• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Με επιτυχία η εκδήλωση – συζήτηση στις Αργυράδες για τα τοπικά προβλήματα

August 27, 2023 935

 

 Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 25/8 η εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Αργυράδες – Νότια Κέρκυρα: Μπροστά στις δημοτικές εκλογές προβλήματα και λύσεις» στο προαύλιο Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Αργυράδων που διοργάνωσε ο Σύλλογος των εν Αττική Αργυραδιτών.

Προσκεκλημένοι ήταν ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης και υποψήφιος Δήμαρχος με την «Ενωτική Κίνηση Νότιας Κέρκυρας» και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτώβρη. Συγκεκριμένα ο Νίκος Γκούσης «Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο», Σταμάτης Πελάης «Λαϊκή Συσπείρωση», Αλέξανδρος Αλεξάκης «Νέα αρχή για τη Νότια Κέρκυρα», Στέφανος Σαμοϊλης «Κίνημα πολιτών Νότιας Κέρκυρας», Βασίλης Χειμαριώτης «Ενωμένοι για το Νότο».

Προεπισκόπηση εικόνας

Δεκάδες συνδημότες μας συμμετείχαν στην εκδήλωση που ξεκίνησε με την εισήγηση του Γιώργου Καββαδία εκπροσώπου του Συλλόγου των εν Αττική Αργυραδιτών και αναφέρθηκε στα παρακάτω προβλήματα (επιγραμματικά):

Υγεία – Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Σκουπίδια

Άθλιες εικόνες από πολλές τοποθεσίες του Δήμου Νότιας Κέρκυρας με τα σκουπίδια.

Ύδρευση

Σοβαρότατο το πρόβλημα της ύδρευσης στον Άγιο Γεώργιο ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού.

Αποχετευτικό

Το αποχετευτικό είναι πρόβλημα καίριας σημασίας για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών.

Κυκλοφοριακό – Έλλειψη πάρκινγκ

Ακόμα ένα καλοκαίρι με σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στον κεντρικό δρόμο στις Αργυράδες που προκαλούν κυκλοφοριακή ασφυξία με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες…

Για την «Παράκαμψη Αργυράδων»

Κρατάει χρόνια το … παραμύθι της παράκαμψης των Αργυράδων. Από την πρώτη  δεκαετία του 2000 μέχρι τώρα που η περιφερειακή αρχή πέταξε την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κέρκυρας στο καλάθι των αχρήστων.

Παιδεία – Εκπαίδευση

Υποβάθμισης του Δημοτικού σχολείου από 6θεσιο σε 5θεσιο.

Γυμνάσιο -Λύκειο Αργυράδων, υπάρχει ανάγκη γενικής επισκευής.

Η μεταφορά του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων

Η κατάργηση του Ταχυδρομείου

Λαογραφικό Μουσείο στις Αργυράδες

 Τουρισμός:

 Το κυρίαρχο μοντέλο του μαζικού, βιομηχανοποιημένου τουρισμού του «All inclusive»και γενικότερα η «μονοκαλλιέργεια» του τουρισμού υπονομεύει την τοπική οικονομία

Αξιοποίηση του χωριού Αργυράδων που έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός με τα αναγκαία έργα υποδομής.

Αθλητικό κέντρο στις Αργυράδες

Πριν από 20 χρόνια, το 2003, καταργήθηκε ετσιθελικά ένα έργο υποδομής που κατασκευάστηκε με τον κόπο και τον ιδρώτα των Αργυραδιτών και ενώ κυβερνητικοί και τοπικοί παράγοντες έταξαν «λαγούς με πετραχήλια», στη συνέχεια εξαπάτησαν τους Αργυραδίτες.

Οξύτατα είναι και τα προβλήματα του Άι – Γιώργη

Έλλειψη υποδομών, ηχορρύπανση και έλλειψη καθαριότητας είναι μερικά από τα σοβαρότερα προβλήματα. Παγίδα κινδύνων για οδηγούς και πεζούς ο δρόμος στον Άγιο Γεώργιο.

Αντιπλημμυρικά έργα

Η ευρύτερη περιοχή συχνά βρίσκεται στο έλεος των καιρικών φαινομένων, στο έλεος για την ακρίβεια έντονων βροχοπτώσεων, φαινόμενο συνηθισμένο για το νησί μας.

Το λιμάνι του Αγίου Γεωργίου

Σε δραματική κατάσταση βρίσκεται το λιμάνι Αγίου Γεωργίου, ενώ επίκειται και το ξεπούλημά του.

Αγροτική ανάπτυξη

Όσον αφορά τις Αργυράδες είναι ανάγκη να επισημάνουμε τη χείριστη κατάσταση των αγροτικών δρόμων.

Οδικό δίκτυο

Ένα από τα πιο σοβαρά  προβλήματα της Κέρκυρας είναι το άθλιο οδικό της δίκτυο.

Νήσος (Ίσσος)

Να εγκαταλειφθεί κάθε ιδέα ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και του φυσικού μας πλούτου.

Λίμνη Κορισσίων

Να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων της περιοχής και να προστατευθεί. Να γίνουν τα αναγκαία έργα υποδομής.

Οι εισηγητές από τις δημοτικές παρατάξεις και η δημόσια συζήτηση

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν με εισηγήσεις τους οι επικεφαλής και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων που παραβρέθηκαν διαμορφώνοντας ένα κλίμα πολιτισμένου διαλόγου και ουσιαστικού προβληματισμού για τα προβλήματα του τόπου. Οι εισηγητές ήταν ο Θέμης Καββαδίας, εκπρόσωπος «Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο», Σταμάτης Πελάης επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», και Στέφανος Σαμοϊλης «Κίνημα πολιτών Νότιας Κέρκυρας».

Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης και υποψήφιος Δήμαρχος με την «Ενωτική Κίνηση Νότιας Κέρκυρας» αρνήθηκε να συμμετάσχει στην εκδήλωση παρόλο που είχε προσκληθεί. Δικαιολογημένα απουσίαζαν ο Βασίλης Χειμαριώτης «Ενωμένοι για το Νότο» που βρισκόταν εκτός Κέρκυρας,  όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Συνδυασμού Ιωάννης Καββαδίας και ο Αλέξανδρος Αλεξάκης «Νέα αρχή για τη Νότια Κέρκυρα» λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησαν τοποθετήσεις και ερωτήσεις από το κοινό συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάδειξη των προβλημάτων και λύσεων που ήταν και ο βασικός στόχος της εκδήλωσης. Παράλληλα ανάδειξε και την ανάγκη ανάλογων εκδηλώσεων και συζητήσεων και φυσικά της συλλογικής πάλης για την προκοπή του τόπου. Ήταν ένα μάθημα δημοκρατίας, μια ηχηρή απάντηση σε οποιονδήποτε αρνητή του δημόσιου δημοκρατικού διαλόγου. Αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ότι:

Ο δημόσιος δημοκρατικός διάλογος είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ - ΕΝΩΝΕΙ και δε ΔΙΧΑΖΕΙ!

Μονόδρομος η ΕΝΟΤΗΤΑ και ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ για τη λύση των προβλημάτων και την προκοπή του τόπου μας!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search