• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Νίκη Κεραμέως: Σχετικά με το voucher 200 ευρώ – Οι εκπαιδευτικοί: Όχι στην κοροϊδία και τον εμπαιγμό των Voucher των 200 ευρώ!

March 12, 2022 825

 

Οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας στο OPEN για το voucher και τους διαδραστικούς πίνακες

Μιλώντας, σήμερα, στο Open και στην εκπομπή “Τώρα ό,τι συμβαίνει”, η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με τη χορήγηση voucher 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ, δήλωσε πως θα πραγματοποιηθεί πριν το Πάσχα.

Υπενθυμίζουμε πως αναμένεται η κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια και τους δικαιούχους.

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί με θλιβερή εξαίρεση τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ έχουν τοποθετηθεί και απαντούν: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ VOUCHER ΤΩΝ 200 ΕΥΡΩ!

"Είναι ηλίου φαεινότερο πως το ΥΠΑΙΘ δεν έχει καμία αγωνία για να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς. Καταγγέλλουμε την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση της ΝΔ που εμπαίζουν τον κλάδο, επιχειρούν να στήσουν μια νέα πλάνη για να διασκεδάσουν τη γενικευμένη οργή, να συγκαλύψουν την αντιδραστική πολιτική τους επιβάλλοντας  νέα ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια στο Δημόσιο Σχολείο." επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. 

Δεκάδες εκπαιδευτικά σωματεία ε΄χουν εκδώσει ανακοινώσεις. Ενδεικτικά παραθέτουμε τις ανακοινώσεις της Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, του ΣΕΠΕ Κέρκυρας και των Αγ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ  VOUCHER ΤΩΝ 200 ΕΥΡΩ!

ΔΕ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΗΣ ΕΠΑΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ!

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ- ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

- Ενώ ζούμε εδώ και 12 χρόνια με πετσοκομένους κατά 40%, μισθούς έχουμε υποστεί περικοπές επιδομάτων, δώρων και  ο μισθός των νεοδιόριστων καταβυθίστηκε στα 750 ευρώ!

- ενώ  έχουμε  χάσει πάνω από το 20% της αγοραστικής μας δύναμης τους τελευταίους, μόνο μήνες από τις αυξήσεις στα βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης, τη θέρμανση και το ρεύμα, πληρώνοντας  βαρύ τίμημα της «πράσινης» ενέργειας και των ιδιωτικοποιήσεων! με αποτέλεσμα η ληστεία του εισοδήματος μας να μεγαλώνει

-ενώ η Δημόσια Εκπαίδευση βρίσκεται σε καθεστώς παρατεταμένης υποχρηματοδότησης πάνω από μια δεκαετία, στερώντας από τα Δημόσια Σχολεία ζωτικούς πόρους για την λειτουργία τους και τον εξοπλισμό τους με σύγχρονα μέσα

το ΥΠΑΙΘ μας εμπαίζει με την  τροπολογία που προβλέπει voucher – επαιτεία 200 ευρώ σε κάθε εκπαιδευτικό για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού! Η ρύθμιση, μάλιστα, εντάσσεται στο πρόγραμμα“Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ” του ταμείου ανάκαμψης με 32εκ. ευρώ από το πρόγραμμα να προορίζονται για να “οικοδομήσουμε στο κεκτημένο της τηλεκπαίδευσης”!, όπως μας ενημερώνει η επίσημη ιστοσελίδα.

 

Για ποιο κεκτημένο μιλάνε και ποιον  κοροϊδεύουν όταν:

Τα παρατεταμένα lockdown υποχρέωσαν χιλιάδες εκπαιδευτικούς να καταθέσουν αδρά τον οβολό τους, για να προμηθευτούν ηλεκτρονικό εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση και ταυτόχρονα εκατοντάδες εργατοώρες για επιμορφώσεις και δημιουργία ψηφιακού υλικού έμειναν απλήρωτες! Οι μεγάλες ιδιωτικές αλυσίδες ταυτόχρονα είδαν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται στο ίδιο διάστημα. Τεράστια κεφάλαια υφαρπάχθηκαν από τις τσέπες των μισθωτών και δόθηκαν σε λίγους αλλά «εκλεκτούς» επιχειρηματίες! το “οικοδόμημα της τηλεκπαίδευσης” αποδείχτηκε σαθρό, καθώς άφησε πίσω του ανείπωτα μαθησιακά κενά και σημαντικές συνέπειες στις κοινωνικές σχέσεις και την ψυχολογία των συμμετεχόντων.

