• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Τα "κοινωνικά" από τη "Φωνή των Αργυραδιτών"

June 19, 2023 669

Τα "κοινωνικά" από τη "Φωνή των Αργυραδιτών", αρ, φ. 170 (Απρ. - Μάιος 2023)

Κοινωνικά

Γεννήσεις

Το Σάββατο 22 Απρίλη 2023 γεννήθηκε το αγοράκι του Μιχαήλ Γκίνη Γεωργίου (Τζέβενου) και της Μαριαλένας Βούλγαρη στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Την Πέμπτη 4 Μάη γεννήθηκε το κοριτσάκι του Σπύρου Καββαδία Χαράλαμπου (Τέλου) και της Χριστίνας Χριστοδούλου στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας

*Η «ΦτΑ» εύχεται να τους ζήσουν

Βαπτίσεις

Ο Ελευθέριος Πέρρος του Γεωργίου και η Αθηνά Λίβα βάπτισαν το κοριτσάκι τους το Σάββατο  22 Απρίλη 2023 στον ΙΝΙάσονος και Σωσιπάτρου στη Γαρίτσα. Της εδόθη το όνομα Γεωργία. Ανάδοχος παρέστη ο Ιωάννης Χολέβας.

Ο Αθανάσιος (Σάκης) Καββαδίας (Νικολούτσου) και η Έλενα Κατσινέλη βάπτισαν το αγοράκι τους την Κυριακή 23 Απρίλη 2023 στον ΙΝ Αγίας Τριάδος Αργυράδων. Του εδόθη το όνομα Γεώργιος. Ανάδοχος παρέστη ο Μάξιμος - Διονύσιος Κουλούρης Αλκινόου.

*Η «ΦτΑ» εύχεται να τους ζήσουν

Γάμοι

Ο Στούπας Γεράσιμος του Στεφάνου και η Πανδή Αντιόπη του Σπυρίδωνος (Παπανικόλα) τέλεσαν τον γάμο τους την Πέμπτη 6 Απρίλη στο Δημαρχείο Αργυράδων.

*Η «ΦτΑ» εύχεται βίον ανθόσπαρτον

 

Θάνατοι

Ένα καλός Αργυραδίτης ο Ναπολέων Πανδής του Κωνσταντίνου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 χρονών το Σάββατο 8 Απρίλη 2023. Άνθρωπος εργατικός και δημιουργικός ο Ναπολέων έφυγε νέος από τις Αργυράδες και κατοικούσε για πολλά χρόνια στην Αθήνα. Επέστρεψε στο χωριό και δημιούργησε τη δική του επιχείρηση εστίασης στον Άγιο Γεώργιο, όπου κατοικούσε μόνιμα τις τελευταίες δεκαετίες. Ήσυχος άνθρωπος και οικογενειάρχης. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ ΥΘ Παναγίας τη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 και η κηδεία του στο Νεκροταφείο Αργυράδων.

Μια καλή συγχωριανή μας η Ευσεβία (Ούλα) Καββαδία (το γένος Γιαννιώτη) χήρα Νικολάου άφησε την τελευταία της πνοή την Τρίτη 11 Απρίλη στην Κέρκυρα που ζούσε μόνιμα τα τελευταία χρόνια σε ηλικία 88 χρονών. Καλόκαρδη και εργατική η Ούλα υπόδειγμα συζύγου και μητέρας δημιούργησε με τον αγάπημένο της σύζυγο Νίκο μια εξαιρετική οικογένεια. Για πολλά χρόνια εργάστηκαν σκληρά στο Βέλγιο. Και στη συνέχεια επέστρεψαν στις Αργυράδες. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε τη Νια Τρίτη 18 Απρίλη στον ΙΝ ΥΘ Παναγίας και η κηδεία  στο Νεκροταφείο Αργυράδων.

Στερνό ταξίδι για τον Αθανάσιο Παλιούρα που απεβίωσε τη Νια Δευτέρα 17 Απρίλη στον Άγιο Γεώργιο Αργυράδων που κατοικούσε μόνιμα ως συναταξιούχος τα τελευταία χρόνια. Ένας τίμιος και ήσυχος άνθρωπος με στενούς οικογενειακούς δεσμούς με το χωριό μας. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε τη Νια Πέμπτη 20 Απρίλη στον ΙΝ ΥΘ Παναγίας και η κηδεία  στο Νεκροταφείο Αργυράδων .

