• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η επιμονή της Διευθύντριας να στοχοποιεί και να επιτίθεται σε συναδέλφους διαμορφώνει νοσηρό, τοξικό κλίμα στο σχολείο

March 02, 2022 857

Σοβαρή καταγγελία για τη διευθύντρια του 7ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Πειραιά εξέδωσε η ΕΛΜΕ τονίζοντας μεταξύ άλλων: "Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, στο σχολείο επικρατεί ένα νοσηρό, τοξικό κλίμα, που δηλητηριάζει την καθημερινή του λειτουργία.Αιτία για τη δημιουργία του κλίματος αυτού αποτελεί η επιμονή της Διευθύντριας του σχολείου να στοχοποιεί και να επιτίθεται σε συναδέλφους, με ανυπόστατες κατηγορίες. Στην κατεύθυνση αυτή, κατέθεσε αναφορά πριν τα Χριστούγεννα, ενάντια σε συναδέλφους.Παρά τις απανωτές παρεμβάσεις της ΕΛΜΕ, αλλά και των ίδιων των συναδέλφων του σχολείου, ώστε να ανακαλέσει την αναφορά και να έρθει σε διάλογο με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου με πνεύμα συναδελφικότητας, ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να λειτουργήσει ξανά με ηρεμία το σχολείο, η Διευθύντρια, δυστυχώς, επιμένει."

Η αλήθεια είναι ότι οι εκπαιδευτικοί του 7ου ΕΠΑΛ πολλές φορές στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους της ΕΛΜΕ έχουν εκφράσει τεκμηριωμένα τα παράπονά τους για τις αυθαιρεσίες και την αυταρχική συμπεριφορά της διευθύντριας που έχει επιπτώσεις στην ψυχολογία και τους όρους εργασίας των εκπαιδευτικών και της λειτουργίας του σχολείου. Αντίστοιχα πολλά είναι και τα παράπονα των μαθητών για το νοσηρό και τοξικό κλίμα του σχολείου με αποτέλεσμα μαθητές να φεύγουν άπό το σχολείο και άλλοι να σκέφτονται να φύγουν 

Αναλυτικά:

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΣΤΟ 7ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σε σχέση με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο 7ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πειραιά, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ επισημαίνει τα εξής:

Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, στο σχολείο επικρατεί ένα νοσηρό, τοξικό κλίμα, που δηλητηριάζει την καθημερινή του λειτουργία.

Αιτία για τη δημιουργία του κλίματος αυτού αποτελεί η επιμονή της Διευθύντριας του σχολείου να στοχοποιεί και να επιτίθεται σε συναδέλφους, με ανυπόστατες κατηγορίες. Στην κατεύθυνση αυτή, κατέθεσε αναφορά πριν τα Χριστούγεννα, ενάντια σε συναδέλφους.

Παρά τις απανωτές παρεμβάσεις της ΕΛΜΕ, αλλά και των ίδιων των συναδέλφων του σχολείου, ώστε να ανακαλέσει την αναφορά και να έρθει σε διάλογο με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου με πνεύμα συναδελφικότητας, ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να λειτουργήσει ξανά με ηρεμία το σχολείο, η Διευθύντρια, δυστυχώς, επιμένει. Ενώ ολοκληρωνόταν η εξέταση της αναφοράς και άρχισε να επανέρχεται η ηρεμία στο σχολείο, αποφάσισε να στείλει και νέα “στοιχεία” στον ανακριτή (στην ουσία νέα αναφορά), με νέες τάχα κατηγορίες, ώστε να μην κλείσει η διαδικασία και να μείνει ανοιχτή με κάθε τρόπο. Η ενέργειά της αυτή αποδεικνύει ότι έχει κακόβουλη πρόθεση, σκοπός της είναι συκοφαντήσει και να επιτεθεί σε συναδέλφους, και πάντως, με τον τρόπο αυτό, δείχνει πως κάθε άλλο παρά ενδιαφέρεται για το κλίμα που με την στάση της αυτή έχει δημιουργήσει στον εργασιακό χώρο των συναδέλφων.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά. Η συγκεκριμένη Διευθύντρια, για λόγους που μόνο εκείνη γνωρίζει και παρά τις πάμπολλες παρεμβάσεις-εκκλήσεις της ΕΛΜΕ και των συναδέλφων, ώστε να επανέλθει η ηρεμία στο σχολείο, εδώ και χρόνια επιλέγει να στοχοποιεί συναδέλφους, ακόμα και ολόκληρους Τομείς. Πριν λίγα χρόνια ήταν οι Μηχανολόγοι, μετά οι Ηλεκτρολόγοι, τώρα ο Τομέας Οικονομίας.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ δηλώνει ότι αταλάντευτα θα στηρίξει τους συναδέλφους. Απαιτεί την άμεση απόσυρση της αναφοράς, να σταματήσει επιτέλους αυτή η απαράδεκτη και αντισυναδελφική διαδικασία. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές και την ψυχική ηρεμία των συναδέλφων. Κανείς δεν μπορεί να τινάζει στον αέρα την ομαλή παιδαγωγική λειτουργία ενός ολόκληρου σχολείου, πολλώ δε μάλλον ενός βραδινού ΕΠΑΛ, με ενήλικες-εργαζόμενους μαθητές, που μοχθούν καθημερινά για το μεροκάματο, αλλά και για τη μόρφωση,

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search