• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Διαδήλωση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε-ΡΩΣΙΑ – Τρίτη 15/3 7μμ, Προπύλαια

March 14, 2022 645

Όλες και όλοι στην αντιπολεμική διαδήλωση, Τρίτη 15/3 7μμ, Προπύλαια. Δεκάδες εκπαιδευτικά και άλλα σωματεία καλούν νστην αντιπολεμική διαδήλωση της Τρίτης με βασικά αιτήματα: 

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Κανένας φαντάρος σε ιμπεριαλιστική αποστολή.
Να κλείσουν τώρα οι αμερικάνικες βάσεις, καμία εξυπηρέτηση στους φονιάδες των λαών, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σούδα.
Όχι στους εξοπλισμούς. Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες.
Έξω από το ΝΑΤΟ, το συνδικάτο του πολέμου πρέπει να διαλυθεί.
Διεθνιστική πάλη των εργαζομένων και των λαών για την ειρήνη κόντρα στη βαρβαρότητα και τους πολέμους.

Ενδεικτικά παραθέτουμε τις ανακοινώσεις του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και του ΣΕΠΕ "Ηρώ Κωνσταντοπούλου" ~ Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Φυλή  

Αναλυτικά:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» 

Θέμα: Αντιπολεμικός Αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε-ΡΩΣΙΑ Για την Ειρήνη και τη φιλία των λαών – Όλες και όλοι στην αντιπολεμική διαδήλωση, Τρίτη 15/3 7μμ, Προπύλαια

 

Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο

Κανένας φαντάρος σε ιμπεριαλιστική αποστολή

Ο πόλεμος στην Ουκρανία επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά, ότι βρισκόμαστε ξανά σε μια εποχή ανοικτών πολεμικών συγκρούσεων προς όφελος του κεφαλαίου, στη βάση των οξυνόμενων ανταγωνισμών που δημιουργεί η καπιταλιστική κρίση. Κλιμάκωση αυτού του ανταγωνισμού αποτελεί η σύγκρουση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τον άξονα Ρωσίας-Κίνας.

Ζούμε στην περίοδο που η προσφυγή στα όπλα χρησιμοποιείται ολοένα και πιο συχνά προκειμένου να επιλύονται οι εντεινόμενοι καπιταλιστικοί ανταγωνισμοί. Υπεύθυνες είναι και οι δύο πλευρές, οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από τη μια και της Ρωσίας και της Κίνας από την άλλη που μέσα στην κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και τους ολοένα πιο άγριους ανταγωνισμούς, απειλούν τους λαούς με τη γενίκευση των πολέμων και με ανείπωτες καταστροφές. Κανένα δίκαιο ή δικαιολογία, για «ειρήνη», «διεθνές δίκαιο» ή «δικαιώματα των λαών» δεν υπάρχει σε καμία από τις πλευρές που συγκρούονται. Είναι η στιγμή να φωνάξουμε ξανά ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα!

Η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με την υποτιθέμενη προάσπιση των ρωσόφωνων στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας. Είναι η ίδια δύναμη που επενέβη κατασταλτικά στην λαϊκή εξέγερση στο Καζακστάν και που κυνηγάει και καταστέλλει κάθε φωνή αμφισβήτησης στο εσωτερικό της. Επιδιώκει να εδραιώσει τα δικά της επεκτατικά σχέδια και οικονομικά συμφέροντα στον ευρύτερο και κοντινό της γεωπολιτικό χάρτη, απέναντι στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Από την άλλη, η επέκταση του επιθετικού συνασπισμού ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε, τα τελευταία χρόνια και η νέα κούρσα εξοπλισμών όξυνε τους ανταγωνισμούς και προετοίμαζε αυτή την επικίνδυνη πορεία. Άλλωστε, είναι υποκριτικό, ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ που είναι οι διαρκείς υποκινητές και υπεύθυνοι για το διαμελισμό και τη λεηλασία δεκάδων χωρών, από τη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ ως το Αφγανιστάν, τη Συρία και τη Λιβύη, την Υεμένη, την Παλαιστίνη, τη Σομαλία και το Μάλι να μιλούν για διεθνές δίκαιο και ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο πόλεμος αυτός γίνεται στην πλάτη των λαών και όχι για τα συμφέροντά τους.

