• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Το σχολείο στη δίνη εταιρειών, τραπεζών και ιδιωτών πάσης φύσεως

February 09, 2022 240
Βομβαρδισμός προγραμμάτων αποδομεί το δημόσιο σχολείο, εκχερσώνει τη γνώση!

Οβιδιακές αλλαγές στην εκπαίδευση με τη φορεσιά του «μοντέρνου» πριμοδοτούν τα τελευταία χρόνια τον εξοβελισμό της στέρεης και ολοκληρωμένης γνώσης και την αντικατάστασή της από εφήμερες δεξιότητες παρεμβαίνοντας αφενός στον προσανατολισμό και το μορφωτικό περιεχόμενο του σχολείου και υπονομεύοντας αφετέρου  τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα, προωθώντας τον ατομικισμό, τον ανταγωνισμό και την άμεση εμπλοκή –ιδιωτικών συμφερόντων στην εκπαίδευση.

Μετάλλαξη του σχολείου σε μια «βιομηχανία» με νέο «θεό» την καινοτομία!

 

Παράλληλα με τις τάσεις τυποποίησης και ποσοτικοποίησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, μέσα στους σχολικούς χώρους, μια ολόκληρη βιομηχανία, μια κοσμική θεολογία των λεγόμενων καινοτόμων Προγραμμάτων: Ευρωπαϊκά προγράμματα, «καινοτομίες», θεματικές εβδομάδες, προσπάθειες εμπλοκής με χορηγούς,  μια καταναγκαστική εγχάραξη του οικονομισμού.

 

Το μάθημα όπως το γνωρίζαμε, η μαθησιακή διαδικασία που βασίζεται σε μια μεγάλη παράδοση της παιδαγωγικής σκέψης προβάλλεται συχνά ως αναχρονισμός ενώ τα πάσης φύσεως προγράμματα, (ενισχυμένα με έννοιες  τόσο πρόδηλες σε όλους μας για το θετικό τους πρόσημο, σύμφωνα με την κατήχηση που έχουμε υποστεί), ως το ελιξίριο που βάζει το σχολικό τρένο στις ράγες του μέλλοντος.

 

Στο παραπάνω πλαίσιο κάνει το ντεπούτο του την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στα σχολεία ο Εθνικός και Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Γνώσεων για το Χρήμα που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στα σχολεία.

Ήταν προφανώς αυτό που έλειπε από τη σχολική εκπαίδευση στη χώρα μας. Ένα ακόμη πρόγραμμα με τη μορφή διαγωνισμού για το χρήμα με σφραγίδα ΟΟΣΑ, το οποίο οργανώνει η  Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), μαζί με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (Junior Achievement Greece, ΣΕΝ/JA Greece) που ιδρύθηκε το 2005 από τον ΣΕΒ και από τότε έχει να επιδείξει πλούσια δράση στην προώθηση της λεγόμενης «επιχειρηματικότητας» σε όλο και μικρότερες ηλικίες.

 

Το Υπουργείο Παιδείας λοιπόν, μεταξύ των πολλών άλλων πολυσυζητημένων εγκρίσεων του τελευταίου χρονικού διαστήματος, ενέκρινε και την πραγματοποίηση του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Γνώσεων για το Χρήμα – European Money Quiz, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου για το σχολικό έτος 2021-2022.

Το Έγγραφο - Έγκριση του υπουργείου Παιδείας

Σύμφωνα με το Έγγραφο (Αρ. Πρωτ. : Φ15/169302/Δ2) του Υπουργείου Παιδείας «Εθνικός και Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Γνώσεων για το Χρήμα – European Money Quiz για το σχολικό έτος 2021-22», ο «Διαγωνισμός» αποτελεί το πρώτο σκέλος του διαγωνιστικού μέρους για την ανάδειξη του Εθνικού Πρωταθλητή και θα διενεργηθεί διαδικτυακά. Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός διενεργείται στις Βρυξέλλες, με φυσική παρουσία, με φορέα διοργάνωσης την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία. Δικαίωμα συμμετοχής στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό έχουν μόνο οι Νικητές (2 μαθητές ως εκπρόσωποι της τάξης) των Εθνικών Διαγωνισμών Γνώσεων για το Χρήμα. Για το έτος 2022  η συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία, θα γίνει διαδικτυακά και κάθε ομάδα θα εκπροσωπηθεί, με δύο (2) μαθητές.

