• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί: Συμμετέχουμε στη δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου στο Μοναστηράκι στις 7μμ

March 22, 2022 180

 

Εκπαιδευτικά και άλλα σωματεία συμμετέχουν στη δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου στο Μοναστηράκι στις 7μμ Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της εμπορευματοποίησης του Νερού με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για το Νερό (22 Μαρτίου). 

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ, της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ και της ΑΔΕΔΥ

  ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ

Συμμετέχουμε στη δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου στο Μοναστηράκι στις 7μμ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ομόφωνα στηρίζει την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για τη ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ του ΝΕΡΟΥ και συμμετέχει στις δράσεις που θα προωθούν τις θέσεις της Πρωτοβουλίας.

Το Σάββατο, 5/2/2022, σύσκεψη των προεδρείων του Συλλόγου Μηχανικών ΕΥΔΑΠ, του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ, του Σωματείου Εργαζομένων Αποχέτευσης ΕΥΔΑΠ και της Συντονιστικής Επιτροπής του Περιβαλλοντικού Δικτύου Αθήνας, στο οποίο συμμετέχουν 24 περιβαλλοντικές οργανώσεις. Αποφασίστηκε η συγκρότηση της Πρωτοβουλίας για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του νερού ως φυσικού πόρου και των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, ενώ τονίστηκε και η σημασία να προστατευθεί η ενιαία διαχείριση του κύκλου του νερού ενάντια στην εμπορευματοποίηση.

Στην σύσκεψη αυτή ομόφωνα οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες συμφώνησαν στα παρακάτω ζητήματα και θέσεις :

1. Η αδιάλειπτη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης είναι ζωτικό και θεμελιώδες ανθρώπινο και κοινωνικό δικαίωμα. Η ιδιωτικοποίησή τους παραβιάζει το Σύνταγμα και είναι καταφανώς ενάντια στα συμφέροντα της κοινωνίας. 2. Η αμέσως προηγουμένη διαπίστωση κατοχυρώνεται με την πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ υπ. αριθμόν 190 - 191/2022, που έκρινε αντισυνταγματική τη μεταβίβαση της πλειοψηφίας των μετοχών των εταιρειών ύδρευσης (ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ) στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, και την οποία οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στην εν λόγω σύσκεψη χαιρετίζουν.

3. Οι συμμετέχοντες φορείς επιδιώκουν την διεύρυνση της πρωτοβουλίας, έχοντας ως βασική αρχή ότι δεν αποκλείεται κανείς που συμφωνεί στο στόχο της αποτροπής κάθε απόπειρας ιδιωτικοποίησης. Καλούμε σε συμμετοχή πολίτες, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, περιβαλλοντικές, καταναλωτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, φορείς, πρωτοβουλίες και κινήσεις πολιτών για να συμβάλουν στην πραγματοποίηση του σκοπού αυτού. Συμφωνούμε και στηρίζουμε τα σχετικά ψηφίσματα κατά της ιδιωτικοποίησης του Υδροδοτικού Συστήματος της Αττικής που έχουν υπογράψει φορείς της αυτοδιοίκησης, κοινωνικές οργανώσεις κλπ.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Πρωτοβουλία για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού - Home |  Facebook

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

 

Κάλεσμα:

Το Σάββατο 5-2 -2022 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των προεδρείων των:

· Σύλλογος Μηχανικών ΕΥΔΑΠ

· Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ

· Σωματείο Εργαζομένων Αποχέτευσης

και της Συντονιστικής Επιτροπής του Περιβαλλοντικού Δικτύου Αθήνας, στο οποίο συμμετέχουν 24 περιβαλλοντικές οργανώσεις

Θέμα της σύσκεψης ήταν η ανάληψη πρωτοβουλίας για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του νερού ως φυσικού πόρου και των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, ενώ τονίστηκε και η σημασία να προστατευθεί η ενιαία διαχείριση του κύκλου του νερού ενάντια στην εμπορευματοποίηση.

