• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

«Καταχρηστική διαχείριση» οχημάτων του Δήμου Νότιας Κέρκυρας και όχι για «Βοήθεια στο σπίτι»

July 09, 2023 700

 

Σε μια σοβαρή καταγγελία αναφέρεται δημόσια ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΔΗΜΟΣΥΝ Θέμης Καββαδίας για την οποία καλείται να δώσεις εξηγήσεις η δημοτική αρχή Νότιας Κέρκυρας. Σύμφωνα με αυτή ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας, δεν παρέχει αυτοκίνητο, παρά μόλις δυο φορές την εβδομάδα. Σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη με βάση το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Αντίθετα γίνεται «καταχρηστική διαχείριση» των οχημάτων από έναν υπάλληλο μετακλητό, τον γενικό γραμματέα του Δήμου. «Έχουν κατά καιρούς αναρτηθεί στο διαδίκτυο πολλές φωτογραφίες από υπηρεσιακά οχήματα του Δήμου μας, εκτός των ορίων του, εκτός υπηρεσίας (πχ σαββατόβραδα), και απ έξω από καφετέριες ή εστιατόρια της πόλης της Κέρκυρας. Γεγονός που αποδεικνύει την καταχρηστική διαχείριση τους, που προφανώς δεν περιορίζεται για την μετακίνηση από και προς την υπηρεσία του εκάστοτε υπαλλήλου. Μία από αυτές σας ανεβάζω για ..."του λόγου το αληθές"».

Μπορεί να είναι εικόνα ασθενοφόρο, αυτοκίνητο και κείμενο

Αναλυτικά η ανακοίνωση – καταγγελία του Θέμη Καββαδία!

Αφού απολογηθώ διότι ως δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα της αντιπολίτευσης, άργησα να αντιληφθώ ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, με πολλές κοινωνικές προεκτάσεις, σήμερα θα σας ενημερώσω σχετικά ώστε, όπως συνηθίζω να λέω, «να μη βρεθεί κανείς να πει ότι δεν ήξερε».

Όλοι σας θα γνωρίζετε για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Ένα σπουδαίο όσο και αναγκαίο πρόγραμμα φροντίδας πολλών ατόμων της τρίτης ηλικίας. Άτομα που κυρίως ζουν μόνα τους.

Άτομα που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως. Άτομα που δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας ή που το εισόδημα τους, δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Οι δε υπηρεσίες που προσφέρει το προσωπικό αυτού του προγράμματος, είναι ανεκτίμητης αξίας.

Υπάρχει οικιακή φροντίδα (καθαριότητα, μικροαγορές, πληρωμές λογαριασμών κλπ)

Υπάρχει ιατρική και νοσηλευτική μέριμνα ( φυσιοθεραπείες, συνταγογράφηση φαρμάκων κλπ) και πόσα άλλα…

Όλα αυτά, θεωρητικά, τα γνωρίζετε.

Αυτό που δεν γνωρίζετε είναι ότι  ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας, δεν τους παρέχει αυτοκίνητο, παρά μόλις δυο φορές την εβδομάδα. Γεγονός που δυσχεραίνει τη λειτουργία του προγράμματος και πολλές φορές δεν έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τους ηλικιωμένους ή να προσθέσουν στο πρόγραμμα, νέες περιπτώσεις  συνδημοτών μας. Το πρόβλημα εδώ και δυο χρόνια καλύπτεται με το κλασικό ελληνικό φιλότιμο, αφού τα παιδιά  του προγράμματος  χρησιμοποιούν τα ΙΧ τους. Για τις βενζίνες τους ή κάποια επιπλέον αμοιβή για την όλη επιβάρυνση τους …ούτε λόγος.

Αυτό που επίσης δε γνωρίζετε (και είναι ο σκοπός της παρούσης), είναι ότι η Δημοτική Αρχή του τόπου μας έχει επιλέξει να διαθέσει τα δύο ολοκαίνουργια επιβατικά αυτοκίνητα που υπάρχουν, στον Δήμαρχο και σε ένα μετακλητό υπάλληλο. Κι αν για τον Δήμαρχο είναι καθόλα σεβαστό και θεμιτό, η ένσταση και η απορία μου είναι ξεκάθαρα για πιο λόγο να δοθεί σε έναν υπάλληλο μετακλητό, τον γενικό γραμματέα του Δήμου, όχημα μετακίνησης. 

Για όσους επίσης δεν γνωρίζουν, μετακλητός είναι ο υπάλληλος ο όποιος έχει προσληφθεί με προκήρυξη, τυγχάνει της επιλογής και της αρεσκείας του Δημάρχου, η θητεία του είναι ίδια με της Δημοτικής Αρχής και - πιστέψτε με - η αμοιβή του δεν έχει καμία σχέση με αυτή του απλού δημοτικού υπαλλήλου, ώστε να του διαθέτουμε και επιπλέον ένα όχημα, που τόσο λείπει από τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου.

Έχουν κατά καιρούς αναρτηθεί στο διαδίκτυο πολλές φωτογραφίες από υπηρεσιακά οχήματα του Δήμου μας, εκτός των ορίων του, εκτός υπηρεσίας (πχ σαββατόβραδα), και απ έξω από καφετέριες ή εστιατόρια της πόλης της Κέρκυρας. Γεγονός που αποδεικνύει την καταχρηστική διαχείριση τους, που προφανώς δεν περιορίζεται για την μετακίνηση από και προς την υπηρεσία του εκάστοτε υπαλλήλου. Μία από αυτές σας ανεβάζω για ..."του λόγου το αληθές".

Λυπάμαι για αυτήν την επιλογή της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου μας. Οι ηλικιωμένοι στα χωριά μας πολλές φορές …κρατούν Θερμοπύλες, έχουν απομείνει μόνοι σε ολόκληρα χωριά που κάποτε έσφυζαν από ζωή και δυστυχώς η μέριμνα που λαμβάνουν από τον Δήμο μας, δεν τους αξίζει.

Τώρα το ξέρετε κι αυτό…

Μπορείτε να πάτε να τους ξαναψηφίσετε…

Μπορείτε να βγείτε όσες φωτογραφίες θέλετε (πάντα χαμογελαστοί) ανταλλάσοντας χειραψίες για τη σπουδαία συμφωνία που μόλις κλείσατε να συμπορευτείτε μαζί τους στις δημοτικές εκλογές…

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search