Στόχος του η αύξηση των κερδών του κεφαλαίου με το άνοιγμα και νέων οικονομικών, ενεργειακών, εμπορικών δρόμων, η επανεκκίνηση της καπιταλιστικής μηχανής, ο ανταγωνισμός των κυρίαρχων για τον παγκόσμιο έλεγχο και την εξουσία, το ξαναμοίρασμα των γεωπολιτικών σφαιρών επιρροής.

Για την εξυπηρέτηση αυτών των στόχων, το κεφάλαιο και οι πολιτικοί εκφραστές του χρησιμοποιούν τον εθνικισμό, τον μιλιταρισμό και τη μισαλλοδοξία ώστε να πείσουν τους λαούς. Το σύστημα που γεννά πολέμους και ευθύνεται για τη φτώχεια, την αδικία, την εκμετάλλευση και την καταπίεση, με τα θύματα της πολεμικής πολιτικής του να είναι πάντα οι λαοί και οι κοινωνίες τους, τα εργατικά κοινωνικά κινήματα σε όλο τον κόσμο!

Όσο για το λαό της Ουκρανίας, αυτός βρίσκεται εγκλωβισμένος στις ορέξεις των δύο μεγάλων θηρίων, Ρωσίας και ΝΑΤΟ, που χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για την καθυπόταξή του. Σε έναν πόλεμο που δεν άρχισε το 2022, όπως διατυμπανίζουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ και οι πολεμοκάπηλοι υποκριτές εξουσιαστές αλλά το 2014, με αποκορύφωμα τη Σφαγή στην Οδησσό, στις 2 Μάη 2014, με τις δεκάδες των δολοφονημένων, βιασμένων, στραγγαλισμένων, καμένων και σφαγιασμένων αγωνιστών και αγωνιστριών στο Κτίριο των Συνδικάτων-έδρα αντιφασιστικών εργατικών κοινωνικών κέντρων και κινημάτων, από τους Ουκρανούς εθνικιστές-ναζιστές, να αποτελεί μια από τις πιο αιματοβαμμένες σελίδες της σύγχρονης ευρωπαϊκής Ιστορίας.

Από την άλλη οι ύαινες της Ευρώπης (εντός και εκτός Ε.Ε) προσβλέπουν να επωφεληθούν σε όλα τα επίπεδα από αυτόν τον πόλεμο. Ήδη η Γερμανία προχωράει σε ένα εφιαλτικό εξοπλιστικό πρόγραμμα 100 δισ. ευρώ και σε συμπαραγωγή με τη Γαλλία σε μια νέα γενιά μαχητικών αεροπλάνων και πολεμικών πλοίων! Ανάλογα εξοπλίζονται και άλλα κράτη της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Στην ίδια πολιτική γραμμή και το Ελληνικό Κράτος, με την ελληνική κυβέρνηση να μην εξαιρείται, αλλά να δίνει δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι πλήττονται από την ακρίβεια, την φτώχεια και την ανεργία. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ, με τις αποφάσεις της τωρινής και της προηγούμενης κυβέρνησης, με τις βάσεις του θανάτου στη Σούδα, την Αλεξανδρούπολη, τον Άραξο, τη Λάρισα, την Ανδραβίδα, τη Σκύρο να αποτελούν τα μετόπισθεν της πολεμικής μηχανής του, ενώ ήδη από την βάση στο Στεφανοβίκειο του Βόλου έχουν μετασταθμεύσει στην Πολωνία τα πρώτα ελικόπτερα «Απάτσι». Δίπλα σε όλα αυτά, Η πολιτική της η κυβέρνηση της ΝΔ μεγεθύνει επικίνδυνα την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας, με την αποστολή πολεμικού υλικού, για την ενίσχυση του νεοφιλελεύθερου – ακροδεξιού καθεστώτος του Ζελένσκι και των ταγμάτων εφόδου των ναζιστών συμμάχων του, αποτελεί μια επικίνδυνη και απαράδεχτη πολιτική στάση. Τη στιγμή μάλιστα που

