• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Εκδήλωση στη Νότια Κέρκυρα: «Η Γυναίκα στην Σύγχρονη Εποχή»

March 28, 2024 706

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε Ημερίδα με τίτλο «Η Γυναίκα στην Σύγχρονη Εποχή».

«Η Γυναίκα στην Σύγχρονη Εποχή».

Προεπισκόπηση εικόνας

Από τις αρχές του 18ου αιώνα διαφαίνεται το μακρύ παρελθόν των γυναικείων διεκδικήσεων με σημαίνουσα διεθνή ιστορία, και τα πρώτα εργατικά κινήματα που οδήγησαν, επισήμως, το 1977 στην καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, με Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (A/RES/32/142).

Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Νότιας Κέρκυρας ανταποκρινόμενο στον σκοπό και την δράση του διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα, έχοντας ως στόχο την επιδίωξη της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών και των αρμοδίων φορέων, υπέρ της ισότητας των φύλων. Ως μία ευκαιρία αναστοχασμού, της παρούσας κατάστασης, αλλά κυρίως την ανάδειξη των ρόλων της, τη συμβολή της στην κοινωνία, την ανάγκη της για ουσιαστική προστασία και του σεβασμού των δικαιωμάτων της στην ψυχική υγεία.

Για το έτος 2024, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, (World Health Organization) για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θέτει ως επίκεντρο την «ΕΠΕΝΔΥΣΗ» καλεί τα κράτη μέλη και τους ενδιαφερόμενους φορείς να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στη Γυναίκα και στην Υγεία των Γυναικών.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και ώρα 18:00 με 20:30 στην σχολική μονάδα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολικού Κέντρου, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί δωρεάν. Η Ημερίδα θα έχει τίτλο «Η Γυναίκα στην Σύγχρονη Εποχή».

Στοχοθέτηση της διοργάνωσης είναι, η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των συμμετεχόντων αναφορικά με τον ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία, ο προβληματισμός γύρω από την τρέχουσα κατάσταση , το νομικό πλαίσιο και η ψυχική της υγεία. Με γνώμονα την καλλιέργεια ενσυναίσθησης, κουλτούρας αποδοχής, ενημέρωσης εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για την πραγμάτωση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Νότιας Κέρκυρας αποτελεί μία δομή που σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδρύθηκαν σε Δήμους και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2021-2027 και ξεκίνησαν την λειτουργία τους το 2017 με σκοπό την δημιουργία ενός νέου συστήματος κοινωνικής προστασίας που παρέχει ολιστική υποστήριξη μέσα από την παροχή ενός συνολικού πλέγματος υπηρεσιών με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search