• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Πανάκριβη η μεταφορά σκουπιδιών από την Κέρκυρα στην 'Ηπειρο - Ενέκριναν την μεταφορά 21.000 τόνων σκουπιδιών

February 18, 2023 2699

Η έλλειψη στρατηγικής για τη διαχείριση των σκουπιδιών και οι λογικές της ιδιωτικοποίησης προς όφελος των μεγαλοεργολάβων χαρακτηρίζουν τη σημερινή, αλλά και τις προηγούμενες δημοτικές αρχές της Κέρκυρας. Έτσι η  μεταφορά 21 χιλιάδων τόνων απορριμμάτων στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και των ΧΥΤΑ της Ηπείρου θα κοστίσει πανάκριβα στον κερκυραϊκό λαό που θα πληρώσει το ... μάρμαρο. Το κόστος ανέρχεται στα 65,25 λεπτά τον τόνο, συνολικά 1,3 εκατομμύρια πλέον ΦΠΑ.

Κατατοπιστικό είναι το παρακάτω ρεπορτάζ από το epiruspost.gr:

Αυτό που στην Ήπειρο αποτέλεσε κεραυνό εν αιθ!ία, η μεταφορά δηλαδή των απορριμμάτων της Κέρκυρας, ήταν τελικά κάτι που είχε σχεδιαστεί από καιρό… Πριν την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης είχε υποβληθεί σχετικό αίτημα από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, πιθανότατα μετά το πράσινο φως που είχε δοθεί στο παρασκήνιο.

Στη συνεδρίαση του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση για την μεταφορά 21 χιλιάδων τόνων απορριμμάτων στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και των ΧΥΤΑ της Ηπείρου. Το κόστος ανέρχεται στα 65,25 λεπτά τον τόνο, συνολικά 1,3 εκατομμύρια πλέον ΦΠΑ.

Η χρέωση για την επεξεργασία στο εργοστάσιο γίνεται με το υψηλότερο τιμολόγιο που είναι σε ισχύ και αποτέλεσμα αυτού θα είναι αντίστοιχη ποσότητα των απορριμμάτων της Ηπείρου να χρεωθεί με την τιμή δεύτερης κλίμακας, περίπου δέκα ευρώ φτηνότερα.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ ο Πρόεδρός του Νίκος Καλαντζής στο εργοστάσιο κατά το προηγούμενο έτος εισήλθαν 86 χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων όταν η δυναμικότητά του φτάνει στις 105. Στην παρούσα φάση έχει τα περιθώρια να δεχθεί τα απορρίμματα της Κέρκυρας όμως όταν όλοι οι δήμοι της Ηπείρου αποφασίσουν να στείλουν τα σκουπίδια τους για επεξεργασία είναι πιθανό ότι θα ανακύψει πρόβλημα και θα χρειαστεί να βρεθεί λύση.

Το υπόλειμμα της Κέρκυρας θα διατεθεί στους ΧΥΤΑ του Ελληνικού και της Βλαχέρνας με τους εκπροσώπους του Δήμου Αρταίων να δίνουν αρνητική ψήφο στο τελευταίο σκέλος καθώς ανέφερε ότι ο ΧΥΤΑ Βλαχέρνας είναι ήδη επιβαρυμένος.

Στη συνεδρίαση παρενέβη και η δήμαρχος Κέρκυρας η οποία αναφέρθηκε στην δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νησί της και το οποίο κατά καιρούς εξέθεσε ολόκληρη την χώρα καθώς και στα βήματα που έχουν γίνει για την επίλυση του προβλήματος.

Ήδη ο διαγωνισμός για την μονάδα διαχείρισης βρίσκεται στο στάδιο της ανάδειξης αναδόχου με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου 18 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Οι Ηπειρώτες αυτοδιοικητικοί με συνοπτικές σχετικά διαδικασίες, αποφάσισαν να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς τους Κερκυραίους και έτσι άναψαν πράσινο φως για την προγραμματική σύμβαση η οποία το επόμενο διάστημα θα εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο της Κέρκυρας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search