• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Τριτοκοσμική η κατάσταση για νήπια και προσωπικό σε Παιδικό σταθμό στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας εν μέσω καύσωνα…

July 28, 2023 261

Τριτοκοσμική η κατάσταση για νήπια και προσωπικό σε Παιδικό σταθμό στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας εν μέσω καύσωνα… λόγω ανύπαρκτων κλιματιστικών μέσων!

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από γονείς προ ημερών ότι εν μέσω καύσωνα, τα νήπια στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό στα Μελίκια – Λευκίμμης, «λιώνουν» κάθε μέρα κυριολεκτικά και μεταφορικά απ’ την αφόρητη ζέστη.

Στην προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε με την πρόεδρο του ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ. για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει, η διευθύντρια του οργανισμού μας «διαβεβαίωσε» ότι ο οργανισμός είναι ενήμερος και ότι θα μπει οπωσδήποτε κλιματισμός μέσα στο Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Αλήθεια, από πότε και από ποια χρονολογία είναι ενήμερος ο οργανισμός ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ.;

Ως γνωστόν ο παιδικός σταθμός λειτουργεί σχεδόν τρεις δεκαετίες… ή μήπως τώρα θορυβήθηκαν από την παρέμβασή μας ως ΛΑ.ΣΥ. και θυμήθηκαν την ανεπάρκεια των σχεδιασμών τους;

Σε κάθε περίπτωση εκείνο που βγαίνει ως συμπέρασμα είναι ότι οι ανάγκες των νηπίων και του προσωπικού των παιδικών - βρεφονηπιακών Σταθμών είναι «ψιλά γράμματα» για τους διοικούντες του ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ.

Η «υπευθυνότητά» τους επιστρατεύεται μόνον όταν υπάρξουν διαμαρτυρίες που εκθέτουν τα κακώς κείμενα, όπως συνέβη πέρυσι με τις φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν για την χρόνια εγκατάλειψη των υποδομών του Παιδικού Σταθμού στο Περιβόλι.

Το απαράδεκτο αυτό γεγονός για παιδιά και εργαζόμενους είναι μια ακόμη όψη του νομίσματος της πολιτικής με την οποία αντιμετωπίζονται οι λαϊκές ανάγκες από το κράτος και τις δημοτικές αρχές του τόπου μας. Είναι η συνέχεια του έργου της απαξίωσης και των ασυντήρητων σχολικών υποδομών. Είναι η συνέχεια των τσίγκινων κοντέινερ που στοιβάζουν τα παιδιά μας, βαφτίζοντάς τα μάλιστα ως σύγχρονα σχολεία του 21ου αιώνα!

Ο λαός της Κέρκυρας ας βγάλει τα συμπεράσματά του κι ας έχει υπόψη αυτές τις καταστάσεις και τους υπεύθυνους πίσω απ’ αυτές, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές τον Οκτώβρη.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα συνεχίσει τον αγώνα με τους γονείς, τα συνδικάτα των εργαζομένων και το λαό για: σύγχρονα ασφαλή σχολικά κτήρια για όλα τα παιδιά μας (παιδικοί - βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια).

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search