• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Ομολογία ενοχής από την ΠΙΝ για το έργο στο Περιβόλι - BINTEO - ΦΩΤΟ

April 06, 2021 1111

 

Ομολογία ενοχής συνιστά η ανακοίνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το «αντιπλημμυρικό έργο» στο Περιβόλι. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την ανακοίνωση που δημοσιεύουμε παρακάτω και συγκεκριμένα από την τελευταία φράση που επισημαίνει ότι η Περιφερειακή Αρχή λειτουργεί «με γνώμονα το κοινό συμφέρον, μακριά από ιδιοτέλειες και πολιτικές σκοπιμότητες». Προς τι αυτή η αναφορά, αν η περιφερειακή αρχή δεν είχε τη … μύγα;

Οι Περιβολιάτες θεωρούν αναγκαία τα αντιπλημμυρικά έργα στα «Βαρκά» στον περιφερειακό δρόμο και κοντά στη διασταύρωση προς την παραλία Μάρτα του Περιβολίου που το Σάββατο 11 Νοέμβρη  2017 θρηνήσαμε τον χαμό του 57χρονου Γιώργου Κουλούρη,  όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου. Η πυροσβεστική απεγκλώβισε τη γυναίκα και τα δύο του παιδιά…

Όμως έχουν κάθε λόγο να μην είναι ευχαριστημένοι με το νέο γεφύρι που «ξεφύτρωσε» κάπως ξαφνικά και χωρίς τον αναγκαίο σχεδιασμό.  Γιατί εκεί που κατασκευάζουν οι σωληνωτό 3μετρο έχει 7 μέτρα ρέμα . Αυτό που αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΙΝ: «Με την συγκεκριμένη αντιπλημμυρική παρέμβαση, δίνεται οριστική λύση σε ένα μείζον πρόβλημα της συγκεκριμένης περιοχής, όπου κάθε χρόνο, σε συγκεκριμένες περιόδους, παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα» δεν απηχεί την πραγματικότητα. Έτσι, όπως κατασκευάζεται τα πλημμυρικά φαινόμενα δε θα σταματήσουν.

Δείτε σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Το έργο έπρεπε να γίνει ανάμεσα στα δυο γεφύρια Μάρτα και Παντοκράτορα και όχι στο συγκεκριμένο σημείο και να καθαριστούν τα ρέματα. Το νέο γεφύρι είναι 15 μέτρα πριν και δεν εξυπηρετεί τους κατοίκους και την περιοχή. Εκτός … Εκτός και αν η ΠΙΝ γνωρίζει περισσότερα από όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή της και εξυπηρετεί, τελικά, «ιδιοτέλειες και πολιτικές σκοπιμότητες».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΙΝ

Έπειτα από μελέτη, η οποία εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και αφού η περιοχή στη θέση «Βαρκά» της Δημοτικής Κοινότητας Περιβολίου στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας κατατάσσεται στις Ζώνες Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας, έχει δρομολογηθεί η κατασκευή του απαραίτητου τεχνικού έργου για την ασφάλεια των κατοίκων και των περιουσιών τους.

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, σύμφωνα με τη σχετική αξιολόγηση των εγκεκριμένων σχεδίων διαχείρισης κινδύνων πλημμύρας, προχωρούν στην επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος σε μια περιοχή, όπου παρατηρούνται διαρκώς πλημμυρικά φαινόμενα, τα οποία μάλιστα, πριν μερικά χρόνια είχαν κοστίσει τη ζωή ενός ανθρώπου Ως Ζώνη Δυνητικά Υψηλού Κίνδυνου πλημμύρας, σύμφωνα με την αξιολόγηση των εγκεκριμένων σχεδίων διαχείρισης Κινδύνων πλημμύρας Λεκανών απορροής των ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου (EL05) (ΥΠΕΝ/ΓρΕΓΥ/41368/326/ΦΕΚ 2684Β/2018), έχει χαρακτηριστεί η περιοχή στη θέση «Βαρκά», στη Δημοτική Κοινότητα Περιβολίου, στη Δημοτική Ενότητα Κορισσίων του Δήμου Νότιας Κέρκυρας και ως εκ τούτου η Περιφέρεια Ιονίων  Νήσων έχει δρομολογήσει την κατασκευή του -απαραίτητου για την ασφάλεια των κατοίκων- τεχνικού έργου.

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έχουν εκπονήσει την απαιτούμενη μελέτη και το έργο βρίσκεται, ήδη, σε εξέλιξη. Με την συγκεκριμένη αντιπλημμυρική παρέμβαση, δίνεται οριστική λύση σε ένα μείζον πρόβλημα της συγκεκριμένης περιοχής, όπου κάθε χρόνο, σε συγκεκριμένες περιόδους, παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα.

Προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή αποτελεί η ασφάλεια των πολιτών σε όλα τα Ιόνια Νησιά, με τις απαιτούμενες ενέργειες και τεχνικές παρεμβάσεις να γίνονται πάντα στο πλαίσιο όλων όσα ορίζει η νομοθεσία και με γνώμονα το κοινό συμφέρον, μακριά από ιδιοτέλειες και πολιτικές σκοπιμότητες.

Γιώργος Κ. Καββαδίας - drepani.gr (argyrades.gr) 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search