• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί: 8 Μάρτη 2022 Η Παγκόσμια Μέρα της γυναίκας είναι μέρα αγώνα! ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ στη συγκέντρωση στη 1μμ στην πλ. Κλαυθμώνος

March 07, 2022 335

Δεκάδες εκπαιδευτικά και άλλα σωματεία και συλλογικότητες καλούν στη συγκέντρωση στη 1μμ στην πλ. Κλαυθμώνος στις 8 Μάρτη 2022 με σύνθημα: Η Παγκόσμια Μέρα της γυναίκας είναι μέρα αγώνα!

Ενδεικτικά παραθέτουμε την ανακοίνωση  της ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ

8 Μάρτη 2022: Η Παγκόσμια Μέρα της γυναίκας είναι μέρα αγώνα!

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στη 1μμ στην πλ. Κλαυθμώνος

 

Η φετινή 8η Μάρτη μας βρίσκει σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο. Η αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας πιέζει αφόρητα τις ζωές των λαϊκών στρωμάτων και ιδιαίτερα των πιο καταπιεσμένων και ευάλωτων, όπως είναι οι γυναίκες, οι μετανάστριες, οι πρόσφυγες, οι μειονότητες. Η εξέγερση των εργατριών κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης το 1857 σήμερα αποκτάει νέο νόημα.

Η επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ στα εργατικά δικαιώματα (απολύσεις, ακρίβεια κλπ) έφεραν τις γυναίκες σε ακόμη δεινότερη θέση τόσο στον τομέα της εργασίας όσο και στην καθημερινότητά τους. Η ανισότητα των φύλων στην αγορά εργασίας της ΕΕ εξακολουθεί να αποτελεί μια ανησυχητική πραγματικότητα. Το χάσμα στις αμοιβές, και το ποσοστό στη μερική απασχόληση αυξάνεται, ενώ είναι πολύ χαμηλό το ποσοστό εργασίας των γυναικών με μικρά παιδιά.

Παράλληλα, μια σημαντική αντεργατική τομή ήταν ο νόμος Χατζηδάκη, που ήρθε επί της ουσίας να καταργήσει το 8ωρο, αλλά και το συνδικαλισμό. Η ελαστικοποίηση και η υπερεργασία, σε συνδυασμό με την πλήρη διάλυση δημόσιων δομών πρόνοιας και φροντίδας (τόσο για παιδιά όσο και για ηλικιωμένους), φέρνει ακόμα περισσότερο φόρτο εργασίας στις γυναίκες.

Οι σεξουαλικές κακοποιήσεις κι η ενδοοικογενειακή βία αυξήθηκαν ραγδαία. Οι καταγεγραμμένες γυναικοκτονίες το 2021 έφτασαν τις 30! Η πρόσφατη ψήφιση της αντιδραστικής μεταρρύθμισης του οικογενειακού δικαίου (ν. Τσιάρα για υποχρεωτική συνεπιμέλεια) θα εγκλωβίζει συχνά τις γυναίκες, κυρίως τις πιο φτωχές, σε κακοποιητικούς γάμους.

Η φετινή 8η Μάρτη είναι και μέρα πάλης για την ειρήνη των λαών και την αλληλεγγύη, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ξέσπασε στην Ουκρανία, ενάντια στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας. Η αλληλεγγύη μας στρέφεται στους χιλιάδες πρόσφυγες, στις μητέρες και τα παιδιά, θύματα ενός ακόμα πολέμου για το κέρδος.

Καλούμε κι εμείς όλες και όλους, σε μια απεργιακή αγωνιστική 8η Μάρτη, για την υπεράσπιση των αναγκών και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων γυναικών, ενάντια στις διακρίσεις, την έμφυλη βία και τις αναχρονιστικές πατριαρχικές αντιλήψεις.

Αυτός ο αγώνας δεν μπορεί παρά να είναι δεμένος με την πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση, για να χτίσουμε ένα κόσμο ισότητας, ελευθερίας και χειραφέτησης. Έναν κόσμο ειρήνης και αλληλεγγύης!

Πλήρης ισότητα των γυναικών και προστασία της μητρότητας!!!

Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος! – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας!

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search