Αποκαλύφθηκε ότι είναι και επικίνδυνο, όταν αποκαλύφθηκε η σκανδαλώδης παραχώρηση προσωπικών δεδομένων στη cisco και χρησιμοποιήθηκε για την καταστολή μαθητικών κινητοποιήσεων και “ακραίων φυσικών φαινομένων”, όπως το χιόνι μέσα στο χειμώνα!

Όσο η κυβέρνηση χτίζει την “τηλεκπαίδευση” πάνω στις πλάτες μας, κατεδαφίζει τα σχολεία, που υπολειτουργούν σε ανασφαλή και κρύα κτίρια, με ελλιπή τεχνολογικά μέσα, συχνά χωρίς εργαστήρια, χωρίς θέρμανση, χωρίς αναλώσιμα, χωρίς δωρεάν rapid και μοριακά τεστ, χωρίς νοσηλευτές! Προωθεί ταυτόχρονα και με απίστευτο αυταρχισμό την επιχειρηματικοποίησή του μέσω της αξιολόγησης, στοχοποιεί συστηματικά τους εκπαιδευτικούς για ό,τι συμβαίνει (από τα κενά ως τη σχολική διαρροή και βία).

Είναι ηλίου φαεινότερο πως το ΥΠΑΙΘ δεν έχει καμία αγωνία για να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς. Καταγγέλλουμε την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση της ΝΔ που εμπαίζουν τον κλάδο, επιχειρούν να στήσουν μια νέα πλάνη για να διασκεδάσουν τη γενικευμένη οργή, να συγκαλύψουν την αντιδραστική πολιτική τους επιβάλλοντας  νέα ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια στο Δημόσιο Σχολείο.

Το voucher των 200 ευρώ αδιαμφισβήτητα θα χρησιμοποιηθεί για να:

Εκθέσει τους εκπαιδευτικούς που επιμένουν ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν τηλεργασία με δικά τους έξοδα και σε δικό τους χώρο.

Προωθήσει παραπέρα τη λογική της αυτονομίας της σχολικής μονάδας, μεταθέτοντας την υποχρέωση του κράτους για την επάνδρωση των σχολείων με τεχνολογικό εξοπλισμό μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό στην ατομική ευθύνη γονέων και εκπαιδευτικών, αναζητώντας κάθε φορά χορηγούς, voucher, δωρεές κ.λ.π.

 Να χαρίσει ξανά «ζεστό» χρήμα και νέα κέρδη στις εταιρίες της πληροφορικής. Λεφτά που θα προέλθουν και από τα εισοδήματα των εκπαιδευτικών. Τα voucher δεν είναι παρά ευθείες επιδοτήσεις στις επιχειρήσεις που κατασκευάζουν ή πωλούν ψηφιακό υλικό και τεχνολογικό εξοπλισμό.

 Να εμπεδωθεί η  λογική “πάρτε κι ένα voucher” που θέλει να μας μετατρέψει σε επαίτες που κάθε φορά θα μαζεύουν τα ψίχουλα από το μεγάλο φαγοπότι των λίγων και εκλεκτών. Να αποδεχτούμε ότι «δεν είναι ρεαλιστικό να ζητάμε αυξήσεις, γιατί πλήττεται η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και μας δεσμεύουν οι συμφωνίες με την Ε.Ε., οι οποίες και οδήγησαν σε μισθολογικές απώλειες, εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις, φτώχεια και ανεργία, έκαναν λάστιχο τον εργασιακό μας χρόνο και διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις.

Να δεχτούμε την καταπληκτική, λοιπόν, «ποιότητα ζωής στην Ελλάδα» σύμφωνα με τον πρωθυπουργό!μέσω του  Ταμείου Ανάκαμψης, που αναδεικνύεται ως η νέα «Μεγάλη Ιδέα»! Η συμφωνία με την Ε.Ε. που ψηφίστηκε στη Βουλή προβλέπει να δοθούν 30,5 δισ. Ευρώ με αποδέκτες κυρίως τις μεγάλες επιχειρήσεις πλάι στο 40,2 δις που δόθηκαν τη διετία 2020-21 ως έκτακτα μέτρα ενίσχυσης στις ίδιες (βλ. παρόχους διοδίων, aegean κλπ).