Την ίδια στιγμή ο πόλεμος γίνεται η δικαιολογία για νέα επιδρομή, υπερεκμετάλλευση και καταλήστευση των εργαζομένων από το κεφαλαίο, με τη φτώχεια, τις απολύσεις, την ακρίβεια να «σπάνε όλα τα κοντέρ». Όλα τα βάρη που δημιουργεί η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο ρίχνονται στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων!

Ως εκπαιδευτικοί και ως εργαζόμενοι παλεύουμε και αγωνιζόμαστε για τη φιλία των λαών και την ειρήνη, ενάντια στους διακρατικούς πολέμους, στο αιματοκύλισμα των λαών και τον εκτοπισμό τους. Παράλληλα εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας σε όλους του λαούς του κόσμου, στο λαό της Ουκρανίας και στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Ρωσία, παρά την κρατική καταστολή, τις μαζικές φυλακίσεις και τις άγριες διώξεις αγωνιστών. στέλνουμε μήνυμα αντίστασης και αλληλεγγύης σε όλους αυτούς που αγωνίζονται, σε όσους στέκονται εμπόδιο στους πολέμους

κρατών-αφεντικών-πολυεθνικών, γιατί είναι μία ευθεία επίθεση και στις δικές μας ζωές, στον δικό μας κοινωνικό πόλεμο που ζούμε και βιώνουμε καθημερινά με την ακρίβεια, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την καταστολή, την εκμετάλλευση και καταπίεση. Αγωνιζόμαστε για τα εργατικά, λαϊκά κοινωνικά συμφέροντα των λαών και των εργαζομένων μέσα από κοινούς καθημερινούς αγώνες.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας με όσες/ους βιώνουν τη φρίκη του πολέμου, την καταστροφή, τον πόνο, τον ξεριζωμό, με τους όπου γης εκμεταλλευόμενους/ες, καταπιεζόμενους/ες και τους αγώνες τους ενάντια στους εθνικούς, θρησκευτικούς, φυλετικούς διαχωρισμούς, με όσες/ους αντιστέκονται στους πολέμους αλλά και στην «ειρήνη» των κυρίαρχων προτάσσοντας τη φιλία των λαών για έναν κόσμο ειρήνης, ελευθερίας, ισότητας, χειραφέτησης και αλληλεγγύης.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές απαιτείται η κινητοποίηση του λαϊκού και του αντιπολεμικού κινήματος διεκδικώντας άμεσα:

· Να σταματήσουν αμέσως οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή.

· Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στην Ουκρανία και στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα, όχι σε ασκήσεις και άλλες κοινές επιχειρήσεις.

· Όχι στο όργιο των εξοπλισμών – λεφτά για την υγεία, την παιδεία, τους ανέργους, τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για όπλα.

· Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

· Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές και να μη χρησιμοποιηθούν για επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

· Την επιστροφή όλων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό.

· ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια, να συζητήσουν με τους μαθητές τους για τον πόλεμο και τις καταστροφικές συνέπειές του, καθώς επίσης και να οργανώσουν ποικίλες αντιπολεμικές δράσεις στις τάξεις τους.

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ,ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ

ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ!

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Η πρόεδρος                                                     Η γραμματέας

 

Τόλη Πολίνα                                                 Πετροπούλου Έλενα

 

ΣΕΠΕ "Ηρώ Κωνσταντοπούλου" ~ Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Φυλή

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ στην αντιπολεμική διαδήλωση Τρίτη 15 Μάρτη, 19.00, Προπύλαια

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η διεξαγωγή ενός ακόμα πολέμου που ξεσπά στην Ευρώπη μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, ανοίγει τον δρόμο για μια πολεμική αντιπαράθεση απρόβλεπτων διαστάσεων με θύματα για μια ακόμα φορά τους λαούς όχι μόνο των εμπλεκόμενων χωρών αλλά γενικότερα. Η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί όλους τους λαούς και αποδεικνύει ότι οι πόλεμοι δεν αποτελούν παρελθόν, αλλά το αναπόδραστο μέλλον όσο οι εργαζόμενοι δεν παίρνουν με τους αγώνες τους το μέλλον στα χέρια τους. Αυτός ο πόλεμος δεν είναι δίκαιος, ούτε των λαών.

