• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Για τα αποτελέσματα της ΕΛΜΕ: παρούσα η διάθεση ενίσχυσης των αγώνων – παρόντες και οι μηχανισμοί του… επιτελικού κράτους

February 01, 2022 537

 

Οι εκλογές για νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ έγιναν μέσα σε μια κρίσιμη περίοδο, ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η ολομέτωπη επίθεση του συστήματος, της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΟΟΣΑ, της ΕΕ. Η ανθρώπινη ζωή απαξιώνεται, επιχειρείται να συντριβούν ακόμα και στοιχειώδη δικαιώματα και κατακτήσεις, επιδιώκεται να μετατραπούν τα σωματεία μας σε ανώδυνες γλάστρες, ανήμπορες να οργανώσουν οποιονδήποτε αγώνα.

Η ικανοποιητική συμμετοχή, παρά τις αντιξοότητες, ήταν απάντηση και στις συνεχείς προσπάθειες αναβολής των εκλογών από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Ο πελατειακός μηχανισμός εκβιασμών του… επιτελικού κράτους επιστρατεύτηκε άμεσα και σε πλήρη λειτουργία φαίνεται να διέσωσε ως έναν βαθμό εκλογικά τη ΔΑΚΕ. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπόρεσε να κρύψει την οργή του κόσμου της εκπαίδευσης. ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ, υπέστησαν σοβαρά πλήγματα, αποτέλεσμα της λογικής της συνθηκολόγησης και της υποταγής στην ουσία των πολιτικών που σαρώνουν τη δημόσια εκπαίδευση, παρά τις τυμπανοκρουσίες για «επιστροφή της σοσιαλδημοκρατίας». Η ΑΣΕ - ΠΑΜΕ μπορεί να κατέγραψε αύξηση, που συνδέεται και με την αδυναμία του κλάδου να απαντήσει αποφασιστικά στην κυβερνητική επίθεση με ευθύνη των συνδικαλιστικών ηγεσιών, όμως ήταν πολύ μακριά από τον στόχο να γίνει... ΕΛΜΕ Πειραιά, όπως αυτοπαρουσιαζόταν στη διάρκεια της προηγούμενης περιόδου.

Η σαφής ενίσχυση της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής, μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, μπορεί να ερμηνευτεί μόνο ως ενίσχυση της αδιαπραγμάτευτης κατεύθυνσης του αγώνα. Χωρίς κόλπα, διγλωσσία και κυβιστήσεις. Ευχαριστούμε, συναδέλφισσες και συνάδελφοι, για τη στήριξη της γραμμής αυτής.

Οι εκλογές έγιναν. Η επίθεση είναι παρούσα και θα δυναμώσει. Το σύστημα και η κυβέρνηση θα επιδιώξουν να προωθήσουν αποφασιστικά την αξιολόγηση, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων, του λαού. Η ταξική Τράπεζα Θεμάτων και η ΕΒΕ είναι επί θύραις. Η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα. Το υπουργείο Εργασίας ενημερώνει με εγκύκλιο ότι 1η Φεβρουαρίου ξεκινάει η λειτουργία του «Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων», του ηλεκτρονικού ρουφιάνου για τον έλεγχο και την αναίρεση της λειτουργίας των σωματείων.

Οι μάχες είναι μπροστά μας. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στον τίμιο ανυποχώρητο αγώνα της αντίστασης στη βαρβαρότητα. Και καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους σε αυτόν!

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ / ΑΡΕΝ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 1/2/2022

 

image.png

Πίνακας Πάνος Ντούλας.

Πάνο Ντούλα ευχαριστούμε πολύ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search