• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Στο ξενοδοχείο Sunshine στην Κέρκυρα, απλήρωτοι και νηστικοί για μήνες οι εργαζόμενοι

July 06, 2024 1350

 του Σταμάτη Κυριάκη

Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Sunshine στην περιοχή νησάκι στην Βόρεια Κέρκυρα κατέβηκαν σε απεργία διαρκείας με απόφαση της συνέλευσης τους και με την συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.

Οι εργαζόμενοι, κυρίως νέα παιδιά από διάφορες περιοχές της χώρας, έπιασαν δουλειά στο ξενοδοχείο και παραμένουν απλήρωτοι από την αρχή του καλοκαιριού.

Στην κυριολεξία δεν έχουν ούτε φαγητό. Είμαστε στην μέση της σαιζόν και δεν έχουν πάρει ακόμα τα μεροκάματα τους.

Η Επιθεώρηση Εργασίας και οι υπηρεσίες του κράτους είναι άφαντες. Εδώ ισχύει πάντα αυτό που λέμε «Δεν υπάρχει κράτος».

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν τα εξής: «Εργαζόμενοι από κάθε μεριά της Ελλάδας εργάζονται στο ξενοδοχείο από τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο, χωρίς να έχουν λάβει ένα ευρώ και χωρίς να έχουν χρήματα για τις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Κοιμούνται σε απαράδεκτα καταλύματα και τρώνε στην κυριολεξία … ό,τι να ‘ναι. Εργάζονται εντατικά με απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και αμοιβής, με προφορικές συμφωνίες που ακόμη κι αυτές δεν ισχύουν.

Την ίδια ώρα ξενοδόχοι και τουριστικοί παράγοντες διερωτώνται γιατί φεύγουν οι εργαζόμενοι από τον Τουρισμό και γιατί υπάρχουν 80.000 κενές θέσεις εργασίας.

Το Συνδικάτο, το επιχειρησιακό σωματείο και το Εργατικό Κέντρο στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων και στηρίζουν τον αγώνα τους, ο οποίος θα κλιμακωθεί με μεγαλύτερης διάρκειας αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αν η εργοδοσία δεν συμμορφωθεί».

Αλήθεια αυτοί οι λαλίστατοι προεκλογικά βουλευτές, δήμαρχοι και λοιποί παράγοντες του τόπου, εκτός από τα πανηγύρια, τις παρελάσεις και τις λιτανείες εδώ δεν βρίσκουν χρόνο να πάνε να δουν την κλοπή, την αθλιότητα και την κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας νομιμότητας;

Ντροπή!

ΠΗΓΗ: kommon.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search