Για την κοινωνική πλειοψηφία, από την άλλη, υπογράφηκαν σκληρές ρήτρες  σκληρής λιτότητας μνημονιακού χαρακτήρα που περιλαμβάνουν από περικοπή του επιδόματος ΒΑΕ σε εκατοντάδες επαγγέλματα, όπως οι σχολικές καθαρίστριες, μέχρι μειώσεις ως 30% των μισθών, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Σκυλακάκη, αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική, υπεύθυνο για την διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Φτάνει πια η κοροϊδία! Οι εργαζόμενοι στην παραγωγή, οι γιατροί, νοσηλευτές, καθαρίστριες/ες, εκπαιδευτικοί είμαστε αυτοί που κρατάμε την κοινωνία όρθια. Δε θα αποδεχτούμε τα ψίχουλα της επαιτείας για να μας βουλώσουν το στόμα!

 "Δεν τσιμπάμε στο τυράκι του voucher" και απαιτούμε:

Αυξήσεις ΤΩΡΑ στους μισθούς, με εισαγωγικό τα 1400 ευρώ και αναπροσαρμογή με βάση τα μισθολογικά κλιμάκια.Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Αύξηση συνολικά των δαπανών για την παιδεία. Άμεση και έκτακτη επιχορήγηση από το κράτος για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του δημόσιου σχολείου.

Σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή για σχολεία. Το κράτος οφείλει να στηρίξει τις ανάγκες της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας και το σύνολο των καθηκόντων των εκπαιδευτικών μέσα στο σχολείο (διοικητικών και γραμματειακών).

Καμία παραβίαση του εργασιακού μας ωραρίου. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ανοίγουμε Η/Υ, κινητά για κάθε είδους ενημέρωση, επιμόρφωση και συνεδρίαση μετά τη λήξη του εργασιακού μας ωραρίου, δηλαδή, μετά τη λήξη του σχολικού προγράμματος.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ άμεσα να απαιτήσουν να δοθούν τα κονδύλια των «voucher» για την ενίσχυση των Δημόσιων Σχολείων! Να εξοπλιστούν όλα τα σχολεία με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα με την ευθύνη του κράτους! Οι εκπαιδευτικοί δεν επαιτούμε και δεν δεχόμαστε χορηγίες!

 

 

 

ΣΕΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:

«Voucher 200€ για προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού»: Η Κεραμέως μας αντιμετωπίζει ως επαίτες της Δημόσιας Εκπαίδευσης μοιράζοντας χάντρες και καθρεφτάκια!

Πόσο εμπαιγμό και πόση υποκρισία μπορεί ακόμα να αντέξει η ελληνική κοινωνία και ο κόσμος της εκπαίδευσης από μια κυνική κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ;