Έφυγε από τη ζωή ο Αργυραδίτης Σπυρίδων Καββαδίας του Αριστείδη συνταξιούχος του Πολεμικού Ναυτικού την Κυριακή 23 Απρίλη σε ηλικία 87 χρονών. Έφυγε νέος από το χωριό και υπηρέτησε ως μόνιμος αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό και για πολλές δεκαετίες ζούσε μόνιμα στην Αθήνα, όπου δημιούργησε μια εξαιρετική οικογένεια. Τα τελευταία χρόνια ως συνταξιούχος ζούσε μόνιμα στο χωριό. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε τη Δευτέρα 24 Απρίλη στον ΙΝ ΥΘ Παναγίας και η κηδεία  στο Νεκροταφείο Αργυράδων .

Τελευταίο ταξίδι για τον Γεώργιο Καββαδία (Βράχο) που άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη 3 Μάη στις Αργυράδες που κατοικούσε μόνιμα σε ηλικία 76 χρονών. Πολύ αγαπητός και κοινωνικός άνθρωπος ο Γιώργης δούλεψε σκληρά σε όλη του τη ζωή και ήταν υπόδειγμα συζύγου και πατέρα.  Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Παρασκευή 5 Μάη στον ΙΝ ΥΘ Παναγίας και η κηδεία  στο Νεκροταφείο Αργυράδων .

 

Βαθιά θλίψη από την είδηση του θανάτου του αγαπημένου γιατρού Αρσένη Κάντα.

Ο εξαιρετικός άνθρωπος και γιατρός Αρσένης Κάντας που ζούσε μόνιμα στην Αθήνα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 χρονών την Πέμπτη 4 Μάη. Γεννήθηκε στις Αργυράδες το 1946 και φοίτησε στο 2ο Γυμνάσιο Αρρένων Κέρκυρας και σε δύσκολες εποχές σπούδασε Ιατρική και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ξεχώριζε ως άνθρωπος και ιατρός για το ήθος και την επιστημονική του κατάρτιση. Η σταδιοδρομία του ως γιατρός, η ευσυνειδησία και η εργατικότητά του αφήνουν ανεξίτηλο αποτύπωμα. Ευγενής και καλόκαρδος διέθετε άριστο τρόπο προσέγγισης των ασθενών και των συνανθρώπων του. Κοινωνικός και με σπάνια ψυχικά χαρίσματα ήταν αγαπητός σε όλους όσοι τον γνώριζαν. Δημιούργησε μια εξαιρετική οικογένεια. Ήταν πάντα κοντά στον Σύλλογο των εν Αττική Αργυραδιτών και συμμετείχε στις εκδηλώσεις και στις δραστηριότητές του με συνέπεια και αγάπη. Το ΔΣ του Συλλόγου των εν Αττική Αργυραδιτών αποφάσισε:

 - Να εκφράσει προς την οικογένεια του εκλιπόντος τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια.

 - Να παραστούν μέλη του ΔΣ στην κηδεία

- Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του ΔΣ

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη για την προσφορά του στον άνθρωπο, για την ευγένεια της ψυχής και το ξεχωριστό ήθος του. Πάντα η επικοινωνία με τον Αρσένη που ήταν τόσο γνήσιος και ανθρώπινος μέχρι τις τελευταίες στιγμές που έδινε μάχη με αξιοπρέπεια και γενναιότητα για να κρατηθεί στη ζωή είχε ξεχωριστή αξία. Η κηδεία του τελέστηκε το Σάββατο 6 Μάη στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Τελευταίο ταξίδι για τη δασκάλα Δήμητρα Πανδή – Παπαδάτου

