• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Παρέμβαση σε κατάστημα LIDL

June 30, 2024 678

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ LIDL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

 

Την Κυριακή 30/6/2024 ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων πραγματοποίησε παρέμβαση στo καταστήματα της πολυεθνικής "Lidl" (κόμβος αεροδρομίου) στην πόλη της Κέρκυρας, που για άλλη μια Κυριακή λειτούργησε παράνομα (μαζί με το υποκατάστημα στις Αλυκές Ποταμού), παρά το γεγονός ότι ακόμα και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχτεί δημόσια την παραπάνω παρανομία, ύστερα από τις πιέσεις του Σωματείου μας και την επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή.

Με την ανακοίνωση του Συνδέσμου στο χέρι, μέλη του Σωματείου ενημέρωναν εργαζόμενους και πελάτες για την εκμετάλλευση των εργαζομένων και την παρανομία της εργοδοσίας.

Η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί του κράτους φέρουν βαρύτατες ευθύνες και είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι, καθώς παρά τα παχιά λόγια περί προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για άλλη μια Κυριακή η μεγαλοεργοδοσία, δείχνοντας στην πράξη ποια τάξη τελικά κάνει κουμάντο στη χώρα, με την ανοχή της κυβέρνησης λειτούργησε και πάλι παράνομα τα καταστήματά της.

Είναι πέρα για πέρα φανερό ότι από αυτό το κράτος οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν έχουν να περιμένουν τίποτα καλό για τους ίδιους και πως μόνο η οργάνωση και ο αγώνας των ίδιων των εργαζομένων είναι η μοναδική εγγύηση για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων τους, την κατάκτηση νέων και τη διαμόρφωση προϋποθέσεων, ώστε να καταργηθεί κάθε εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Σε αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζουμε και καλούμε ακόμα περισσότερους εργαζόμενους να συστρατευτούν. 

Κέρκυρα, 30/6/2024

Φωτογραφίες από την παρέμβαση:

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search