  • Οι τιμές στα βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα, εκτοξεύονται καθημερινά και οι αυξήσεις ξεπερνούν το 20%.
  • Το πετρέλαιο θέρμανσης (και το φυσικό αέριο) έχουν φτάσει σε απελπιστικά ύψη μετατρέποντας τα σπίτια μας σε «ψυγεία»!
  • Οι λογαριασμοί του ρεύματος έχουν σχεδόν διπλασιαστεί και η κυβέρνηση δίνει «ψίχουλα» ως επίδομα για να απορροφήσει τους κοινωνικούς κραδασμούς. Ο κόσμος πληρώνει το βαρύ τίμημα της «πράσινης» ενέργειας και της «απελευθέρωσης» από τα «δεσμά» του περίφημου «κρατικού μονοπωλίου» της ΔΕΗ δηλαδή των ιδιωτικοποιήσεων!
  • Η μνημονιακή περίοδος και πολιτική μας καταδίκασε να ζούμε εδώ και 12 χρόνια με πετσοκομμένους μισθούς κατά 40%. Ο μνημονιακός ζόφος της αυτής περιόδου κατέκοψε τον 13ο και 14ο μισθό για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους!
  • Ενώ τα κενά στα σχολεία μας παραμένουν, κυρίως στις δομές της ειδικής αγωγής, ακόμα δεν έχουν ιδρυθεί τα νέα τμήματα ένταξης, αφού αδυνατούν να καλύψουν τα ήδη υπάρχοντα κενά.
  • Εξαιρέθηκαν οι νεοδιόριστοι από τις άδειες που ισχύουν για τους υπόλοιπους διορισμένους εκπαιδευτικούς. Ενώ μάλιστα το ΣτΕ ακύρωσε τη σχετική απόφαση, το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει συμμορφωθεί!
  • Η κυβέρνηση, αφού περιόρισε τις μέρες καραντίνας στο ελάχιστο, εκτός από τη μείωση της άδειας ειδικού σκοπού σε 5 ημέρες σε όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου που έχουν παιδιά που νοσούν με κορονοϊό, αποφάσισε ότι αν είσαι υγειονομικός ή εκπαιδευτικός, η άδεια ειδικού σκοπού χορηγείται υποχρεωτικά στον άλλο γονιό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί, που έχουν παιδιά που νοσούν, δε δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού για να φροντίσουν τα παιδιά τους 
  • Η κα Κεραμέως είναι η μοναδική υπουργός Παιδείας που σκέφτηκε ότι τα σχολεία θα σωθούν αν κόψει και την άδεια (1 μέρα το χρόνο) για τις συνελεύσεις και εκλογές των εκπαιδευτικών Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ.
  • Τα παρατεταμένα lockdown υποχρέωσαν χιλιάδες εκπαιδευτικούς να καταθέσουν έναν και δύο μισθούς για να προμηθευτούν ηλεκτρονικό εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση! Οι μεγάλες ιδιωτικές αλυσίδες είδαν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται στο ίδιο διάστημα. Τεράστια κεφάλαια υφαρπάχθηκαν από τις τσέπες των μισθωτών σε μια χούφτα επιχειρηματίες!
  • Η Δημόσια Εκπαίδευση βρίσκεται σε καθεστώς παρατεταμένης υποχρηματοδότησης εδώ και πάνω από μια δεκαετία! Τα μνημόνια και η νεοφιλελεύθερη πολιτική στερούν από τα Δημόσια Σχολεία ζωτικούς πόρους για την λειτουργία τους και τον εξοπλισμό τους με σύγχρονα μέσα. Το «όραμα» της κυβέρνησης είναι να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε ζητιάνους που θα επαιτούν για χορηγίες!
  • Αφήσαμε για το τέλος τη Δημόσια Υγεία! Την περίοδο 2020 – 2022, εν μέσω πανδημίας και με εκατόμβες θυμάτων, η κυβέρνηση της ΝΔ περιέκοψε σχεδόν 1,4 δις ευρώ(!) από τις κρατικές δαπάνες. Την ίδια στιγμή χάρισε αμύθητα κέρδη στα καλοθρεμμένα και κρατικοδίαιτα ΜΜΕ και στους κλινικάρχες, αφήνοντας το ΕΣΥ στη μοίρα του!

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν και με δεδομένο ότι οι εκπαιδευτικοί όπως και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία έχει χάσει πάνω από το 20% της αγοραστικής της δύναμης τους τελευταίους μόνο μήνες, η νέα φτώχεια και η φοροεπιδρομή της κυβέρνησης είναι προ των πυλών, η Κεραμέως παρουσιάζει το Voucher των 200€ ως κοινωνική πολιτική!

Θεωρεί ότι με χάντρες και καθρεφτάκια μπορεί να ξεγελάσει, να παραπλανήσει τον κόσμο της εκπαίδευσης. Ας μην γελιόμαστε! Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δεν έχει καμία αγωνία για να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς. Το έχει αποδείξει άλλωστε αμέτρητες φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Η κυβερνητική επιχείρηση «voucher 200€» σαν μοναδικό στόχο έχει να χαρίσει ξανά «ζεστό» χρήμα και νέα κέρδη στις εταιρίες της πληροφορικής. Λεφτά που θα προέλθουν και από τα εισοδήματα των εκπαιδευτικών.