Η πολεμική σύγκρουση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, ούτε αφορά μειονοτικές ή ιστορικές διαφορές όπως εντέχνως προσπαθούν να παρουσιάσουν. Ούτως ή άλλως για δεκαετίες οι λαοί της περιοχής ζούσαν αδελφωμένοι. Η αντιπαράθεση γίνεται για τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Σχετίζεται με τον έλεγχο ενεργειακών δρόμων και πόρων, τον έλεγχο πρώτων υλών, την προώθηση των εμπορικών και ευρύτερα οικονομικών συμφερόντων των πολυεθνικών και των ανταγωνισμών μεταξύ τους, στο πλαίσιο του ευρύτερου ανταγωνισμού των ΗΠΑ- ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα.

Είναι ακραία υποκριτική η “καταδίκη” του πολέμου από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που επί χρόνια παρεμβαίνουν στην Ουκρανία και υποθάλπουν την όξυνση στην περιοχή. Είναι αυτοί (με τις ΗΠΑ επικυρίαρχες) που ευθύνονται για αναρίθμητες επεμβάσεις, πολέμους και κατοχές σε βάρος των λαών του πλανήτη (από τη Γιουγκοσλαβία ως τη Συρία Λιβύη, Σαχέλ κ.α.).

Το παράδειγμα της Ουκρανίας είναι αποκαλυπτικό για τους κινδύνους που εγκυμονούν οι πολιτικές της αναζήτησης ξένων “προστατών” και η ταύτιση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από “προστάτες”.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους λαούς της περιοχής οι οποίοι βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, αντιμέτωποι με την πιο βίαιη μορφή που μπορούν να πάρουν οι διεθνείς ανταγωνισμοί και οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις. Η σκέψη μας βρίσκεται ιδιαίτερα στους εκατομμύρια μαθητές που αντί να βρίσκονται στο σχολείο τους είναι κρυμμένοι στα καταφύγια, οδηγούνται στα καραβάνια της προσφυγιάς, ζούνε σε έναν διαρκή κίνδυνο για τη ζωή τη δική τους και των οικογενειών τους.

Η πολεμική αντιπαράθεση στην Ουκρανία αφορά όλους τους λαούς του κόσμου γιατί οι αιτίες των πολέμων που ζήσαμε στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στην Ασία, στη Λατινική Αμερική είναι οι ίδιες που κρύβονται και σήμερα πίσω από τη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και οι επιπτώσεις των πολεμικών αναμετρήσεων πέφτουν στις πλάτες των λαών όλου του κόσμου με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, κάτι το οποίο θα συμβεί και τώρα.

Δε θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα!

Απαιτούμε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας σε αυτόν τον πόλεμο. Η βάση της Αλεξανδρούπολης έχει μετατραπεί σε κόμβο μεταφοράς και προώθησης στρατιωτικών δυνάμεων σε όλη την Ανατολική Ευρώπη, αντίστοιχο ρόλο παίζει και η βάση της Σούδας. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που διαγωνίζονταν για το ποιος θα ανοίξει περισσότερες αμερικανικανονατοϊκές βάσεις στη χώρα μας. Η μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ βάζει τον λαό μας στο στόχαστρο, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τους εργαζόμενους και τους νέους της χώρας μας. Την ίδια στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση κλιμακώνει την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο με την άκρως επικίνδυνη απόφαση για αποστολή όπλων στην κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Οι συνέπειες για όλους τους λαούς θα είναι τραγικές. Οι χώρες της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ ήδη ανακοίνωσαν διπλασιασμό των κονδυλίων για νέα θηριώδη εξοπλιστικά προγράμματα την στιγμή που διαλύεται η υγεία, η παιδεία, κάθε έννοια δαπανών για λαϊκές-κοινωνικές ανάγκες και επεκτείνεται η φτώχεια στους λαούς. Στην ίδια τροχιά κινείται και η ελληνική κυβέρνηση με τη συναίνεση του μεγαλύτερου μέρους της αντιπολίτευσης.