Άφησε την τελευταία της πνοή η Δήμητρα Πανδή – Παπαδάτου σύζυγος Πορφυρίου Πανδή την Παρασκευή 5/5 στο σπίτι της στο Δάσος Χαϊδαρίου που κατοικούσε μόνιμα σε ηλικία 95 χρόνων. Η Δήμητρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο, σπούδασε στην Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων. Υπηρέτησε για δεκαετίες τη δημόσια εκπαίδευση ως δασκάλα ξεκινώντας τη σταδιοδρομία της από Δημοτικά Σχολεία στο Μαχαιράδο και τις Βολίμες Ζακύνθου. Η συνέχεια στην  Κέρκυρα που τόσο αγάπησε και στα χωριά Κορακάδες και Αργυράδες (σχολικό έτος 1962 – 1963). Από το 1964 μέχρι τη συνταξιοδότησή της εργάστηκε σε σχολεία της Αττικής. Διακρινόταν για το ήθος την επιστημονική και παιδαγωγική κατάρτιση. Είχε άριστες σχέσεις με του μαθητές της που είχαν πάντα την καλύτερη εικόνα για τη δασκάλα τους και είχαν να πουν τα καλύτερα λόγια. Με την εκπαιδευτική της επάρκεια και αγάπη δίδαξε, διαπαιδαγώγησε και μόρφωσε γενιές μαθητών. Αγαπητή από συναδέλφους και γονείς, γιατί όλοι αναγνώριζαν την ακεραιότητα του χαρακτήρα της. Διετέλεσε για χρόνια ως Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου.

Με τον αγαπημένο μας σύζυγο, τον δάσκαλο Πορφύριο Πανδή δημιούργησαν μια εξαιρετική οικογένεια ανατρέφοντας τα παιδιά τους Οδυσσέα και Διονυσία με αρχές και αξίες. Ήταν παράδειγμα συζύγου, μητέρας και γιαγιάς. Έδωσε και εισέπραξε πολλή αγάπη. Ξεχώριζε για την ευγένεια και την καλοσύνη της ψυχής, ήταν κοινωνική, φιλόξενη και αγαπητή. Μαζί με τον σύζυγό της Πορφύριο συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις του Συλλόγου των εν Αττική Αργυραδιτών και η προσφορά της πάντα ήταν πολύτιμη.

Η κηδεία τελέστηκε τη Δευτέρα 8 Μαϊου στον ΙΝ Αγίου Γερασίμου στο Νεκροταφείο του Σχιστού.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Συλλόγου των εν Αττική Αργυραδιτών

Το ΔΣ του Συλλόγου των εν Αττική Αργυραδιτών εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια προς τον Πορφύριο Πανδή, τον αγαπημένο μας δάσκαλο και εξέχον μέλος του Συλλόγου μας για τον θάνατο της αγαπημένης συζύγου του Δήμητρας  Πανδή - Παπαδάτου καθώς και στα παιδιά τους Οδυσσέα (μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μας) και Διονυσία, στα εγγόνια και τους συγγενείς. Η αείμνηστη Δήμητρα είχε συνεπή και ενεργή συμμετοχή για πολλές δεκαετίες σε κάθε εκδήλωση του Συλλόγου μας. Αποτίουμε ελάχιστο φόρο τιμής στην εξαίρετη μητέρα, σύζυγο και αξιαγάπητη Δασκάλα. Θα τη θυμόμαστε πάντα για την ευγένεια και την καλοσύνη της.

Το ΔΣ αποφάσισε:

- Να εκφράσει προς την οικογένεια της εκλιπούσης τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια.

- Να παραστούν μέλη του ΔΣ στην κηδεία

- Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του ΔΣ

 

Έκλεισε έναν πολύχρονο κύκλο ζωής ο Καββαδίας Αλέξιος που απεβίωσε τη Δευτέρα 8 Μάη στις Αργυράδες σε ηλικία 95 χρονών. Για χρόνια εργάστηκε σκληρά στο Βέλγιο με τη σύζυγό και επέστρεψαν στο χωριό που κατοικούσαν μόνιμα εδώ και δεκαετίες. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Τετάρτη 10  Μάη στον ΙΝ ΥΘ Παναγίας και η κηδεία  στο Νεκροταφείο Αργυράδων .

*Η «ΦτΑ» εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους.

«Κάθε ανθρώπου ο θάνατος με φτωχαίνει, επειδή είμαι δεμένος με την ανθρωπότητα» John Donne

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search