• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι αποχαιρετούμε τον εκπαιδευτικό Μάκη Μαυρέλη στο Α΄ νεκροταφείο Αθηνών

August 06, 2024 1487
Η επιθυμία της οικογένειάς του είναι όσοι επιθυμούν μπορούν να καταθέτουν, αντί για στεφάνι, ένα ποσό σε έναν από από τους παρακάτω λογαριασμούς του παιδικού χωριού SOS

Αύριο Τετάρτη 7 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι στο 1ο νεκροταφείο Αθήνας θα αποχαιρετήσουμε τον αγαπημένο εκπαιδευτικό Μάκη Μαυρέλη, το Μάκη μας.

Η επιθυμία της οικογένειάς του είναι όσοι επιθυμούν μπορούν να καταθέτουν, αντί για στεφάνι, ένα ποσό σε έναν από από τους παρακάτω λογαριασμούς του παιδικού χωριού SOS :

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: IBAN GR 69 0110 1040 0000 1044 8022 763  

 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: IBAN: GR 40 0172 0260 0050 2602 0155 199 

ΜΕ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ: ΙΑΚΩΒΟΣ ΜΑΥΡΕΛΗΣ

Επίσης, όσοι επιθυμούν απόδειξη, μπορούν να καλούν στο τηλ. των παιδικών χωριών SOS: 2103238048

Ανακοίνωση του Εκπαιδευτικού Ομίλου / αντιτετράδια της εκπαίδευσης για το χαμό του αγωνιστή Μάκη Μαυρέλη 

Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μια άδεια ζωή γύρω γύρω από τον εαυτό τους.

Και υπάρχουν κι αυτοί που ζουν μια γεμάτη ζωή προσφοράς στους άλλους, δοτικότητας, στράτευσης σε κάποια ιδανικά.

Ακόμα και τις τελευταίες μέρες ασχολιόταν περισσότερο μην καταναλώσει κάποια μπουκάλα αίμα παραπανίσια από την τράπεζα αίματος, δηλαδή οι άλλοι κι όχι με το ατομικό υπαρξιακό χάος.

Ο αγαπημένος φίλος, συναγωνιστής και συνάδελφος Μάκης Μαυρέλης που χάθηκε μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο ήταν η δεύτερη περίπτωση.

Μια μάχη που έδωσε με αξιοπρέπεια και στη διάρκεια της οποίας συνέχιζε να είναι παρών στις κινηματικές διαδικασίες.

Ο Μάκης από τα φοιτητικά του χρόνια συμμετείχε σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες του λαού μας για μια καλύτερη ζωή.

Ψυχή των αγωνιστικών παρεμβάσεων εκπαιδευτικών, πρόεδρος για χρόνια στην ΕΛΜΕ Καλλιθέας Νέας Σμύρνης Μοσχάτου αφιέρωσε μεγάλο μέρος της δραστηριότητας του στον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου των καθηγητών και των μαθητών.

Πέρα από την αγωνιστική του δράση, αναγνωρισμένη από φίλους και εχθρούς, ο Μάκης ήταν πρωτοπόρος στη λειτουργία της τράπεζας αίματος της ΕΛΜΕ, οργάνωσε τη συμμετοχή εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε θεατρικές παραστάσεις της ΕΛΜΕ και μαζί στις ωραίες εκδρομές στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Με ιδιαίτερη αγάπη στα Μαθηματικά, στους μαθητές του και στο σχολείο του (4ο Λύκειο Καλλιθέας) ενεργοποιήθηκε και στη Μαθηματική εταιρεία.

Μεγάλες του αγάπες οι χορωδίες στις οποίες έπαιρνε συχνά μέρος και η σύντροφός του στην οποία εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Καλό ταξίδι στο φως αγαπημένε Μάκη Μαυρέλη

Υπέροχε άνθρωπε, ας είναι η μνήμη σου αιώνια.

ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης-Καλλιθέας-Μοσχάτου

Έφυγε ο αγαπημένος μας φίλος, συναγωνιστής και συνάδελφος Μάκης Μαυρέλης μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Ως ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης – Μοσχάτου, με απέραντη θλίψη και πόνο ψυχής, αποχαιρετούμε σήμερα τον αγαπημένο μας Μάκη.

Εκφράζουμε την συντριβή μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύντροφο Λίλα, όπως και σε όλους τους οικείους του. 

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν τη δοτικότητα και το ανιδιοτελές ενδιαφέρον του Μάκη για όλους-όλες του συναδέλφους. Υπήρξε για πολλά χρόνια Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της ΕΛΜΕ μας και χωρίς καμία υπερβολή το όνομά του και η φιγούρα του έχουν ταυτιστεί τα τελευταία πολλά χρόνια με την ΕΛΜΕ μας.

Πάντα σε όλους τους αγώνες για καλύτερη παιδεία, για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Μέχρι την τελευταία στιγμή δίπλα μας στο σωματείο σε ότι χρειαζόταν. Ακούραστα οργάνωνε την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και την αιμοδοσία της ΕΛΜΕ με πραγματικό, ανθρώπινο ενδιαφέρον.

Ευγενικός, αγωνιστής, ενωτικός, ευαίσθητος για όλα τα κοινωνικά θέματα, δραστήριος σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες του λαού μας για μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία. Σε μια εποχή που η έννοια της στράτευσης στον αγώνα για κάποια ιδανικά έχουν φθαρεί, αυτός, ψηλός έτσι όπως ήταν, ήταν ο ίδιος σημαία για την αξία της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης.   

Η απώλεια του Μάκη μας από τη ζωή είναι τεράστια! Η θλίψη όλων μας απέραντη.

Τον Μάκη Μαυρέλη δε θα τον ξεχάσουμε! Θα ζει για πάντα στην καρδιά μας και θα είναι για πάντα ταυτισμένος με το σωματείο μας που τόσο πολύ αγαπούσε.

Η μόνη μας υπόσχεση να προσπαθήσουμε να κινηθούμε στις αρχές που ο ίδιος υπερασπίστηκε με τόσο μεγάλη συνέπεια. Την αλληλεγγύη, την αγωνιστικότητα, την ακούραστη δράση.

Για το ΔΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search