• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Λαογραφικό Μουσείο στις Αργυράδες - Από το πρωτοσέλιδο της "Φωνής των Αργυραδιτών"

June 25, 2023 793

Από το πρωτοσέλιδο της "Φωνής των Αργυραδιτών" αρ. φ. 170

Οι Αργυράδες με την πλούσια ιστορία και την μακραίωνη παράδοση δε διαθέτουν Λαογραφικό Μουσείο. Δείγμα της μιζέριας των τελευταίων δεκαετίων και της αδιαφορίας της εκάστοτε δημοτικής αρχής.

Και να σκεφτεί κανείς ότι από τη δεκαετία του 1980 ο αείμνηστος Πανδης Αριστείδης του Γατζουρα (Τσακαλέτος ) μαζί με τον αδελφό του Πανδή Στέφανο δώρισαν το πατρικό τους σπίτι στο Πανωχωρι στον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού μας με προοπτική να δημιουργηθεί ένα μουσείο . Από τότε κύλησε πολύ νερό στ΄ αυλάκι και το κτίριο όχι μόνο δεν αξιοποιήθηκε αλλά αφέθηκε στην τύχη του και στον χρόνο που του άφησε πολλά τραύματα.

Λίγα μέτρα παραπέρα υπάρχει η ελιά τ΄Αγιού, ένα μνημείο τη φύσης που δίνει πολύ μεγάλη αξία τόσο στο συγκεκριμένη γειτονιά του Πανωχωριού όσο και γενικότερα στο χωριό. Είναι βέβαιο ότι αν γινόταν από τη δημοτική αρχή και τους τοπικούς φορείς μια προσπάθεια για την ανακαίνιση του  κτιρίου και τη δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου, οι Αργυραδίτες θα μπορούσαν να ανταποκριθούν δωρίζοντας εκθέματα και στηρίζοντας τη λειτουργία του. Σκέφτομαι μήπως ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσουμε αυτό το όνειρο τους υπάρχει κόσμος διαθέσιμος να βοηθήσει όπως μπορεί υπάρχουν άτομα να δωρίσουν στο μουσείο αυτό παλιά αντικείμενα.

Με την ευκαιρία να θυμίσουμε ότι παραδοσιακά σπίτια μεγάλης ιστορικής αξίας έχουν δωρηθεί στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας και όχι μόνο παραμένουν αναξιοποίητα, αλλά αφήνονται να μετατραπούν σε ερείπια,

Η δημιουργία και λειτουργία ενός Λαογραφικού Μουσείο είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις Αργυράδες και το νησί μας. Ένα μουσείο με τις ρίζες μας, την ιστορία μας, η παρακαταθήκη μας στη νέα γενιά....

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search