• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Νέες απειλές του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ Αλ. Κόπτση για την αξιολόγηση - Μονόδρομος η απεργία – αποχή!

March 14, 2022 523

Νέες απειλές αυταρχισμού του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ Αλέξανδρου Κόπτση αναφορικά με την αξιολόγηση.

O Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ «αποφασίζει και διατάσσει» πώς και τι θα αναρτούν οι εκπαιδευτικοί στις πλατφόρμες για την αξιολόγηση. Επισημαίνει η Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της και τονίζει: "Μετά την προσπάθεια επιβολής παράνομων ποινών, σε 114 διευθυντές και προϊσταμένους σχολικών μονάδων που συμμετείχαν στην απεργία – αποχή που είχαν κηρύξει τα σωματεία τους, ο Γ. Γ. του ΥΠΑΙΘ ξαναχτυπά βάζοντας στο στόχαστρο τον «ρεαλιστικό συμβιβασμό» της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΔΟΕ , δηλαδή τα «ενιαία κείμενα» που εκπαιδευτικοί ανάρτησαν στις πλατφόρμες του ΥΠΑΙΘ.

Στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, έστειλε … τελεσίγραφο πως πρέπει να μπουν στις πλατφόρμες και να αλλάξουν τα κείμενα, γιατί είναι παράνομα και εκτός «κανονιστικού πλαισίου». Μάλιστα, διευκρίνισε πως για τον παραπάνω λόγο, θα δοθεί και παράταση μια εβδομάδας, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη «συμμόρφωση»."

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΠΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ– ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ!

«ο δάσκαλος που θα υποχρεωθεί να καταπνίξει τη σκέψη του

θα γίνει διπλά σκλάβος ή θα καταντήσει ένας ψυχικά ανάπηρος άνθρωπος,

ανίκανος να μορφώσει άλλους» (Δ. Γληνός).

Νέες απειλές αυταρχισμού του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ Αλέξανδρου Κόπτση αναφορικά με την αξιολόγηση.

O Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ «αποφασίζει και διατάσσει» πώς και τι θα αναρτούν οι εκπαιδευτικοί στις πλατφόρμες για την αξιολόγηση.

Μετά την προσπάθεια επιβολής παράνομων ποινών, σε 114 διευθυντές και προϊσταμένους σχολικών μονάδων που συμμετείχαν στην απεργία – αποχή που είχαν κηρύξει τα σωματεία τους, ο Γ. Γ. του ΥΠΑΙΘ ξαναχτυπά βάζοντας στο στόχαστρο τον «ρεαλιστικό συμβιβασμό» της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΔΟΕ , δηλαδή τα «ενιαία κείμενα» που εκπαιδευτικοί ανάρτησαν στις πλατφόρμες του ΥΠΑΙΘ.

Στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, έστειλε … τελεσίγραφο πως πρέπει να μπουν στις πλατφόρμες και να αλλάξουν τα κείμενα, γιατί είναι παράνομα και εκτός «κανονιστικού πλαισίου». Μάλιστα, διευκρίνισε πως για τον παραπάνω λόγο, θα δοθεί και παράταση μια εβδομάδας, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη «συμμόρφωση».

Μονόδρομος η απεργία – αποχή!

Έχουμε μπει σε νέα φάση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Ο πρώτος κύκλος έκλεισε με το Υπουργείο να έχει καταφέρει μια πύρρειο νίκη με την επέλαση του αυταρχισμού, των αυθαιρεσιών και των παρατυπιών του ΥΠΑΙΘ.

Ο δεύτερος κύκλος της μάχης ξεκίνησε με την απεργία αποχή και τον συντονισμό των 22 μέχρι τώρα πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων με αποτέλεσμα τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια κυβέρνησης – ΥΠΑΙΘ μα μην προχωρούν ανεμπόδιστα! Αλλεπάλληλες παρατάσεις όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της αξιολόγησης δείχνουν ότι ο «άταφος νεκρός» της εκπαίδευσης, δηλαδή η αξιολόγηση μπορεί να ενταφιαστεί οριστικά για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Αντίσταση στον αυταρχισμό και την αξιολόγηση.

Διογκώνεται το κύμα στήριξης κι αλληλεγγύης προς τις/ους 114 διωκόμενες/ους απεργούς εκπαιδευτικούς προϊσταμένες-ους νηπιαγωγείων και διευθυντ(ρι)ες ΔΣ, Γυμνασίων και Λυκείων που μαζί με τους συλλόγους διδασκόντων των αντίστοιχων σχολείων συμμετέχουν καθολικά στην Απεργία-Αποχή που κήρυξαν τα πρωτοβάθμια σωματεία τους και δεν ανάρτησαν αξιολόγηση στις πλατφόρμες του ΙΕΠ, για εκπαιδευτικούς που έμπρακτα δηλώνουν την αντίστασή τους στα σχέδια της κυβέρνησης.

Χιλιάδες υπογραφές, εκατοντάδες ψηφίσματα συμπαράστασης από σχολεία και εργατικά σωματεία από όλη την Ελλάδα κατακλύζουν το διαδίκτυο δείχνοντας την αλληλεγγύη τους, ψηφίσματα που ζητάνε να παρθούν πίσω οι ολοκληρωτικής έμπνευσης, ποινές και η χουντικού τύπου ποινικοποίηση της απεργίας.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να μην επιτρέψουμε τη μετατροπή μας σε φοβισμένους υπαλλήλους, απλούς διεκπεραιωτές της εκάστοτε εκπαιδευτικής πολιτικής. Να μην αποδεχτούμε να γίνουμε οι αποδιοπομπαίοι τράγοι της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης. Να μη συναινέσουμε στη διάλυση του δημόσιου δωρεάν σχολείου και να υπερασπίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματά τους. Να συμβάλουμε στη διαμόρφωση ενός μορφωτικού κοινωνικού κινήματος που θα διεκδικεί έναν «άλλο» ρόλο για τον εκπαιδευτικό και την εκπαίδευση.

Όρος, να συνεχίσουμε αποφασιστικά την απεργία αποχή και να απέχουμε από κάθε διαδικασία υλοποίησης της αξιολόγησης, να διευρύνουμε το μέτωπο των ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ που έχουν κηρύξει Α/Α! Έχουν χρέος ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να κηρύξουν νέα απεργία αποχή ,σύμφωνα με τη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας των εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                         ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search