Τα σωματεία και όλοι οι εργαζόμενοι δε θα επιτρέψουμε να «ματώσουμε» για μια ακόμα φορά για τα κέρδη και τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Δεν κάνουμε βήμα πίσω, δυναμώνουμε την πάλη για την ικανοποίηση των δίκαιων διεκδικήσεών μας για προστασία της ζωής και της υγείας μας, για μισθούς με αξιοπρέπεια, για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα.

Ο δρόμος για την ειρήνη, την ασφάλεια και την φιλία των λαών περνάει από τον αγώνα ενάντια στους πολεμοκάπηλους ιμπεριαλιστές και τους σχεδιασμούς τους. Μόνο οι λαοί και η εργατική τάξη μπορούν να εξασφαλίσουν την ειρήνη. Όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να φύγουν αμέσως από την περιοχή. Έξω η Ρωσία, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από την Ουκρανία. Οι λαοί θα αποφασίσουν για το μέλλον τους ενάντια σε «ολιγάρχες», μεγάλα συμφέροντα και ιμπεριαλιστές.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ανοίξουμε θαρρετά τη συζήτηση μέσα στις τάξεις με τους μαθητές μας για τις πραγματικές αιτίες που γενούν τους πολέμους και τις επεμβάσεις. Σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο οι λαοί πληρώνουν με το αίμα τους την ίδια στιγμή που οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες όλων των χωρών που συμμετέχουν απομυζούν αμύθητα κέρδη, όπως γίνεται και τώρα με το παιχνίδι της ενέργειας.

Να αναδείξουμε ότι στο ψευτοδίλημμα αν θα στηρίξουμε τη Ρωσία ή τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος για τους λαούς είναι η ενωμένη πάλη τους απέναντι σε όλους όσους μας καταδυναστεύουν για τα κέρδη των λίγων, η πάλη για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση.

Να αναδείξουμε τον πραγματικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ που τάχα υπερασπίζονται την ειρήνη και τους λαούς. Η εικόνα, 23 χρόνια πριν, των Γιουγκοσλάβων βρεφονηπιοκόμων να κουβαλούν τις θερμοκοιτίδες στα χέρια για να γλιτώσουν τα βρέφη από τις βόμβες των Αμερικανών και των ευρωπαίων έχει μείνει χαραγμένη στη συλλογική μνήμη.

Τέλος να αναδείξουμε τον βρώμικο ρόλο των εθνικιστικών, ναζιστικών, παρακρατικών ομάδων, που αντίστοιχες δρουν και στη χώρα μας, και το πώς αξιοποιούνται από το σύστημα τις πιο κρίσιμες στιγμές.

Σε κάθε σχολείο παίρνουμε πολύμορφες πρωτοβουλίες
(καλλιτεχνικές, πολιτιστικές, αθλητικές κ.α.) μαζί με τους μαθητές μας. Βροντοφωνάζουμε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην Ειρήνη και τη Φιλία των Λαών»!

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Κανένας φαντάρος σε ιμπεριαλιστική αποστολή.
Να κλείσουν τώρα οι αμερικάνικες βάσεις, καμία εξυπηρέτηση στους φονιάδες των λαών, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σούδα.
Όχι στους εξοπλισμούς. Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες.
Έξω από το ΝΑΤΟ, το συνδικάτο του πολέμου πρέπει να διαλυθεί.
Διεθνιστική πάλη των εργαζομένων και των λαών για την ειρήνη κόντρα στη βαρβαρότητα και τους πολέμους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search