Επισημαίνεται ότι ο διαγωνισμός μπορεί να λάβει χώρα στο πλαίσιο των μαθημάτων της «Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής» και της «Πολιτικής Παιδείας» και να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί που διδάσκουν και τμήματα τάξεων που παρακολουθούν τα εν λόγω μαθήματα, χωρίς όμως να αποκλείεται η υλοποίησή του στο πλαίσιο άλλων διδακτικών/γνωστικών αντικειμένων.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις των διοργανωτών το European Money Quiz είναι ένα παιχνίδι γνώσεων για το Χρήμα και έχει δημιουργηθεί με στόχο να αποτελέσει εργαλείο:

            • για τη βελτίωση του χρηματοπιστωτικού εγγραμματισμού μαθητών ηλικίας 13-15 ετών που φοιτούν στην Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου, και

            • προετοιμασίας για τους Διαγωνισμούς μεταξύ τάξεων που θα πραγματοποιηθούν σε Εθνικό και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο τον Μάρτιο και Μάιο του 2022, αντίστοιχα.

Ο Ελληνικός Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022, στις 10:00 π.μ. και ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί επίσης διαδικτυακά την Τρίτη 10 Μαΐου 2022.

Στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό θα συμμετάσχουν οι νικήτριες τάξεις των αντίστοιχων εθνικών διαγωνισμών από τις χώρες: Αλβανία, Αζερμπαϊτζάν, Αυστρία, Βέλγιο, Βόρεια Μακεδονία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχική Δημοκρατία, Φινλανδία.

Οι ανωτέρω διαγωνισμοί εντάσσονται στο πλαίσιο των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για το Χρήμα (European Money Week), μιας ετήσιας πρωτοβουλίας που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία (ΕΤΟ) και τις αντίστοιχες Εθνικές Ενώσεις Τραπεζών, μεταξύ των οποίων και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) και της Παγκόσμιας Εβδομάδας για το Χρήμα (Global Money Week) του ΟΟΣΑ.

Είναι φανερό ότι οι τράπεζες εισέρχονται πανηγυρικά «και με τη βούλα» του υπουργείου Παιδείας στο δημόσιο σχολείο για να «επιμορφώσουν» από νεαρή ηλικία τους μαθητές στα ιδανικά και τις αξίες τους! Με λίγα λόγια, οι ελληνικές τράπεζες, οι σύγχρονοι Σάιλοκ, που παρασιτούν στο καχεκτικό σώμα της οικονομίας και κοινωνίας και απομυζούν τον πλούτο των εργαζομένων, παίρνουν ρόλο …σχολικού συμβούλου και διαμορφωτή εκπαιδευτικών προγραμμάτων!

Αυτές οι ίδιες που έχουν λάβει ενισχύσεις από το ελληνικό Δημόσιο πάνω από 250 δισ. σε διάφορες μορφές (εγγυήσεις, ρευστό κ.λπ.) σε βάρος των κοινωνικών δαπανών σε Υγεία – Παιδεία κ.λπ. που συρρικνώθηκαν στο ελάχιστο.

Αυτές οι ίδιες που λεηλατούν μέσω τοκογλυφικών δανείων, προμηθειών και πλειστηριασμών όσα μπόρεσαν με πολύ κόπο και χρόνο να αποκτήσουν οι οικογένειες των μαθητών.

Είναι φανερό ότι η περικύκλωση του δημόσιου σχολείου από τις κάθε λογής εταιρείες αποκτά πλέον νέες επικίνδυνες διαστάσεις για τον ίδιο το χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search