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι σταθμός.

Σταθμός μεγάλου αγώνα και σταθμός νέας κλιμάκωσης. Κλιμάκωση που έρχεται με τις καθημερινές κινητοποιήσεις στους χώρους δουλειάς για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, για την προστασία του δικαιώματος της εργασίας, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα:

-          Ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί την ίδρυση ιδιωτικών - μη κρατικών πανεπιστημίων είναι και δικός μας αγώνας. Αγώνας των χιλιάδων εκπαιδευτικών που παλεύουν ενάντια στο σχολείο-επιχείρηση. Αγώνας για την υπεράσπιση των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών απέναντι στην απαξίωση των πτυχίων μας και την παραπέρα γενίκευση του προσοντολογίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (Γαβρόγλου).

-          Δυναμώνουμε τον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς μας, για μέτρα στήριξης της καθημερινής μας διαβίωσης, για μέτρα ενάντια στο συνεχιζόμενο κύμα της ακρίβειας απέναντι στην κυβερνητική κοροϊδία, να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον κλάδο μας, ώστε να κατοχυρωθούν μια σειρά από δικαιώματα σε αναπληρωτές και μόνιμους, για να μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος να ικανοποιηθούν ακόμα περισσότερες διεκδικήσεις μας.

-          Παίρνουμε πρωτοβουλίες για την ακόμη πιο οξυμένη κατάσταση στους αναπληρωτές. Με κουτσουρεμένους μισθούς, χωρίς δικαιώματα στις άδειες, με συμβάσεις 7,8,9 μηνών προσπαθούν να επιβιώσουν. Φέτος έχουμε τη χρονιά με τις περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών, με 52.000 που φτάνουν 1/3 του συνόλου των εκπαιδευτικών. Όλο και περισσότεροι συνάδελφοι πρέπει να μάθουν για τη ΣΣΕ, τις διεκδικήσεις μας μέσα από αυτή.

-          Συνεχίζουμε να διεκδικούμε αύξηση της χρηματοδότησης, κάλυψη όλων των κενών, μαζικούς διορισμούς μαζί με τους γονείς και τους μαθητές. Κόντρα στην περίφημη δημοσιονομική σταθερότητα,που κόβει ακόμα και από την ασφάλεια μας, βάζουμε πάνω από όλα τις ζωές μας και όχι τα κέρδη τους.

-          Εκφράζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την καταδίκη του λαού μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ και τους συμμάχους του. Να ακυρωθεί τώρα η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα και να γυρίσουν πίσω όλα τα ελληνικά πλοία και στρατεύματα. Δεν έχουν καμία δουλειά έξω από τα σύνορα της χώρας! Συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια και στις πολύμορφες δράσεις που γίνονται στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

-          Απορρίπτουμε τον νέο νόμο για την επαγγελματική εκπαίδευση που θέλει να επιταχύνει και να εξειδικεύσει τους στρατηγικούς στόχους της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Είναι συνέχεια του προηγούμενου νόμου που ψηφίστηκε μόλις 3 χρόνια πριν και έχει κριθεί από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Δεν αλλάζει τίποτα από την εικόνα και τον αδιέξοδο δρόμο της ουσιαστικής υποβάθμισης που ζει όλα αυτά τα χρόνια ο κόσμος της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για αύξηση 20% στους μισθούς μας, σταθερή δουλειά με αξιοπρέπεια, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα του ΜΚ 15-17, να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε είδη πλατιάς κατανάλωσης, να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος σε Ενέργεια και καύσιμα, να μειωθούν οι τιμές στα εισιτήρια, να σταματήσει κάθε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, για μαζικούς, μόνιμους διορισμούς και μονιμοποίηση/διορισμό όλων των αναπληρωτών, για ουσιαστικά μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των σχολείων, μπροστά στις αυξημένες ενεργειακές και άλλες οικονομικές τους ανάγκες.

Αυτός ο αγώνας πάει χέρι – χέρι με την πάλη για μόνιμη και σταθερή εργασία, για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, ενάντια σε κάθε σκέψη για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Είναι αλληλένδετος με τον αγώνα για την ουσιαστική στήριξη της δουλειάς των εκπαιδευτικών μέσα στις τάξεις κόντρα στην απαξίωση του παιδαγωγικούς μας ρόλου, για σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει.

Προχωράμε σε κοινή δράση και κλιμάκωση των αγώνων μας:

1.      Στηρίζουμε την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για την επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής από την ατομική αξιολόγηση.

2.      Σε περίπτωση που βγει και αυτή η απεργία – αποχή παράνομη από τα δικαστήρια προχωράμε σε νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ.

3.      Σε περίπτωση που εξαντληθούν τα νομικά μέσα από το δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο, η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ αποφασίζει νέο γύρο Γ.Σ. των ΕΛΜΕ και Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ το αμέσως επόμενο Σάββατο

4.      Δυναμώνουμε τη συμπόρευση και τον συντονισμό με τον αγώνα φοιτητών – μαθητών –πανεπιστημιακών – εργατικών σωματείων ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Συμμετέχουμε στην Απεργία στις 8 Μάρτη, ημέρα ψήφισης του ν/σχ και στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο των Φοιτητικών Συλλόγων

5.      Συμμετέχουμε όλοι οι συνάδελφοι (νεοδιόριστοι, αναπληρωτές, μόνιμοι, διευθυντές) στην Απεργία - Αποχή που είναι σε ισχύ από κάθε διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης.

6.      Προχωράμε σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε διευθύνσεις εκπαίδευσης ειδικά εκεί που υπάρχουν καταγγελίες για απειλές και εκφοβισμούς απέναντι σε συναδέλφους που εναντιώνονται στην ατομική αξιολόγηση.

7.      Απαιτούμε ΔΟΕ – ΟΛΜΕ  αλλά και την ΑΔΕΔΥ να κρατήσουν ανοιχτό τον αγώνα απέναντι στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση με επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής ανεξάρτητα των δικαστικών αποφάσεων.

8.      Διεκδικούμε από τις δημοτικές αρχές και την κυβέρνηση αύξηση της χρηματοδότησης για τα κτίρια, τη θέρμανση κ.ά.

Συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας μπαίνουμε μπροστά!

Διεκδικούμε ό,τι είναι αναγκαίο και απαραίτητο στη σημερινή εποχή για τη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή με δικαιώματα!

Στον αγώνα που δίνουμε δεν έχουν θέση η μοιρολατρία και η απογοήτευση!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search