Στην σύσκεψη αυτή όλοι και όλες οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες διαπίστωσαν και συμφώνησαν στα παρακάτω ζητήματα και απόψεις :

1. Η αδιάλειπτη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης είναι ζωτικό και θεμελιώδες ανθρώπινο και κοινωνικό δικαίωμα. Η ιδιωτικοποίησή τους παραβιάζει το Σύνταγμα και είναι καταφανώς ενάντια στα συμφέροντα της κοινωνίας. 2. Η αμέσως προηγουμένη διαπίστωση κατοχυρώνεται με την πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ.υπ. αριθμόν 190 -191/2022, που έκρινε αντισυνταγματική τη μεταβίβαση της πλειοψηφίας των μετοχών των εταιρειών ύδρευσης (ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ) στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, και την οποία οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στην εν λόγω σύσκεψη χαιρετίζουν.

3. Οι συμμετέχοντες φορείς επιδιώκουν την διεύρυνση της πρωτοβουλίας, έχοντας ως βασική αρχή ότι δεν αποκλείεται κανείς που συμφωνεί στο στόχο της αποτροπής κάθε απόπειρας ιδιωτικοποίησης. Καλούμε σε συμμετοχή πολίτες, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, περιβαλλοντικές, καταναλωτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, φορείς, πρωτοβουλίες και κινήσεις πολιτών, την εκκλησία, για να συμβάλλουν στην πραγματοποίηση του σκοπού αυτού. Συμφωνούμε και στηρίζουμε τα σχετικά ψηφίσματα κατά της ιδιωτικοποίησης του Υδροδοτικού Συστήματος της Αττικής που έχουν υπογράψει φορείς της αυτοδιοίκησης, κοινωνικές οργανώσεις κλπ.

Ως ένα από τα πρώτα βήματα αποφασίστηκε η οργάνωση συνέντευξης τύπου για την προώθηση όλων των ενεργειών που απαιτούνται για να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού

ΑΔΕΔΥ

Το νερό είναι δημόσιο, κοινωνικό αγαθό. Δεν ιδιωτικοποιείται, δεν «σαλαμοποιείται»

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει ότι συμμετέχει στην «Πρωτοβουλία για τη διασφάλιση της δημόσιας διαχείρισης του νερού», που συγκροτήθηκε από τους συλλόγους Μηχανικών και Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ και το Σωματείο Εργαζομένων Αποχέτευσης ΕΥΔΑΠ, μαζί με το Περιβαλλοντικό Δίκτυο Αθήνας, στο οποίο συμμετέχουν 24 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του νερού ως φυσικού πόρου και των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, και η προστασία της ενιαίας διαχείρισης του κύκλου του νερού ενάντια στην εμπορευματοποίηση.

Ο κύκλος του Νερού και η διαχείρισή του αποτελούν ενιαίο και αδιάσπαστο σύνολο και κάθε «σαλαμοποίηση» συνιστά εμπορευματοποίηση του φυσικού πόρου και κατ’ ουσίαν ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης. Επιπλέον, είναι αντίθετη με τις αποφάσεις του ΣτΕ και το ψήφισμα της ΟΗΕ.

Το Νερό είναι δημόσιο, κοινωνικό αγαθό και η καθολική, αντίθετη και αδιάλειπτη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες ύδρευσης – αποχέτευσης είναι αδιαπραγμάτευτη για κάθε άνθρωπο. Η δημόσια ιδιοκτησία και ο κοινωνικός έλεγχος του κύκλου του Νερού συνιστά θεμελιώδες στοιχείο πολιτισμού, δημοκρατίας, ελευθερίας και ευημερίας για τους λαούς.

Η παραπάνω διαπίστωση κατοχυρώνεται με την πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας του Σ.τ.Ε. , υπ. αριθμόν 190 -191/2022, που έκρινε αντισυνταγματική τη μετάβαση της πλειοψηφίας των μετοχών των εταιρειών ύδρευσης (ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ) στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα λέμε ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του Νερού και των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της εμπορευματοποίησης του Νερού με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για το Νερό (22 Μαρτίου). Η κινητοποίηση θα γίνει την Τρίτη 22 Μαρτίου, 7μμ, στο Μοναστηράκι.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search