• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Επίθεση ακροδεξιών σε σχολείο της Βούλας- Τραυματίες μαθητές

February 07, 2022 239

 

Ομάδα ακροδεξιών απαρτιζόμενη από ενήλικες επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν μαθητές στη Βούλα σε σχολείο που βρισκόταν υπό κατάληψη αναπαράγοντας το σκηνικό από το ΕΠΑΛ Ευόσμου. 

Επίθεση ακροδεξιών στοιχείων εναντίον μαθητών σε σχολείο της Βούλας που βρισκόταν υπό κατάληψη έλαβε χώρα τον Ιανουάριο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Πριν, την εβδομάδα 17 έως 21 Ιανουαρίου, το 2ο Λύκειο Βούλας, το ΕΠΑΛ Βάρης και το Γυμνάσιο Βουλιαγμένης βρίσκονταν υπό κατάληψη, με τους μαθητές μεταξύ άλλων να ζητούν την ενίσχυση των υγειονομικών μέτρων κατά του κορονοϊού για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων αλλά και την κατάργηση των νέων ταξικών φραγμών στην μόρφωση που υψώνει το υπουργείο Παιδείας με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), την Τράπεζα Θεμάτων αλλά και την συνολική αντιεκπαιδευτική ατζέντα που προωθεί η υπουργός Νίκη Κεραμέως.

 

Στο κατειλημμένο 2ο Λύκειο Βούλας, το πρωί της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου, μια ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε έξω από το σχολείο τρικάκια που έγραφαν «Ενωμένοι συμμαθητές και antifa γειτονιές» και «Ούτε σε σχολεία ούτε σε σχολές τσακίστε τους φασίστες σε όλες τις γειτονιές», ενώ έγραψαν ανάλογα συνθήματα σε τοίχους εκτός του σχολικού συγκροτήματος.

Το βράδυ της ίδια μέρας, στο σχολείο έκανε την εμφάνισή της μια ακροδεξιά ομάδα περίπου 20 ατόμων, ηλικίας από 25 έως 35 χρόνων. Η θρασύδειλη φασιστική παρέα, αφού εισέβαλλε στον προαύλιο χώρο και τις αίθουσες διδασκαλίας, ξυλοκόπησε άγρια περίπου 10 μαθητές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον χώρο της κατάληψης. Μάλιστα, ένας μαθητής κατέληξε στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search