• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Πλούσιο πρόγραμμα με Πυξ Λαξ & Πασχάλη στο 12ο Φεστιβάλ Αλυκών Λευκίμμης

July 10, 2022 634
Μετά από 2 χρόνια απουσίας οι ετοιμασίες για το φεστιβάλ έχουν ξεκινήσει.
Ένα φεστιβάλ που μετράει 11 χρόνια ζωής, προβάλλοντας τα ήθη και έθιμα της περιοχής μας, σε Ελλάδα και εξωτερικό και φιλοξενείται σε ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον στις Αλυκές Λευκίμμης. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει μουσικές βραδιές , χορευτικά σχήματα, χορωδίες ,συναυλίες, κ.α.

Μετά από 2 χρόνια απουσίας, επανέρχεται ένα φεστιβάλ που μετράει 11 χρόνια ζωής, προβάλλοντας τα ήθη και έθιμα της περιοχής του νότου της Κέρκυρας σε Ελλάδα και εξωτερικό και φιλοξενείται σε ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον στις Αλυκές Λευκίμμης.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει μουσικές βραδιές , χορευτικά σχήματα, χορωδίες και συναυλίες και ξεκινάει στις 7 Αυγούστου με διάρκεια έως τις 15 Αυγούστου 2022.

Κυριακή 7 Αυγούστου: Συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας, Παλαιά

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και κείμενο

Τρίτη 9 Αυγούστου: Προβολή ταινίας σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ.
Παρασκευή 12 Αυγούστου: Συναυλία με τον Πασχάλη
Σάββατο 13 Αυγούστου: Συναυλία Πυξ Λάξ

 
 

Οι Πυξ Λαξ στις Αλυκές Λευκίμμης

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΠΥΕ ΛΑΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 12° ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΛΥΚΩΝ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΕΥΚΙΜΜΑΙΩΝ"

Το αγαπημένο συγκρότημα θα βρεθεί στην Κέρκυρα για μία και μοναδική συναυλία στις 13 Αυγούστου στις 21:00 στο πλαίσιο της περιοδείας “όπου υπάρχουν Άνθρωποι”.

Το Ταξίδι θα συνεχίζεται… Σήμερα που η ζωή επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητά της, οι Πυξ Λαξ έρχονται να μας θυμίσουν τις παλιές μας συνήθειες, τις διαχρονικές μας αξίες, τη σημασία της μουσικής, της πιο κοινωνικής καλλιτεχνικής έκφρασης. Της πιο ανθρώπινης. Αυτής που συνδέει ήχο και λόγο. Που παρηγορεί. Που εμπνέει. Που μοιράζεται.
Οι ιστορικοί Πυξ Λαξ δεν έπαψαν ποτέ να μας κρατούν συντροφιά σε κάθε στιγμή της ζωής μας, είναι παρόντες στα εύκολα και στα δύσκολα. Δεν ξέχασαν στην τέχνη τους. Δε μας άφησαν ποτέ μόνους.
Και τώρα, οι Πυξ Λαξ ετοιμάζονται να αποδείξουν γιατί άντεξαν στο χρόνο και γιατί παραμένουν σταθερά οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού. Τα όργανα μπαίνουν μπροστά, τα δάχτυλα παίρνουν φωτιά, νέα θέματα και νέα τραγούδια. Τα φώτα ανάβουν. Η σκηνή ετοιμάζεται. Οι τεχνικοί στη θέση τους. Το κοινό προσέρχεται με ανυπομονησία. Οι Πυξ Λαξ σε νέες διαδρομές. Και το ταξίδι συνεχίζεται…
Οι ίδιοι λένε ότι «κόντρα φύσηξε ο καιρός/κόντρα η εποχή» αλλά η πίστη τους στον Άνθρωπο παραμένει ζωντανή. Σε αυτόν πιστεύουν και σε αυτόν απευθύνονται. Γι’ αυτόν τραγουδούν και γι’ αυτόν επιστρέφουν στη σκηνή το καλοκαίρι του 2022.
Η πανδημία υποχωρεί και η ζωή αναδύεται και πάλι, ανανεωμένη και δυνατή. Οι παρέες κάνουν σχέδια ξανά, ημερομηνίες σημειώνονται, αποδράσεις προγραμματίζονται. Η μέρα μεγαλώνει και η μουσική επιστρέφει ζωντανή.
Και οι Πυξ Λαξ μας σπρώχνουν έξω από το σπίτι…πυξ λαξ, και μας προσκαλούν σε ένα γιορταστικό καλοκαίρι, στις συναυλίες τους.

Και πάρτι με τον Πασχάλη στις Αλυκές!
Ο Θρύλος της ποπ μουσικής έρχεται να μας ξεσηκώσει με τραγούδια που όλοι αγαπάμε από τους Olympians στα 70’s, 80’s φτάνοντας μέχρι το σήμερα!
Αναπολήστε στιγμές , ερωτευτείτε, τραγουδήστε, χορέψτε με επιτυχίες όπως : “Το Κορίτσι του Μάη”, “Σχολείο”, “Τρόπος”, “Αλέξης”, “Συγνώμη”, “Μάθημα Σολφέζ”, “Μπαράκι”, “Αν μια μέρα σε χάσω”, “Φύγε σε παρακαλώ”, “Παραδώσου Λοιπόν”, “Είσαι το ταίρι μου”…
Μαζί του ο Stelios Mac.
Στις Αλυκές την Παρασκευή 12 Αυγούστου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search