• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Ο κόπος, ο ιδρώτας, το αίμα, ο πόνος, το δάκρυ, ο πόθος, το πάθος ... των προηγούμενων και των σημερινών γενεών Αργυραδιτών!ων και των σημερινών Ο κόπος, ο ιδρώτας, το αίμα, ο πόνος, το δάκρυ, ο πόθος, το πάθος ... των προηγούμενων και των σημερινών γενεών Αργυραδιτών!ων και των σημερινών

Το πρώτο βήμα για το γήπεδο Αργυράδων 40.000 ευρώ από τον Δήμο για αγορά οικοπέδου!

March 30, 2023 510

 

Η Δευτέρα 27 Μάρτη 2023 μπορεί να αποδειχτεί –ανάλογα με τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν – ιστορική μέρα για τον Κρόνο και τις Αργυράδες.

Είναι η μέρα που το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νότιας Κέρκυρας με εισήγηση του Δημάρχου Κ. Λέσση αποφάσισε την έγκριση 40.000 ευρώ στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου για την «αγορά οικοπέδου γηπέδου Αργυράδων». Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού πατώντας ΕΔΩ

Το πρώτο βήμα έγινε μετά από τόσα χρόνια και τόσους αγώνες!

Όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με ιδιοκτήτες στην περιοχή Λευτεραίου, κοντά στις Αμμούσες και με τον Δήμαρχο, μέλη του ΤΣ της Δημοτικής Κονότητας Αργυράδων και τον πρόεδρο του Κρόνου Κώστα Καββαδία και τη Διοίκηση –αξίζουν συγχαρητήρια- και υπάρχουν ρητές προφορικές συμφωνίες. Να θυμίσουμε ότι από τον πολιτικό μηχανικό Κώστα Λιούμπα έχει εκπονηθεί και το σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα.

Όμως δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς με δεδομένο τα όσα έχουν μεσολαβήσει για το γήπεδο στην Ανάληψη που είχαν πέσει οι υπογραφές των ιδιοκτητών και τελικά η υπόθεση εδώ και χρόνια βρίσκεται στα δικαστήρια. Για αυτό χρειάζεται άμεσα, ει δυνατόν, μέσα στις επόμενες να γίνει και το δεύτερο βήμα που δεν είναι άλλο από την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων για την αγορά.  Να τονίσουμε ότι πρόκειται για έκταση συνολικά 20 στρεμμάτων. Ένα τμήμα αυτής της έκτασης ανήκει στην εκκλησία και θα παραχωρηθεί δωρεάν. Για μια ακόμα φορά ο ρόλος του πρωτοπρεσβύτερου Κουλούρη Αριστείδη καταλυτικός. Άλλωστε για το έργο του στην ενορία των Αργυράδων και την αγάπη του για τον τόπο δε χρειάζονται πολλά λόγια.

Οι επόμενες μέρες θα δείξουν αν ο Δήμαρχος Κ. Λέσσης συνδέσει το όνομά του με ένα σημαντικό έργο για τις Αργυράδες. Αν θα αποδείξει, έστω και την ύστατη στιγμή, στο τέλος της τετραετίας ότι είναι ο μόνος από τους αρμόδιους τη τοπικής, περιφερειακής και κεντρικής εξουσίας που εδώ και είκοσι δύο χρόνια ενδιαφέρθηκε και έστερξε τους αγώνες των Αργυραδιτών για να ξαναποκτήσουν αυτό που είχαν για δεκαετίες  και τους το στέρησαν!

Οι Αργυράδες είχαν γήπεδο!

Το γήπεδο των Αργυράδων εγκαινιάστηκε στις 14-9-1957. Από τη δεκαετία του 1970 το γήπεδο Αργυράδων ήταν ένα από τα μόλις τέσσερα – πέντε κατάλληλα γήπεδα σε όλο το νησί! Χρησιμοποιήθηκε ως έδρα των ομάδων της δημοτικής κοινότητας, Κρόνου και Φαίακα Μαραθιά, όπως και των ομάδων του Κεραυνού Αγίου Νικολάου, Αστέρα Πετριτή, Αετού Κουσπάδων, ΑΟ Χλωμοτιανών,  ΑΟ Μπενιτσών, Αστέρα Μωραϊτίκων και πολλών ακόμα ομάδων.

Πριν από 20 χρόνια, το 2003, καταργήθηκε ετσιθελικά ένα έργο υποδομής που κατασκευάστηκε με τον κόπο και τον ιδρώτα των Αργυραδιτών και ενώ κυβερνητικοί και τοπικοί παράγοντες έδωσαν πολλές υποσχέσεις που ποτέ δεν τήρησαν. Ο ΚΡΟΝΟΣ Αργυράδων έχει εκπροσωπήσει με επιτυχία το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο σε εθνικό επίπεδο κατακτώντας το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής το 2018 – 19, αλλά και στη Δ’ Εθνική κατηγορία έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και σε διοργανώσεις του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας. Και δεν έχει γήπεδο ούτε και για προπόνηση!

Αναγκαιότητα το  γήπεδο στις Αργυράδες

Οι Αργυράδες έχουν ανάγκη από ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο και το δικαιούνται!

Γιώργος Κ. Καββαδίας

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search