• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους φοιτητές των Αμερικανικών Πανεπιστημίων

May 02, 2024 879

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους φοιτητές των Αμερικανικών Πανεπιστημίων οι οποίοι πέφτουν θύματα ενός σύγχρονου ανελέητου μακαρθισμού από την πλευρά των διοικήσεων των Ιδρυμάτων, των εταιρειών/ιδιωτών χρηματοδοτών τους και της αμερικανικής κυβέρνησης. Οι φοιτητές διώκονται μόνο και μόνο επειδή εκφράζουν την αντίθεσή τους στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ το οποίο διαπράττει για έκτο συνεχή μήνα το μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου του 21ου αιώνα: τη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού που αγωνίζεται για ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος και αποτίναξη του βάρβαρου ισραηλινού ζυγού. Μαζί τους, διώκονται και συλλαμβάνονται -ως κοινοί εγκληματίες- και οι εκπαιδευτικοί τους, είτε επειδή διαμαρτύρονται μαζί τους, είτε επειδή προσπαθούν να υπερασπιστούν τους φοιτητές απέναντι στη βαρβαρότητα των αστυνομικών. Το κίνημα ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστινίων, έχει ξεπεράσει τα όρια του Ατλαντικού κι άρχισε να εμφανίζεται και στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Σε μία προσπάθεια-μνημείο αυταρχισμού και τρομοκρατίας, το Κολούμπια απείλησε ευθέως τους φοιτητές με επέμβαση της Εθνοφρουράς, απειλή που όχι απλώς έπεσε στο κενό, αλλά προκάλεσε και την αυθόρμητη κινητοποίηση τεράστιου πλήθους που πέταξε τις απειλές του Πανεπιστημίου στα σκουπίδια.

Οι εξελίξεις σε αυτά τα Πανεπιστήμια, που συγκαταλέγονται ανάμεσα στα κορυφαία παγκοσμίως, διαλύουν κάθε αυταπάτη: στο Πανεπιστήμιο-επιχείρηση οι φοιτητές πρέπει να παίζουν το ρόλο του πειθήνιου πελάτη που υπακούει στις εντολές των ιδιοκτητών και των χρηματοδοτών, οι οποίοι φτάνουν στο αισχρό σημείο ακόμα και να αναστέλλουν τη λειτουργία φοιτητικών συλλόγων! Πρόσφατο είναι το παράδειγμα του Κολούμπια και πάλι, του οποίου η διοίκηση υπερασπιζόμενη τη γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων ανέστειλε τη λειτουργία 2 Φοιτητικών Συλλόγων επειδή έκαναν εκδηλώσεις για την Παλαιστίνη. Ομοίως το Χάρβαρντ τον Οκτώβριο του 2023 δε δίστασε να δημοσιεύσει ονόματα και φωτογραφίες φοιτητών του που υπέγραψαν ψήφισμα καταδίκης του Ισραήλ και συμπαράστασης στην Παλαιστίνη!

Μόνο τυχαία δεν είναι η καταστολή σε βάρος των φοιτητών. Άλλωστε είναι γνωστές οι διασυνδέσεις του Ισραήλ με τα αμερικανικά μονοπώλια (πχ google) που οδήγησαν την κυβέρνηση Μπάιντεν να χρηματοδοτεί με 98 δις την γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων και την ίδια στιγμή να είναι η μοναδική χώρα που ασκεί βέτο στη συμμετοχή του Κράτους της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ.

Η κατασταλτική σε βάρος των φοιτητών πολιτική της «προοδευτικής» κυβέρνησης Μπάιντεν που εγκρίνει και χρηματοδοτεί τη γενοκτονία των Παλαιστινίων και των μεγαλοεπιχειρηματιών που ελέγχουν τα Αμερικανικά Πανεπιστήμια, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Είναι μια πολύ καλή πρόγευση για το είδος της «ελευθερίας» που «ευαγγελίζεται» ότι παρέχει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσα από την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων: «ελευθερία» για τους μονοπωλιακούς ομίλους να κάνουν ό, τι θέλουν στα Πανεπιστήμια, διώξεις για τους αγωνιζόμενους φοιτητές και φίμωση για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, περιορισμός των λαϊκών ελευθεριών και «βούρδουλας» τρομοκρατίας για όσους βάζουν στο στόχαστρό τους την εκμετάλλευση, τους αίτιους της προσφυγιάς, της φτώχειας και των πολέμων, δηλαδή τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις τους.

Οι μεγαλειώδεις φοιτητικοί αγώνες στις ΗΠΑ υπέρ της Παλαιστίνης αλλά και στην Ελλάδα ενάντια στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια μας γεμίζουν ως εκπαιδευτικούς με μεγάλη υπερηφάνεια και ελπίδα, ότι η νέα γενιά που βγαίνει ορμητικά στο προσκήνιο δε θα σκύψει το κεφάλι στον κρετινισμό και την εθελοδουλία.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας συμπαραστέκεται στους φοιτητές των Αμερικανικών Πανεπιστημίων και χαιρετίζει τους αγώνες που συνεχίζουν ανυποχώρητα, παρά τις αισχρές σε βάρος τους απειλές για διαγραφές και κυρώσεις και απαιτεί:

· να πάψουν εδώ και τώρα όλες οι διώξεις και οι περιορισμοί της ελευθερίας των φοιτητών και των συλλόγων τους – καμία παρέμβαση των διοικήσεων των Πανεπιστημίων στις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες των φοιτητών

· καμία ποινή, καμία κύρωση σε βάρος της ελευθερίας άποψης και έκφρασής της

· άμεση υλοποίηση από την ελληνική κυβέρνηση της ομόφωνης απόφασης της ελληνικής Βουλής το 2015 για αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ

· Καμία συνδρομή της Ελλάδας οποιουδήποτε είδους στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ – καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

· να επιστρέψει τώρα η ελληνική φρεγάτα από την Ερυθρά θάλασσα.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search