Η τηλεκπαίδευση, αν και έχει απονομιμοποιηθεί πλήρως στα μάτια εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών, για τις σημαντικές ψυχοσωματικές και μαθησιακές συνέπειες που έχει για όλους/όλες, για την όξυνση των ανισοτήτων και παρόλο που και το ίδιο το ΥΠΑΙΘ πλέον αναγνωρίζει ότι «τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη διά ζώσης εκπαίδευση», συνεχίζει να τη χρησιμοποιεί «δια πάσα νόσο». Άλλοτε ως κατασταλτικό-τιμωρητικό μέσο για τις καταλήψεις και άλλοτε, έπειτα από σεισμικές δονήσεις ή στην κακοκαιρία για να εξυπηρετήσει το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης ότι δήθεν όλα λειτουργούν κανονικά. Επιδιώκει να καλύψει έτσι τις εγκληματικές ευθύνες της για τη διαχείριση της πανδημίας, μιας και το μόνο μέτρο που πήρε για να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία ήταν… τα ανοιχτά παράθυρα και ένα επιπλέον self test… Στο ΥΠΑΙΘ χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις χαμένες διδακτικές ώρες, κατηγορούν τις «άδειες» των εκπαιδευτικών για τα κενά, όταν υπάρχουν εκατοντάδες μέχρι και αυτή τη στιγμή με δική τους ευθύνη. To «επιτελικό κράτος» δεν παίρνει μέτρα για τα σχολεία με το πρώτο χιόνι, την πρώτη βροχή (πλημμυρισμένα προκάτ), το κρύο, τον καύσωνα κλπ, έχει όμως το μαστίγιο του αυταρχισμού, της τρομοκρατίας και των απειλών για τους εκπαιδευτικούς.

Καταγγέλλουμε την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση της ΝΔ που εμπαίζουν τον κλάδο, επιχειρούν να στήσουν μια νέα πλάνη για να διασκεδάσουν τη γενικευμένη οργή, να συγκαλύψουν την αντιδραστική πολιτική τους επιβάλλει νέα ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια στο Δημόσιο Σχολείο.

Καλούμε τους ΣΕΠΕ και τη ΔΟΕ άμεσα να απαιτήσουν αγωνιστικά:

  • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης της Δημόσιας Παιδείας από τον κρατικό προϋπολογισμό!
  • Να δοθούν τα κονδύλια των «voucher» για την ενίσχυση των Δημόσιων Σχολείων! Να εξοπλιστούν όλα τα σχολεία με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα με την ευθύνη του κράτους! Οι εκπαιδευτικοί δεν επαιτούμε για χορηγίες!
  • Να αυξηθούν εδώ και τώρα οι μισθοί των εκπαιδευτικών! Να επανέλθει άμεσα ο 13ος και 14ος μισθός!
  • Να μπει τέλος στο καθεστώς της φτώχειας! Να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό και την εργασία μας!

 

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

 

«Voucher 200€ για προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού»: Η Κεραμέως μας αντιμετωπίζει ως επαίτες της Δημόσιας Εκπαίδευσης μοιράζοντας χάντρες και καθρεφτάκια!

Πόσος εμπαιγμός και πόση υποκρισία μπορεί ακόμα να αντέξει ο κόσμος της εκπαίδευσης από μια κυνική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ; Έχουμε και λέμε:

ü Οι τιμές στα βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα, εκτοξεύονται καθημερινά και οι αυξήσεις ξεπερνούν το 20%

ü Το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο έχουν φτάσει σε απελπιστικά ύψη μετατρέποντας τα σπίτια μας σε «ψυγεία»!

ü Οι λογαριασμοί του ρεύματος έχουν σχεδόν διπλασιαστεί και ο Μητσοτάκης δίνει «ψίχουλα» ως επίδομα για να απορροφήσει τους κοινωνικούς κραδασμούς. Ο κόσμος πληρώνει το βαρύ τίμημα της «πράσινης» ενέργειας και της «απελευθέρωσης» από τα «δεσμά» του περίφημου «κρατικού μονοπωλίου» της ΔΕΗ δηλαδή των ιδιωτικοποιήσεων!

ü Η μνημονιακή περίοδος και πολιτική μας καταδίκασε να ζούμε εδώ και 12 χρόνια με πετσοκομένους μισθούς κατά 40%. Ο μνημονιακός ζόφος της αυτής περιόδου κατέκοψε τον 13ο και 14ο μισθό για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους!

