• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας - Πέμπτη 18/07

July 14, 2024 335

Συνεχίζεται και κλιμακώνεται η πολιτική που βγάζει τους Αγρότες στον δρόμο

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς και γενικότερα οι εργαζόμενοι στην ύπαιθρο στην Κέρκυρα αλλά και σε όλη τη Ελλάδα οξύνονται-κλιμακώνονται και παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις.

Η κυβέρνηση αντί να λύσει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει με την πολιτική της, λαμβάνοντας το μήνυμα από τις ευρωεκλογές, προχώρησε στην αλλαγή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης τονίζοντας ότι θα «πατήσει γκάζι» για την «αναθεώρηση της ΚΑΠ». Θα επιταχύνει δηλ. την πολιτική που μας δημιουργεί όλο και μεγαλύτερα εμπόδια και μας έβγαλε στους δρόμους, αξιοποιώντας τη συναίνεση των κομμάτων που έχουν ψηφίσει την ΚΑΠ.

Ταυτόχρονα στήνει επιχείρηση τρομοκρατίας, της αγωνιζόμενης αγροτιάς, μοιράζοντας κλήσεις ανά την Ελλάδα σε αγροτοσυνδικαλιστές που βρέθηκαν μαζί με άλλους συναδέλφους μας στο δρόμο του αγώνα αφού απαραίτητο συμπλήρωμα αυτής της αντιαγροτικής πολιτικής είναι η καταστολή και η τρομοκρατία.

Όμως τα προβλήματά μας την επόμενη των εκλογών παραμένουν αφού:

  • Οι επιδοτήσεις,παρά τη μείωση, δεν έχουν εξοφληθεί και ακόμα δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα για να σταλούν στον ΟΠΕΚΕ οι νέες αιτήσεις.
  • Η δακοκτονία έπρεπε να έχει ξεκινήσει έγκαιρα, δεν έχει έλθει ούτε το φάρμακο κι από την άλλη οι ενστάσεις ανάμεσα στους εργολάβους, που ανατίθεται το πρόγραμμα της δακοκτονίας, συνεχίζονται με τραγικές επιπτώσεις στους μικρομεσαίους παραγωγούς.
  • Οι αγροτικοί δρόμοι που είτε είναι ανύπαρκτοι είτε είναι σε πολύ κακή κατάσταση έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν οι αγρότες να πάνε στα χωράφια τους για να μαζέψουν την σοδειά τους. Επιπλέον βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, οι πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές τις χώρας ξεσπούν η μία μετά την άλληκαι η συντήρηση των αγροτικών δρόμων που θα λειτουργούσε ως μέσο πρόληψης σε ενδεχόμενο πυρκαγιάς και θα ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο καταστροφής. Στη μνήμη μας έρχεται η περσινή πυρκαγιά στον Παντοκράτορα, που δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα στον τόπο της πυρκαγιάς.
  • Από τον Ιούλιο τα τιμολόγια του ρεύματος θα “καίνε” αφού οι τιμές στην ενέργεια θα αυξηθούν μέχρι και 38,77%.
  • Η ακρίβεια στα τρόφιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα αγροεφόδια παίρνει μόνιμο χαρακτήρα και θερίζει τα λαϊκά νοικοκυριά.
  • Η υγεία στο νησί είναι εκτός ελέγχου σε όλες τις δομές (Νοσοκομείο – Κέντρα Υγείας). Οι ελλείψεις προσωπικού είναι τραγικές. Η κυβέρνηση από τις 20 Ιούνη “αφού έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών” ανακοίνωσε αυξήσεις στις τιμές εκατοντάδων φαρμάκων και προσθέτει νέα βάρη στην ήδη ακριβή φαρμακευτική περίθαλψη του λαού και νέα κέρδη στους φαρμακοβιομήχανους.
  • Είναι πρόκληση και εγκληματική πολιτική το 2024, καλοκαίρι και να μένουν χωρίς νερό για μέρες νοικοκυριά, μαγαζιά, άνθρωποι του μεροκάματου, οικογένειες με παιδιά, γέροντες και άρρωστοι, ενώ ο λαός πληρώνει το νερό χρυσάφι.

Ταυτόχρονα και ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια και ανησυχεί για τις εξελίξεις στην περιοχή, η κυβέρνηση με τη συναίνεση και των άλλων κομμάτων, “τινάζει την μπάγκα” στον αέρα προχωρώντας στην προμήθεια νέου πολεμικού υλικού σέρνοντας την χώρα πιο βαθιά στα επικίνδυνα ευρωατλαντικά σχέδια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ελληνικός λαός για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ έχει πληρώσει 8,06 δις ευρώ το 2022, 6,224 ευρώ το 2023, ενώ για το 2024 προϋπολογίζεται να καταβάλει 7,126 δις ευρώ. Το 2014 ήταν 3,939 δις ευρώ.

Η Ο.Α.Σ.Κ. καλεί τους αγρότες σε κινητοποίηση για να διεκδικήσουμε:

  1. Σωστή και ολοκληρωμένη εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας.
  2. Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, να εξασφαλίζουν εισόδημα, επιβίωση του αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στην λαϊκή κατανάλωση.
  3. Μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές.
  4. Μείωση του αγροτικού ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ / κιλοβατώρα, κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας, επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και στα εφόδια, κατάργηση του Φ.Π.Α. σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
  5. Με ευθύνη και δαπάνη του κράτους να γίνουν έργα υποδομής όπως έργα άρδευσης της ελιάς για αποφυγή υποβάθμισης της παραγωγής.
  6. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνεται στο 100% η παραγωγή, το φυτικό / ζωικό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και όλες τις νόσους, άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.
  7. ΝΕΡΟ κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 11ΠΜ

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search