• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

"Σφεντονιές" από τη "Φωνή των Αργυραδιτών"

October 14, 2022 507

 

ΣΦΕΝΤΟΝΙΕΣ από τη "Φωνή των Αργυραδιτών" αρ. φ. 165, Σεπτέμβρης 2022

ΣΦΕΝΤΟΝΙΕΣ

Σοβαρές καταγγελίες για αδιαφάνεια στη Λιμνοθάλασσα Κορισσίων που μένουν αναπάντητες διατυπώνει η δημοτική παράταξη Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο: «Η συγκεκριμένη δημοτική Επιχείρηση από την αρχή της τρέχουσας θητείας λειτουργεί και διοικείται αποκλειστικά και μόνο από τον Πρόεδρο του ΔΣ., χωρίς λογοδοσία στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς εγκεκριμένο Προϋπολογισμό και Ισολογισμό κανενός έτους, χωρίς να πραγματοποιούνται συνεδριάσεις του Δ.Σ. για σχεδόν δυόμιση χρόνια, ενώ επιπλέον ο χρόνος, για τον οποίο είναι εκχωρημένη στο Δήμο, έχει λήξει προ πολλού!.... Πλέον δεν είναι καν γνωστό, αν η Επιχείρηση υφίσταται ως νομικό πρόσωπο! Για το όλο θέμα από καιρό και επίμονα είχαμε ζητήσει ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία όμως δεν έγινε ποτέ, παρόλες τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις!!! Αναιτιολόγητα βέβαια… Η στάση της δημοτικής Αρχής σαφώς καταδεικνύει πλήρη αδιαφάνεια, τόσο στη διοίκηση, όσο και στη λειτουργία της Επιχείρησης. Φαίνεται δεν είναι τυχαίοι οι ψίθυροι που θέλουν κάποιους (επιτήδειους) ιδιώτες να την επιβουλεύονται….»

Με αφορμή τις πυρκαγιές του καλοκαιριού η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει: «Δεν υπάρχει κανένα μέτρο πρόληψης. Αντιπυρικές ζώνες δεν υπάρχουν πουθενά. Οι υφιστάμενοι αγροτικοί δρόμοι είναι ακαθάριστοι για πολλά χρόνια, και πολλοί ήδη έχουν κλείσει από χόρτα, βάτα, θάμνους κλπ. Είναι τραγικό να τρέχουν να βρουν σκαπτικά μηχανήματα για να ανοίξουν το δρόμο να περάσει το όχημα της πυροσβεστικής την ώρα της φωτιάς. Με την εικόνα που έχει το μεγαλύτερο μέρος της υπαίθρου που φθάνει μέχρι τις παρυφές χωριών-οικισμών δηλαδή ακαλλιέργητα, με μεγάλη βλάστηση. Ουσιαστικά είμαστε στο έλεος της τύχης σε περίπτωση πυρκαγιάς.»

Τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία Αργυράδων και Περιβολίου στον κατάλογο των 29 σχολείων της Κέρκυρας που υποβιβάζονται. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στον κατάλογο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκαπίδευσης. 1ο Κορισσίων – Αργυράδων (από 6θέσιο σε 5θέσιο), 2ο Κορισσίων – Περιβολίου (από 6θέσιο σε 5θέσιο), Τα διθέσια νηπιαγωγεία που γίνονται μονοθέσια  μεταξύ άλλων: 1ο Κορισσίων – Αργυράδων, 2ο Κορισσίων – Περιβολίου. Σοβαρές επιπτώσεις από τον υποβιβασμό για κάθε σχολική μονάδα και περιοχή. Επιπτώσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη μόρφωση των παιδιών, αφού υποβιβασμός σημαίνει λιγότεροι εκπαιδευτικοί – περισσότερα παιδιά ανά τμήμα. Άρα περισσότερα εμπόδια στη μάθηση των παιδιών. Και όμως σοβαρές αντιδράσεις δεν υπήρχαν ούτε από τη δημοτική αρχή Νότιας Κέρκυρας ούτε από την τοπική κοινωνία. Κρίμα! Πολύ κρίμα!

Κάθε τοπική κοινωνία και συνολικά η εκπαιδευτική κοινότητα και οι εργαζόμενοι οφείλουν να αντισταθούν στον υποβιβασμό, τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τις καταργήσεις σχολείων σε κάθε μέτρο που πλήττει τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Να διεκδικήσουν όλα εκείνα τα αιτήματα που ενισχύουν τη δημόσια εκπαίδευση. Το δημογραφικό και συγκεκριμένα η μείωση του μαθητικού πληθυσμού είναι το πρόσχημα για την υποβάθμιση και την κατάργηση σχολικών μονάδων. Διαχρονικά οι κυβερνήσεις αντιλαμβάνονται το δημόσιο σχολείο με τη λογική του κόστους και των περικοπών των δαπανών. «Εξοικονομούν» προσωπικό από τις υποβαθμίσεις – καταργήσεις και οικονομικούς πόρους Αν ήθελε η κυβέρνηση να στηρίξει τη δημόσια εκπαίδευση μπορούσε να προχωρήσει στη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και να υλοποιήσει τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας βελτιώνοντας την εικόνα των δημόσιων σχολείων και τις συνθήκες μόρφωσης των παιδιών.

Με επιστολή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας, αναφέρεται στα προβλήματα που έχουν προκύψει με τη νέα σχολική χρονιά.

«Εκτός από τα γνωστά κτιριακά προβλήματα, το μικρότερο αριθμό προσωπικού καθαριότητας, τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό κλπ προστίθεται και η μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία. Με επίσημη ενημέρωση της Περιφερειακής αρχής από την Δευτέρα και το λιγότερο μέχρι 27 Σεπτέμβρη δε θα υπάρχουν λεωφορεία για να μεταφέρουν τους μαθητές στα σχολεία τους. Οι ευθύνες γι΄ αυτήν την κατάσταση είναι συγκεκριμένες. Για ακόμη μια φορά μας αγανακτούν! Είναι γνωστό ότι το υπουργείο Εσωτερικών δίνει με το σταγονόμετρο τη χρηματοδότηση για τις μεταφορές. Το υπουργείο Παιδείας δεν κάνει το σωστό προγραμματισμό με τις ηλεκτρονικές εγγραφές των μαθητών και η Περιφέρεια με την γνωστή υποστελέχωσή της, περίμενε μέχρι τελευταία στιγμή για να προκηρύξει τον διαγωνισμό.»

 Γιώργος Κ. Καββαδίας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search