ü Τα παρατεταμένα lockdown υποχρέωσαν χιλιάδες εκπαιδευτικούς να καταθέσουν έναν και δύο μισθούς για να προμηθευτούν ηλεκτρονικό εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση! Οι μεγάλες ιδιωτικές αλυσίδες είδαν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται στο ίδιο διάστημα. Τεράστια κεφάλαια υφαρπάχθηκαν από τις τσέπες των μισθωτών σε μια χούφτα επιχειρηματίες!

ü Η Δημόσια Εκπαίδευση βρίσκεται σε καθεστώς παρατεταμένης υποχρηματοδότησης εδώ και πάνω από μια δεκαετία! Τα μνημόνια και η νεοφιλελεύθερη πολιτική στερούν από τα Δημόσια Σχολεία ζωτικούς πόρους για την λειτουργία τους και τον εξοπλισμό τους με σύγχρονα μέσα. Το «όραμα» του Μητσοτάκη και της νεοφιλελεύθερης κλίκας του είναι να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε ζητιάνους που θα επαιτούν για χορηγίες!

ü Προ ημερών και εν μέσω κυβερνητικών διθυράμβων η κυβέρνηση της ΝΔ χρέωσε τον ελληνικό λαό με 11 δις ευρώ στοκάροντας στρατιωτικό εξοπλισμό (Rafale κλπ) για λογαριασμό των Γάλλων ιμπεριαλιστών και της στρατιωτικής τους βιομηχανίας!

ü Αφήσαμε για το τέλος τη Δημόσια Υγεία! Την περίοδο 2020 – 2022, εν μέσω πανδημίας και με εκατόμβες θυμάτων, η εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ περιέκοψε σχεδόν 1,4 δις ευρώ(!!) από τις κρατικές δαπάνες. Την ίδια στιγμή χάρισε αμύθητα κέρδη στα καλοθρεμμένα και κρατικοδίαιτα ΜΜΕ και στους κλινικάρχες, αφήνοντας το ΕΣΥ στη μοίρα του!

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν και με δεδομένο ότι οι εκπαιδευτικοί όπως και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία έχει χάσει πάνω από το 20% της αγοραστικής της δύναμης τους τελευταίους μόνο μήνες, η νέα φτώχεια και η φοροεπιδρομή της κυβέρνησης είναι προ των πυλών, η Κεραμέως παρουσιάζει το Voucher των 200€ ως κοινωνική πολιτική!

Θεωρεί ότι με χάντρες και καθρεφτάκια μπορεί να ξεγελάσει, να παραπλανήσει τον κόσμο της εκπαίδευσης. Ας μην γελιόμαστε! Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δεν έχει καμία αγωνία για να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς. Το έχει αποδείξει άλλωστε αμέτρητες φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Η κυβερνητική επιχείρηση «voucher 200€» σαν μοναδικό στόχο έχει να χαρίσει ξανά «ζεστό» χρήμα και νέα κέρδη στις εταιρίες της πληροφορικής. Λεφτά που θα προέλθουν και από τα εισοδήματα των εκπαιδευτικών 

Καταγγέλλουμε την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση της ΝΔ που εμπαίζουν τον κλάδο, επιχειρούν να στήσουν μια νέα πλάνη για να διασκεδάσουν τη γενικευμένη οργή, να συγκαλύψουν την αντιδραστική πολιτική τους επιβάλλει νέα ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια στο Δημόσιο Σχολείο.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ άμεσα να απαιτήσουν αγωνιστικά:

ü Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης της Δημόσιας Παιδείας από τον κρατικό προϋπολογισμό!

ü Να δοθούν τα κονδύλια των «voucher» για την ενίσχυση των Δημόσιων Σχολείων! Να εξοπλιστούν όλα τα σχολεία με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα με την ευθύνη του κράτους! Οι εκπαιδευτικοί δεν επαιτούμε για χορηγίες!

ü Να αυξηθούν εδώ και τώρα οι μισθοί των εκπαιδευτικών! Να επανέλθει άμεσα ο 13ος και 14ος μισθός! Να μπει τέλος στο καθεστώς της φτώχειας! Να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό και την εργασία μας!

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search