Την ίδια στιγμή το Υπουργείο επιβάλλει μέτρα που ακυρώνουν κάθε προσπάθεια πρόληψης από τον κορονοϊό. Έχει εξαπολύσει μπαράζ συγχωνεύσεων και κλείσιμο τμημάτων σε όλη τη χώρα για να εξοικονομήσει εκπαιδευτικούς, αντί να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Υπενθυμίζεται ότι εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας -που αναμένεται να κορυφωθεί δραματικά τις επόμενες 15 μέρες- με το 1/4 των κρουσμάτων να εντοπίζεται σε παιδιά μέχρι 17 ετών, η υπουργός Παιδείας, απέκλεισε χθες και πάλι το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας των σχολείων. Το ίδιο και η καθηγήτρια παιδιατρικής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλλου, που αρκέστηκε να σχολιάσει πως «γενικά στα παιδιά τα πράγματα πάνε καλά». Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ «άδειαζε» την υπουργό Παιδείας επισημαίνοντας ότι αυτή η επιδημία χτυπάει, κυρίως, τους μαθητές.

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ!

· Εκ περιτροπής διδασκαλία τώρα σε όλα τα σχολεία για να συνεχιστούν δια ζώσης τα μαθήματα και να μη κλείσουν τα σχολεία.

· Άμεση παρέμβαση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στα σχολεία όπου υπάρχει κρούσμα για ιχνηλατήσεις και τεστ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και στις οικογένειές τους.

· Δωρεάν τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

· Απολύμανση των σχολείων από ειδικά συνεργεία των Δήμων.

· Άμεση πρόσληψη και διάθεση μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.

· 15 μαθητές ανώτερο όριο σε κάθε τμήμα. Πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού

· Σχολικό νοσηλευτή/τρια σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για τη διαχείριση των κρουσμάτων.

· Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος (αύξηση ΜΕΘ/ΜΑΘ, προσλήψεις, δωρεάν μαζικά τεστ στον πληθυσμό)