• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Με συστάσεις για υπομονή δε λύνεται το πρόβλημα της ύδρευσης στον Νότο

July 23, 2024 356

 

Στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ Κέρκυρας αναφέρεται στα όσα είπε ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας για το σοβαρό θέμα της έλλειψης νερού και στα μέτρα για την αντιμετώπισή του.

Κατ΄ αρχήν έκανε έκκληση - σύμφωνα με το ρεπορτάζ - στους πολίτες να μην σπαταλούν το νερό. Μάλλον εκτός πραγματικότητας – κατά την πιο επιεική έκφραση – βρίσκεται ο Δήμαρχος και είναι εξαιρετικά προκλητικό να ζητά κανείς από τους δημότες που χρόνια αντιμετωπίζουν το μαρτύριο της σταγόνας να μεταθέτει σε αυτούς τις ευθύνες και να τους κατηγορεί για σπατάλη.

Αφού ανέφερε ορισμένα ανεπαρκή ή μακροπρόθεσμα μέτρα με το πιο σοβαρό  «τις διακοπές του νερού ανά χωριό»,  «τους καλεί να κάνουν υπομονή». Μόνο που με «υπομονή» και τη μετάθεση ευθυνών στους πολίτες τα προβλήματα και συγκεκριμένα το πρόβλημα της λειψυδρίας δε λύνεται, αλλά χειροτερεύει. Οργάνωση, συλλογική πάλη και διεκδίκηση χρειάζεται!

Το ποτήρι της οργής ξεχείλισε, ενώ του … νερού παραμένει άδειο για μια ακόμα φορά. Διαχρονικά η αδιαφορία και αμέλεια των τοπικών αρχόντων βάζει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών. Ειδικότερα για τις ευπαθείς ομάδες τα προβλήματα είναι αξεπέραστα. Βεβαίως τεράστιες είναι οι ευθύνες διαχρονικά των κυβερνήσεων για την ανεπάρκεια έργων υποδομής και τις πολιτικές τους που μετατρέπουν τα δημόσια αγαθά και κοινωνικά δικαιώματα σε εμπορεύματα στα οποία μπορούν εύκολα έχουν πρόσβαση οι έχοντες και κατέχοντες σε αντίθεση με τις φτωχές λαϊκές τάξεις και στρώματα.  Ταυτόχρονα ο υπερτουρισμός και η πολιτική προς όφελος των μεγαλοξενοδόχων και του κεφαλαίου αποτελεί βασική αιτία του προβλήματος. Σε αυτούς οι τοπικοί άρχοντες απογεύγουν κάθε έκκληση «να μην σπαταλούν νερό» και να κάνουν «υπομονή»

Το νερό είναι στοιχείο της φύσης και κοινωνικό αγαθό. Είναι για όλους! Βασικό χρέος της δημοτικής είναι να μεριμνά για την παροχή του σε όλους! Για αυτό και απαιτείται η χρηματοδότηση έργων υποδομής για ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης με τις υποδομές και τους υδάτινους πόρους να αποτελούν δημόσια περιουσία, ώστε να είναι πραγματικά το νερό κοινωνικό για τον λαό!

Γιώργος Κ. Καββαδίας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search